reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

21tc 1,5 -1,9 i zalozono szew. W 22tc przy wypisie szyjka ok. 3,5, tydzien poznien 2,0 i na nowo przyjeli mnie do szpitala w 24tc z dlugoscia 1,2.
Widzę, że większość z Was leży w szpitalu z podobną szyjka lub nawet dłuższą, a u mnie mój lekarz ani myśli mnie położyć, bo jak to on twierdzi w szpitalu można się tylko czymś zarazić :p Pytałam o sterydy to za tydzień mam wizytę i będzie podejmował decyzje, ale to też nie bd leżeć w szpitalu tylko przyjechac na izbę. Wiecie ile tych dawek się oddaje, czy to jednorazowa akcja?

reklama
Jeśli nie masz jeszcze wozka i nie zalezy ci bardzo na tym zeby byl nowy warto rozejrzec sie za uzywanymi. Niektorzy chca sprzedac w bardzo dobrym stanie po jednym dziecku. Ja akurat mam wózek 3w1 po starszej córce i gdybym teraz miała kupować to kupilabym sama gondole. Wersja spacerowa nie była w ogóle używana, bo ten stelaż wielki i ciężki. Nie mieścił mi się ten wózek w bagażniku i jak starsza cora miała pół roku kupiliśmy spacerowke. Tak samo z fotelikami z zestawu 3w1. Lepiej zainwestować w droższy, bezpieczniejszy model niż ten co jest juz w wózku.
Teraz to wiem, wtedy nikt mi na to nie zwrócił uwagi. Może tobie się przyda:)
Moja siostra musi sprawdzić w jakim stanie ma wózek po moim chrześniaku, jeśli będę zmuszona kupić to na pewno skorzystam z Twojej rady, dziękuję bardzo 😘

Ale ta kłucia, to tak stricte w pochwie, jakby szew 🥺 A takie parcie, to przed wyproznieniem - czuje jakby wszystko mialo ze mnie wypasc 😱 Po zalatwieniu sprawy dolegliwosci odchodza jak reka odjal.... Boje sie chodzic do toalety, duzo sie dzieje w moje glowie, mam potworna blokade psychiczna przed wyproznianiem sie 🥺 W szpitalu pielegniarki przynosza mi jakis syrop dwa razy dziennie, ale moja psychika i tak zblokowana. Najchetniej to codziennie robilabym sobie lewatywe i mialabym o jeden ogromny stres z glowy 🤨🥴🥺
To może poproś o czopki, może lepiej będą się sprawdzać, Jedna szyjka a ile stresów człowiekowi dokłada :o

@Nana9898 widzę, że nie tylko ja już nie mogę spać 😁 próbuje ponownie zasnąć ale mi to nie wychodzi... ciężka pod względem psychicznym noc za mną 😥 szkoda że nie potrafię wyłączyć głowy i się nie nakręcać tym wszystkim 🙈
Niestety chyba żadna z nas nie potrafi całkowicie wyłączyć głowy od tego zamartwiania się, jeden dzień lepszy drugi gorszy i tak w kółko :(

Czesc dziewczyny, łacze sie z wami w bolu, od soboty leze w szpitalu i tez odczwam twardnienia brzucha (glownie wieczorem), dodatkowo takie bole krzyzowe. Troche przechodza gdy zmienim pozycje albo wstaje do toalety. Podaja mi nospe, luteine i syrop na zaparcia. Na razie niewielka poprawa, czekam na badanie szyjki przez USG.
To od soboty jeszcze Ci nie zbadali szyjki? Nawet jak Cię przyjmowali?

reklama
Do góry