reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A teraz mi się skojarzyło Dr Mikulski to przeciwnik rozkurczowych i magnezu nawet - co on na te Twoje twardnienia/napiania/skurcze?
To prawda. Dopiero w 32 tc przepisał mi buscopan (wcześniej nie chciał mi przepisać że względu na wpływ na napięcie mięśniowe u synka). Ale czy on coś daje, sama nie wiem🙈a magnez i tak biorę bo mam skurcze łydek czasami że szok😂
Częściej kontroluje moja szyjkę i tak w miarę się trzymała do 32 tc, skracala się w wolniejszym tempie niż po 30 tc...

reklama
A te skurcze BH mam od 20 tc ciąży i po 30 tc znacznie się nasiliły. Wiesz co może to głupie, ale ja czasami nie odróżniam tych skurczy od wypinania się synka 🙈🙈🙈 no ja wariuje już 14 tydzień😛serio to większość czasu tylko leże, a tak wstaje do toalety, prysznic i jedzenie przy stole. Z 4,2 cm zleciało do 2 cm w 32 tc i lejek od wewnątrz...boje się co jutro będzie 🙈
To samo napisałam kilka postów wyżej. Ja tego też nie odróżniam 🤷 raz na ktg zerknęłam w szpitalu, kiedy mnie się wydawało, że to skurcz a ktg nic - możliwe, że to córka. Ale ktg to tylko maszyna też nie musi wszystkiego wyłapać. Wg pani Dr w szpitalu mam pecha, bo jestem chuda, nie mam tkanki tłuszczowej (tzn. mam na granicy) i dlatego czuje wszystko bardziej niż inni (nie uspokaja mnie to 😭). A ktg miałaś już zlecone przez niego, żeby spr jak ta czynność się rysuje?

Dziewczyny macie takie wrażenie jak tak cały czas leżycie jakby wam się gorzej oddychało?
A jak leżysz (plecy/bok)? Macica coraz większa, uciska wszystko, do 37-38tc będzie tylko coraz wyżej = cieżko się oddycha. Potem jak opadnie ponoć jest lepiej. Ja mam 35+0, nie mam na szczęście tego problemu, moja waga stoi w miejscu, leżę tylko na bokach, bo na plecach za bardzo nie wolno, poza już w przy takiej ciąży na plecach robi się po prostu słabo. Ale to chyba najpopularniejszy ciążowy objaw od samego początku - trudności z oddychaniem 😉

To samo napisałam kilka postów wyżej. Ja tego też nie odróżniam 🤷 raz na ktg zerknęłam w szpitalu, kiedy mnie się wydawało, że to skurcz a ktg nic - możliwe, że to córka. Ale ktg to tylko maszyna też nie musi wszystkiego wyłapać. Wg pani Dr w szpitalu mam pecha, bo jestem chuda, nie mam tkanki tłuszczowej (tzn. mam na granicy) i dlatego czuje wszystko bardziej niż inni (nie uspokaja mnie to 😭). A ktg miałaś już zlecone przez niego, żeby spr jak ta czynność się rysuje?
Kurczę...to jesteśmy w podobnej sytuacji z tym niestety... nie miałam jeszcze, ale myślę że pewnie jutro może zleci ktg bo też o tym myślałam...

Kurczę...to jesteśmy w podobnej sytuacji z tym niestety... nie miałam jeszcze, ale myślę że pewnie jutro może zleci ktg bo też o tym myślałam...
A Ty jeździsz do niego do Babki? Bo ja w soboty to właśnie w Babce u niego bywałam. Tam jest ktg, koszt 70 zł (jak Tobie da skierowanie bo bez tego nie zrobią) warto zrobić od razu na miejscu i wtedy położne mu dadzą po wizycie, chociaż one same Tobie powiedzą, czy wszystko jest ok.

Witajcie. U mnie 35+4, byłam w szpitalu na obserwacji bo miałam mocne skurcze, szyjka 19 mm i skurcze się pojawiają... Ciekawe ile wytrwam...

reklama
A Ty jeździsz do niego do Babki? Bo ja w soboty to właśnie w Babce u niego bywałam. Tam jest ktg, koszt 70 zł (jak Tobie da skierowanie bo bez tego nie zrobią) warto zrobić od razu na miejscu i wtedy położne mu dadzą po wizycie, chociaż one same Tobie powiedzą, czy wszystko jest ok.
Tak 😉. Właśnie sama się tym ostatnio interesowałam. I mam zamiar go poprosić o skierowanie. Byłabym spokojniejsza, bo coś więcej bym wiedziała.

Do góry