Reniferku,termin porodu miałam na 12 maja,ale w marcu zaczęły się problemy-szyjka się skracała.Ta cholera w sumie "spadła" do 14mm,więc na prawdę się skróciła.Najpierw była długa na 16mm,a po dwóch tygodniach spadła do 14 i tak została do końca.Rozwarcie było jakieś szczątkowe na palec.Fenoterol łykałam 6x 1/2tabl.,oczywiście isoptin,a dodatkowo wciskałam sobie luteine dopochwową.... co 4 godziny miałam coś do zjedzenia lub włożenia.Miałam leżeć,ale ja tak nie potrafię plackiem,poza tym co to znaczy plackiem?siusiu do miski?No i chciałam przede wszystkim dokończyć kilka zajęć w szkole rodzenia,bo nie miałam skąd czerpać wiedzy o pielęgnacji noworodka po powrocie do domu. Lekarka stwierdziła,że jeśli do świąt wytrwam,to będzie dobrze.Urodziłam 27 kwietnia,czyli grubo po świętach,i to tylko dlatego,że ciśnienie mi skoczyło i miałam cięcie.Dzidzia była cała i zdrowa bądź dobrej myśli,z tym,że ja miałam łatwiej z tym leżakowaniem,bo to moje pierwsze dziecko,a Twoje drugie,więc o leżakowanie trudno.Ale myśl pozytywnie,a będzie dobrze
reklama
ullana
Mamy październikowe 2007
idę dziś do gina na kontrolę szyjki....mam nadzieję, że jest w lepszym stanie, bo leżę posłusznie z poduchą pod tyłkiem Od czw nie miałam skurczy i brzuch mi nie twardniał, więc liczę na poprawę ;-)No i może mi pessar zdejmą.....ale bym się cieszyła
A poza tym chciałabym pochodzić na szkołę rodzenia....tzn tylko na teorię, bo ćwiczyć mi na bank nie pozwoli, ale ruszyć się z domu chcę na chwilę
A poza tym chciałabym pochodzić na szkołę rodzenia....tzn tylko na teorię, bo ćwiczyć mi na bank nie pozwoli, ale ruszyć się z domu chcę na chwilę
RENIFER_24
M-X'07, W-IX'09
ullana pessar to oni zdejmują jak jest dziecko donoszone, co? nie znam sie za bardzo ale mi sie tak wydaje...
ps. moja szyjka tez dziś do kontroli !!
ps. moja szyjka tez dziś do kontroli !!
Witajcie!!
Tez jestem z krotkoszyjkowcow, ale w Anglii. jestem w 27tc, na lezenie nie za bardzo moge sobie pozwolic bo jestem tu tylko z mezem i trzeba gotowac. mam w domu do pokonania 22 schody. Od tygodnia mam silne skurcze. Troche sie boje, ze to wszystko za wczesnie. Pozdrawiam Was wszystkie
Tez jestem z krotkoszyjkowcow, ale w Anglii. jestem w 27tc, na lezenie nie za bardzo moge sobie pozwolic bo jestem tu tylko z mezem i trzeba gotowac. mam w domu do pokonania 22 schody. Od tygodnia mam silne skurcze. Troche sie boje, ze to wszystko za wczesnie. Pozdrawiam Was wszystkie
ullana
Mamy październikowe 2007
no w szpitalu mi mówili, że jakby się poprawiło, to lekarz może mi zdjąć krążek......
....ale po wczorajszej wizycie straciłam nadzieję :-(
....szyjka krótka i już wszystko gotowe do porodu, więc mam leżeć, żeby nie trzeba było znowu do szpitala....no to leżę :-(
Po wczorajszej wizycie wszystko mnie bolało, ale przespałam trochę nocy i jest lepiej.....leżeć mi coraz trudniej, bo mnie nosi no ale jak mus....
na szczęscie z dzidzią jest wszystko dobrze :-)
....ale po wczorajszej wizycie straciłam nadzieję :-(
....szyjka krótka i już wszystko gotowe do porodu, więc mam leżeć, żeby nie trzeba było znowu do szpitala....no to leżę :-(
Po wczorajszej wizycie wszystko mnie bolało, ale przespałam trochę nocy i jest lepiej.....leżeć mi coraz trudniej, bo mnie nosi no ale jak mus....
na szczęscie z dzidzią jest wszystko dobrze :-)
ullana wiem jak ci ciezko tak lezec ale dlugo ci juz nie zostalo.Wytrzymaj jeszcze troszke.Wypoczywaj, spij bo potem to juz nie bedziesz miala na to czasu;-) Mnie tez juz bokiem wychodzilo to lezenie ale potem o tym szybko zapomnisz Trzymaj sie i zaciskaj mocno nogi
izabela352
Fanka BB :)
powiedzcie mi dziewczyny, te ktore braly fenoterol, czy odstawilyscie wszystkie dawki za jednym razem czy stopniowo? ja biore 4*1/2 tabletki i boje sie, ze jak odstawie wszystko na raz to od razu bede miala skurcze a macica nie zdazy potrenowac do porodu. moze jak odstawie najpierw 2*1/2 a za pare dni reszte to bedzie lepiej?
Ullana,u mnie ćwiczenia w szkole rodzenia,to też była pogadanka i filmy okarmieniu i pielęgnacji dziecka.Jedyne ćwiczenia,to praktycznie oddechowe,poza tym jeśli nie możesz,to po prostu nie ćwiczysz.
Izabela352-ja miałam odstawić na raz,ale też się bałam,tzn koniecznie chciałam urodzić w maju,dlatego zmniejszałam o 1/2 tabletki co m.w. 4 dni,aż zeszłam do 2x1/2 i dałam sobie spokój.Podobno różnie bywa-jedne chodzą jeszcze tak do dwóch tygodni,a inne rodzą za dwa dni.Nigdy nie wiadomo,jak to będzie,tego się nie przewidzi.A fenoterol jest po to,żeby zahamować skurcze,więc myślę,że nie martw się o to,czy macica zdąży potrenować do porodu,bo skoro odstawisz lek,to powinna się kurczyć bez problemu,tym to raczej nie trzeba się martwić
Izabela352-ja miałam odstawić na raz,ale też się bałam,tzn koniecznie chciałam urodzić w maju,dlatego zmniejszałam o 1/2 tabletki co m.w. 4 dni,aż zeszłam do 2x1/2 i dałam sobie spokój.Podobno różnie bywa-jedne chodzą jeszcze tak do dwóch tygodni,a inne rodzą za dwa dni.Nigdy nie wiadomo,jak to będzie,tego się nie przewidzi.A fenoterol jest po to,żeby zahamować skurcze,więc myślę,że nie martw się o to,czy macica zdąży potrenować do porodu,bo skoro odstawisz lek,to powinna się kurczyć bez problemu,tym to raczej nie trzeba się martwić
reklama
Podziel się: