Kasiulka-1980
Zaciekawiona BB
21 tydzieńKtóry tydzień ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
21 tydzieńKtóry tydzień ?
3 tygodnieZa ile masz następną wizytę?
Ja tez czułam nisko ruchy ale teraz już trochę wyzej jakby czuje, czułam jakby mi po pęcherzu skakala dalej jest ulozona glowka do góry i teraz atakuje zoladek ale wole zoladek niz pęcherzJa mam 21 tydzień Ja czuje caly czas ruchy na dole brzucha .Mysle ze od leżenia zaczynam troche wariowac. Co można robić oprócz oglądania tv,czytania książek lub szperania w necie .
Szyjka miękka o długości 3.5 cm skróciła się w w 10 dni do 0.6 cm. Po kilku godzinach już jej wcale nie bylo.Mój też mówi, że tak szybko to się te szyjki nie skracają chyba że przy lejku lub rozwarciu od zewnątrz, ale mówi, że sam lejek czy rozwarcie to około 7 dni się tworzy
Nie chodzi o bóle. Luteina dopochwowa niestety bardzo zwiększa ryzyko infekcji. Stąd warto przyjrzeć się diecie i włączyć probiotyki dopochwowe i doustne, wywalić cukry proste, włączyć żurawinę, witaminę C, żeby zmniejszyć ryzyko infekcji pęcherza. Jeśli wiesz, że masz tendencję do infekcji, a te z kolei skracają szyjkę, to wiesz, że w tym kierunku musisz szukać, co zrobić, aby ryzyko infekcji zmniejszyć.Przyjmuje luteinę i magnez. Lecz nie odczuwam żadnych boli brzucha.
Cholestaza zaczyna się przeważnie od świądu rąk i stóp. Ale przezorny zawsze ubezpieczony- zrób próby wątrobowe, bilirubinę, kwasy żółciowe i fosfatazę alkaliczną. Będziesz mieć odpowiedź. Na 99% jest to kwestia rozciągającej się skóry.Dziewczyny, a swedzenie tylko brzucha to może być cholestaza? Czy któraś z was robila jakieś badania, które pozwalają ją wykryć? Wydaje mi się, że to raczej efekt suchej skory. Brzucha nie smaruje, bo nie wolno mi dotykać. Ale wolę dmuchać na zimne.
Cholestaza zaczyna się przeważnie od świądu rąk i stóp. Ale przezorny zawsze ubezpieczony- zrób próby wątrobowe, bilirubinę, kwasy żółciowe i fosfatazę alkaliczną. Będziesz mieć odpowiedź. Na 99% jest to kwestia rozciągającej się skóry.
No ja właśnie też te ruchy w dolnej części brzucha czuję. U góry nie, ale ja też u góry mam łożysko na przedniej ścianie, a dzidziak wybiera chętniej pozycje poprzeczną więc kopie gdzieś w okolicach bioder. Ja też świruję nieźle. Raz jest lepiej, raz gorzej. Do 20tc to mi leciało, że ho ho a ostatnie 2 tygodnie ... moja psychika jest - szczerze powiem - rozwalonaJa mam 21 tydzień Ja czuje caly czas ruchy na dole brzucha .Mysle ze od leżenia zaczynam troche wariowac. Co można robić oprócz oglądania tv,czytania książek lub szperania w necie .
No ja nie mówię, że tak nie może być. U mnie przy poprzedniej ciąży ani raz lekarz nie mierzył szyjki, a ja nie wiedziałam, że w sumie to powinien. Mówił tylko, twarda i zamknięta. Na wizycie byłam we czwartek a w pon w nocy byłam już bez szyjki z pęcherzem płodowym w pochwie. Mój lekarz (inny niż przy pierwszej ciąży) po prostu mówi, że samo skracanie nie jest takim problemem jak rozwarcie czy to od wewnątrz czy od zewnątrz. Dlatego lekarze nie są skorzy reagować jak szyjka ma 3 cm ale jest twarda i zamknięta. Co innego gdy jest miękka, to już by świadczyło, że może się rozwierać, a Ty też piszesz, że szyjka była miękka - mój mówi, że przy miękkiej niezależnie od długości wysłałby mnie na oddział, na szewSzyjka miękka o długości 3.5 cm skróciła się w w 10 dni do 0.6 cm. Po kilku godzinach już jej wcale nie bylo.
Moj lekarz powiedział ze nie do końca nieraz mamy na to wplyw jesli sa miękkie tkanki i dzidzia spora naciska na szyjke to naturalnie będzie sie skracać, przy skracaniu szybkim lub miękkiej szyjce juz należy sie juz bardziej temu przyjrzećNo ja nie mówię, że tak nie może być. U mnie przy poprzedniej ciąży ani raz lekarz nie mierzył szyjki, a ja nie wiedziałam, że w sumie to powinien. Mówił tylko, twarda i zamknięta. Na wizycie byłam we czwartek a w pon w nocy byłam już bez szyjki z pęcherzem płodowym w pochwie. Mój lekarz (inny niż przy pierwszej ciąży) po prostu mówi, że samo skracanie nie jest takim problemem jak rozwarcie czy to od wewnątrz czy od zewnątrz. Dlatego lekarze nie są skorzy reagować jak szyjka ma 3 cm ale jest twarda i zamknięta. Co innego gdy jest miękka, to już by świadczyło, że może się rozwierać, a Ty też piszesz, że szyjka była miękka - mój mówi, że przy miękkiej niezależnie od długości wysłałby mnie na oddział, na szew