reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Początek wrzesnia 43mm, 21 wrzesnia (19+4) po skurczu 19 mm,parę godzon pozniej 27mm. Dwa tygodnie później pozniej 20mm, kolejny tydzien lejek, otwieranie szyjka 14mm. Szew. Po szwie szyjka 28-29 mm. Dwa tygodnie pozniej 20 mm, trzy 14 czy 15 i lejek. Bylam na urgence, bo mialam regularne skurcze. 26+4 tydz.Dostalam sterydy na rozwoj pluc dziecka i tabletki rozkurczowe przez dwie doby. Zatrzymali wszystko. I tak ciągnę do dzis. Od tego czasu nie mierzą mi szyjki w ogóle, przy wypisie ze szpitala powiedziano mi, że szyjkę mam tak kiepską, że ona ich nie interesuje, tylko czy szew trzyma... a szew trzyma do dziś. 35+3🎉🎈💪.
Gratuluje Ci wytrwania i siły. Mam nadzieję, że u mnie też będzie dobrze

reklama
A czy któraś z was miała tak, ze pomimo kroplówek z magnezu i nospy brzuch i tak był napięty głównie podczas siedzenia, stania, chodzenia ?

Tak, mam magnez 400mg, no spa x3, zurawina x1, urosept x2, luteina x2 przez tydzień później x1:)

Oj tak marze o tym 30tyg jeszcze lekko ponad 4tyg Az ale zleci, odkad dowiedzialam sie o szyjce minelo 2tyg to i to zleci, w sumie i tak leze moja aktywność zwiększyla sie moze o 10min dziennie hehe
Zleci ☺ byle o tym ciągle nie myśleć bo wtedy się ciągnie. Ja myślę że tak do 38 tygodnia bo już coś mi się dzieje z rana po cc. Pierwszy poród miałam mega ciężki i w ostatniej chwili zrobili cc. Teraz bardzo bardzo chcialam rodzić naturalnie ale już mu lekarz ostatnio powiedział że raczej rana nie wytrzyma. Także mi pewnie jakieś 8 tygodni zostało ☺

Coś o tym wiem. Mój syn ma obniżone napięcie a brałam nospe w szpitalu bo musiałam. U niego wyszło po 3 latach ze ma obniżone. Zaczął później mówić ale Bardzo szybko nadrabia😊 chodzi na ćwiczenia. Mi od dziś w szpitalu nospe w kroplowce beda dawać. Do 26 tc udało się bez nospy no ale teraz już trzeba podać. Lepiej urodzić w bezpiecznym terminie i mieć po nospowe dziecko
Najważniejsze jest mieć tego świadomość że może tak być bo wtedy szybciej się reaguje w razie w.
Ja osobiście pracuje z osobami niepełnosprawnymi i wiem że każdy dzień ma znaczenie jeśli chodzi o terapię czy rehabilitacje ☺ im wcześniej tym lepiej

A czy któraś z was miała tak, ze pomimo kroplówek z magnezu i nospy brzuch i tak był napięty głównie podczas siedzenia, stania, chodzenia ?
Ja kroplówek nigdy nie miałam, ale całe garście leków, a zdarzało się brzuch mi twardniał w każdej pozycji... wtedy koszmar i ogrom stresu, nie wiedziałam co robić. Wypity litr wody w 1h pomagał mi trochę.

Ja tak mam. Jak leżałam było dużo lepiej a teraz jak się więcej ruszam to jest dużo więcej tego twardego brzucha. Ale nic ufam mojej pani doktor że moge wszystko robić skoro szyjka jest długa ☺

Zleci ☺ byle o tym ciągle nie myśleć bo wtedy się ciągnie. Ja myślę że tak do 38 tygodnia bo już coś mi się dzieje z rana po cc. Pierwszy poród miałam mega ciężki i w ostatniej chwili zrobili cc. Teraz bardzo bardzo chcialam rodzić naturalnie ale już mu lekarz ostatnio powiedział że raczej rana nie wytrzyma. Także mi pewnie jakieś 8 tygodni zostało ☺
Ja również mialam ogromnie ciężki poród plus zaklinowane dziecko, lekarz mowil ze kości go zatrzymały i cc ale pytalam ostatnio i mowil ze jesli nic sie nie dzieje to cc w 39 tyg sie umawiamy więc jeszcze 13 tyg 😱

Mi na szczęście brzuch odpukać juz nie twardnieje a nawet troche odstawiłam no spe tylko 2 lub jedna dziennie oby dalej nie twardnial :) pije bardzo duzo nawet z 3l dziennie

reklama
Ja kroplówek nigdy nie miałam, ale całe garście leków, a zdarzało się brzuch mi twardniał w każdej pozycji... wtedy koszmar i ogrom stresu, nie wiedziałam co robić. Wypity litr wody w 1h pomagał mi trochę.
Ja w szpitalu na kroplowkach i jak tylko się ruszę to twardy brzuch .. jak leze to tez twardnieje ale już nie tak dużo razy ...

Do góry