reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Robiłam dżemy w piątek i wszystko grało nic mnie nie bolało. Dzisiaj okazało się za dużo. Muszę przystopować. Od wtorku mój starszy idzie pierwszy raz do przedszkola i czeka mnie pchanie wózka podwójnego pod góre🤦‍♀️😱razem z młodszą to będzie 28kg + wózek. Mam nadzieje, że przez to nie urodzę!🥺🤯😱
O matko a nie ma kto pomoc? To niedobrze ze tak musisz robic a przypomnij jak tam z szyjka stoisz? Masz jakis pessar, szew? Ja tez mam 3letniego synka ale cale szczescie maz ogarnia i zawozi o odbiera do przedszkola.

reklama
O matko a nie ma kto pomoc? To niedobrze ze tak musisz robic a przypomnij jak tam z szyjka stoisz? Masz jakis pessar, szew? Ja tez mam 3letniego synka ale cale szczescie maz ogarnia i zawozi o odbiera do przedszkola.
Moja szyjka 2,9-3cm, ale bardzo miękka i lejek na 8mm. Szyjka tak miekka że w badaniu palpacyjnym lekarz myślał, że jej nie ma.
Mąż będzie syna odwoził rano tylko nie ma kto po niego pójść bo na początku dzieci chodzą po pare godzin to mąż będzie jeszcze w pracy. Jest szwagier blisko ale nie wiem czy będzie mógł po niego chodzić bo jest zapracowany. Moja mama i teściowa w innym mieście choć przyjedzie w przyszłym tyg na dzień czy dwa to może ponoże.

Kurczę dziewczyny przesadziłam dzisiaj z robieniem dżemów. Stałam przy kuchni 3h. Poczułam dziwny ból jakby kłucie z pieczeniem z jednoczesnym napieraniem główki w dół i jakby mała mi tam ręką grzebała. Bardzo nieprzyjemne. Szybko się położyłam. Boje się wstać bo mam wrażenie że jak to zrobię to mi wody odejdą. Leżę i dalej czuje bardzo nisko główkę i drapiące łapki. Miała któraś tak? A mój mężulek poszedł sobie formule oglądać a ja mam dzieci pilnować. Już ja to widzę...
Chyba miałam skurcze przepowiadające 5 razy pod rząd co 7 min. Wzięłam prysznic i trochę się rozmyło. Strach wielki w oczach. Mąż torbę do szpitala pakuje, żeby już była, ale to chyba jeszcze nie teraz. Kurczę to moja 3 ciąża, ale jak dotąd porody rozpoczynały się od odejścia wód płodowych wiec jeśli chodzi o skurcze to jestem zielona
Te skurcze to może reakcja na zbyt długie stanie, albo taki dzień dzisiaj bo ja też takie odczucia dziś mam i też boję się wstawać nawet do toalety :(

Cześć jestem 7 dzień po transferze boli mnie dół brzucha czy też tak miałyście a 2 i 4 dniu miałam wyższa tem 36.9 i 37.8 czy to normalne pomóżcie 😔

Te skurcze to może reakcja na zbyt długie stanie, albo taki dzień dzisiaj bo ja też takie odczucia dziś mam i też boję się wstawać nawet do toalety :(
Miałam niedawno jeden skurc niebolący, ale on jest taki chamski że czuje w pochwie i odbycie. Nisko główka i drapanie dalej jest mimo leżenia. Mam nadzieje, że to od przeciążenia dzisiejszego a nie zwiastuny porodu. Strasznie się boje. Czuje się niegotowa.

Hej dziewczyny boli mnie dół brzucha jestem 7 dzień po transferze czy któraś z was też tak mhala i zarodek się zagnieździł?

Miałam niedawno jeden skurc niebolący, ale on jest taki chamski że czuje w pochwie i odbycie. Nisko główka i drapanie dalej jest mimo leżenia. Mam nadzieje, że to od przeciążenia dzisiejszego a nie zwiastuny porodu. Strasznie się boje. Czuje się niegotowa.
Moja droga, ja mam takie odczucia już od ok 26tc I To już ponad miesiąc. Irytuje strasznie i boli, większość ruchów mojego dziecka jest dość nieprzyjemna. Mnie lekarz uświadomił, że tak może być przy miękkiej szyjce I to nawet często, żeby się nie wystraszyc, dodatkowo jak ktoś jest szczupły to jeszcze bardziej to bedzie odczuwał.
Niestety w naszej sytuacji poród może nastąpić niespodziewanie I musimy jakoś wytrwac z ta świadomością 🤨

reklama
Hej dziewczyny boli mnie dół brzucha jestem 7 dzień po transferze czy któraś z was też tak mhala i zarodek się zagnieździł?
Hej, spróbuj zapytać na tym forum dedykowanym ciąży z in-vitro, tam jest jest wiele dziewczyn, które podzielą się doświadczeniem.

Jeśli to pomoże - to w I trymestrze na samym początku ciąży mogą się pojawić bóle jak na miesiączkę - u mnie tak było dośc często. Ale nie korzystałam z in vitro, więc nie chciałabym Cie wprowadzić w błąd.

Do góry