O matko a nie ma kto pomoc? To niedobrze ze tak musisz robic a przypomnij jak tam z szyjka stoisz? Masz jakis pessar, szew? Ja tez mam 3letniego synka ale cale szczescie maz ogarnia i zawozi o odbiera do przedszkola.Robiłam dżemy w piątek i wszystko grało nic mnie nie bolało. Dzisiaj okazało się za dużo. Muszę przystopować. Od wtorku mój starszy idzie pierwszy raz do przedszkola i czeka mnie pchanie wózka podwójnego pod górerazem z młodszą to będzie 28kg + wózek. Mam nadzieje, że przez to nie urodzę!
reklama
bananka8686
Fanka BB :)
Moja szyjka 2,9-3cm, ale bardzo miękka i lejek na 8mm. Szyjka tak miekka że w badaniu palpacyjnym lekarz myślał, że jej nie ma.O matko a nie ma kto pomoc? To niedobrze ze tak musisz robic a przypomnij jak tam z szyjka stoisz? Masz jakis pessar, szew? Ja tez mam 3letniego synka ale cale szczescie maz ogarnia i zawozi o odbiera do przedszkola.
Mąż będzie syna odwoził rano tylko nie ma kto po niego pójść bo na początku dzieci chodzą po pare godzin to mąż będzie jeszcze w pracy. Jest szwagier blisko ale nie wiem czy będzie mógł po niego chodzić bo jest zapracowany. Moja mama i teściowa w innym mieście choć przyjedzie w przyszłym tyg na dzień czy dwa to może ponoże.
Super, gratulacje !!! dużo dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa , a my walczymy dalejHej Dziewczyny. Ja na szybko Michaś urodzony 29.08 o 19:30 2850g, 52 cm. Odpoczywaj. Później napisze co i jak. Trzymajcie się Wszystkie w dwupaku,
Kurczę dziewczyny przesadziłam dzisiaj z robieniem dżemów. Stałam przy kuchni 3h. Poczułam dziwny ból jakby kłucie z pieczeniem z jednoczesnym napieraniem główki w dół i jakby mała mi tam ręką grzebała. Bardzo nieprzyjemne. Szybko się położyłam. Boje się wstać bo mam wrażenie że jak to zrobię to mi wody odejdą. Leżę i dalej czuje bardzo nisko główkę i drapiące łapki. Miała któraś tak? A mój mężulek poszedł sobie formule oglądać a ja mam dzieci pilnować. Już ja to widzę...
Te skurcze to może reakcja na zbyt długie stanie, albo taki dzień dzisiaj bo ja też takie odczucia dziś mam i też boję się wstawać nawet do toaletyChyba miałam skurcze przepowiadające 5 razy pod rząd co 7 min. Wzięłam prysznic i trochę się rozmyło. Strach wielki w oczach. Mąż torbę do szpitala pakuje, żeby już była, ale to chyba jeszcze nie teraz. Kurczę to moja 3 ciąża, ale jak dotąd porody rozpoczynały się od odejścia wód płodowych wiec jeśli chodzi o skurcze to jestem zielona
bananka8686
Miałam niedawno jeden skurc niebolący, ale on jest taki chamski że czuje w pochwie i odbycie. Nisko główka i drapanie dalej jest mimo leżenia. Mam nadzieje, że to od przeciążenia dzisiejszego a nie zwiastuny porodu. Strasznie się boje. Czuje się niegotowa.Te skurcze to może reakcja na zbyt długie stanie, albo taki dzień dzisiaj bo ja też takie odczucia dziś mam i też boję się wstawać nawet do toalety
bananka8686
Ja na toalecie siedziałam bokiem bo się bałam...Te skurcze to może reakcja na zbyt długie stanie, albo taki dzień dzisiaj bo ja też takie odczucia dziś mam i też boję się wstawać nawet do toalety
Nasturcja91
Moja droga, ja mam takie odczucia już od ok 26tc I To już ponad miesiąc. Irytuje strasznie i boli, większość ruchów mojego dziecka jest dość nieprzyjemna. Mnie lekarz uświadomił, że tak może być przy miękkiej szyjce I to nawet często, żeby się nie wystraszyc, dodatkowo jak ktoś jest szczupły to jeszcze bardziej to bedzie odczuwał.Miałam niedawno jeden skurc niebolący, ale on jest taki chamski że czuje w pochwie i odbycie. Nisko główka i drapanie dalej jest mimo leżenia. Mam nadzieje, że to od przeciążenia dzisiejszego a nie zwiastuny porodu. Strasznie się boje. Czuje się niegotowa.
Niestety w naszej sytuacji poród może nastąpić niespodziewanie I musimy jakoś wytrwac z ta świadomością
reklama
Hej, spróbuj zapytać na tym forum dedykowanym ciąży z in-vitro, tam jest jest wiele dziewczyn, które podzielą się doświadczeniem.Hej dziewczyny boli mnie dół brzucha jestem 7 dzień po transferze czy któraś z was też tak mhala i zarodek się zagnieździł?
Kto po in vitro?
Dzięki za info. Jak to się u ciebie skończyło ? Puste jajo płodowe, poronienie samoistne w domku
www.babyboom.pl
Jeśli to pomoże - to w I trymestrze na samym początku ciąży mogą się pojawić bóle jak na miesiączkę - u mnie tak było dośc często. Ale nie korzystałam z in vitro, więc nie chciałabym Cie wprowadzić w błąd.
Podziel się: