reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

No to pięknie Ci się wydłużyła, zazdraszczam [emoji4] Wiesz, ja się trochę martwię tym twardnieniem brzucha i bólem pleców. Poza tym najmniejsza moja aktywność powoduje uczucie takiego 'ciągnięcia' w brzuchu. Dlatego mam jakieś złe przeczucia..
Też mnie boli wszystko, brzuch napina się milion razy dziennie i jak na razie dajemy rade, więc to nie musi od razu oznaczać tragedii. Trzeba się oszczędzać, brać leki i unikać złego myślenia, bo się człowiek nakręca (wiem, że ciężko nie myśleć ;)).

reklama
A to nie jest tak, że dietę jeszcze kilka. tygodni trzeba mieć po porodzie? U mnie w szpitalu jeszcze po porodzie mają dietę cukrzycowa
Pare dni po porodzie obserwuje się cukry jak są ok to nie trzeba być na diecie, ale 3 miesiące po porodzie robi się zazwyczaj test obciążenia glukozą aby wykluczyć cukrzyce. Jak się ma cukrzyce ciążową to jest ryzyko że się będzie miało później normalną cukrzyce.

A ja juz nie wiem co jesc 🤦‍♀️Rano chleb z szynka pomidor sałata po 1h cukier 166! Teraz jogurt z płatkami 1 łyżka orzechy 4 truskawki cukier 136🤦‍♀️
Rano organizm jest najwrażliwszy na cukier to trzeba uważać. Ile zjadłaś kanapek? Jaki chleb? Jaka grubość kromki? Ja mogę tylko chleb z biedronki żytni ze słonecznikiem taki mały wolnostojący bez opakowania. Musisz dobrać chleb do siebie. Szynka! Jeśli miałaś sklepową zwłaszcza taką pakowaną w pudełku to nie jedz tego! Tam jest mega dużo cukru pod różnymi nazwami!
Jeśli chodzi o jogurt to może on podnosi? Ja nie mogłabym takiego zjeść. Jakie płatki? Najlepiej płatki owsiane. Raczej nie oskarżałabym tutaj orzechów i truskawek.

Czemu nie ma tych powiadomień? Wczoraj w szpitalu w którym chcę rodzić ktoś miał wirusa. I nie wiem czy to położna czy osoba z zewnątrz. Naszczęście szpital już działa normalnie. Ja zawału dostanę do porodu.

Ja jedną kromkę chleba z pieczonym filetem własnej roboty i sałatą jem pół godziny. Chodzi o chleb, bo niestety rano tak jak pisze bananka organizm jest najwrażliwszy. Ja truskawek moge zjeść kilo i cukier ponizej 100. Pieczywo z rana straszy 😱

Rano organizm jest najwrażliwszy na cukier to trzeba uważać. Ile zjadłaś kanapek? Jaki chleb? Jaka grubość kromki? Ja mogę tylko chleb z biedronki żytni ze słonecznikiem taki mały wolnostojący bez opakowania. Musisz dobrać chleb do siebie. Szynka! Jeśli miałaś sklepową zwłaszcza taką pakowaną w pudełku to nie jedz tego! Tam jest mega dużo cukru pod różnymi nazwami!
Jeśli chodzi o jogurt to może on podnosi? Ja nie mogłabym takiego zjeść. Jakie płatki? Najlepiej płatki owsiane. Raczej nie oskarżałabym tutaj orzechów i truskawek.
Chleb zytni na zakwasie 2 Kromki szynka dobra chuda z indyka gotowana z miesnego, jogurt naturalny platki owsiane gorskie

To co jesc na sniadanie :(

Eh i w tym problem, ze nie wiadomo i trzeba na sobie eksperymentować. Ja w 32 tyg sie załamałam i jadłam tylko salate, ogorka i fileta heh. Teraz gdy mi trochę odpuściło, to jem tez ta kromkę chleba ciemnego do tego śniadania ale rozkładam sobie na pół godziny. No niestety musisz popróbować z chlebem jaki będzie dla Ciebie ok.

reklama
Chleb zytni na zakwasie 2 Kromki szynka dobra chuda z indyka gotowana z miesnego, jogurt naturalny platki owsiane gorskie
Zmniejszyłabym na 1 kanapkę. Jeśli sama krótsze to ukrój cienką kanapkę. Ja tak mam śniadanie podzielone na 2 części jedna kanapka a po godzinie druga. Jak to nie pomoże to szukaj innego chleba. Ja na zakwasie nie mogę zjeść nawet jednej. I nie kupuj chleba dedykowanego dla cukrzyków bo nie jest najlepszy. Nawet diabetolog mi to mówiła.

Do góry