reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

No to pięknie Ci się wydłużyła, zazdraszczam [emoji4] Wiesz, ja się trochę martwię tym twardnieniem brzucha i bólem pleców. Poza tym najmniejsza moja aktywność powoduje uczucie takiego 'ciągnięcia' w brzuchu. Dlatego mam jakieś złe przeczucia..
Też mnie boli wszystko, brzuch napina się milion razy dziennie i jak na razie dajemy rade, więc to nie musi od razu oznaczać tragedii. Trzeba się oszczędzać, brać leki i unikać złego myślenia, bo się człowiek nakręca (wiem, że ciężko nie myśleć ;)).

reklama
A to nie jest tak, że dietę jeszcze kilka. tygodni trzeba mieć po porodzie? U mnie w szpitalu jeszcze po porodzie mają dietę cukrzycowa
Pare dni po porodzie obserwuje się cukry jak są ok to nie trzeba być na diecie, ale 3 miesiące po porodzie robi się zazwyczaj test obciążenia glukozą aby wykluczyć cukrzyce. Jak się ma cukrzyce ciążową to jest ryzyko że się będzie miało później normalną cukrzyce.

A ja juz nie wiem co jesc 🤦‍♀️Rano chleb z szynka pomidor sałata po 1h cukier 166! Teraz jogurt z płatkami 1 łyżka orzechy 4 truskawki cukier 136🤦‍♀️
Rano organizm jest najwrażliwszy na cukier to trzeba uważać. Ile zjadłaś kanapek? Jaki chleb? Jaka grubość kromki? Ja mogę tylko chleb z biedronki żytni ze słonecznikiem taki mały wolnostojący bez opakowania. Musisz dobrać chleb do siebie. Szynka! Jeśli miałaś sklepową zwłaszcza taką pakowaną w pudełku to nie jedz tego! Tam jest mega dużo cukru pod różnymi nazwami!
Jeśli chodzi o jogurt to może on podnosi? Ja nie mogłabym takiego zjeść. Jakie płatki? Najlepiej płatki owsiane. Raczej nie oskarżałabym tutaj orzechów i truskawek.

Czemu nie ma tych powiadomień? Wczoraj w szpitalu w którym chcę rodzić ktoś miał wirusa. I nie wiem czy to położna czy osoba z zewnątrz. Naszczęście szpital już działa normalnie. Ja zawału dostanę do porodu.

Ja jedną kromkę chleba z pieczonym filetem własnej roboty i sałatą jem pół godziny. Chodzi o chleb, bo niestety rano tak jak pisze bananka organizm jest najwrażliwszy. Ja truskawek moge zjeść kilo i cukier ponizej 100. Pieczywo z rana straszy 😱

Rano organizm jest najwrażliwszy na cukier to trzeba uważać. Ile zjadłaś kanapek? Jaki chleb? Jaka grubość kromki? Ja mogę tylko chleb z biedronki żytni ze słonecznikiem taki mały wolnostojący bez opakowania. Musisz dobrać chleb do siebie. Szynka! Jeśli miałaś sklepową zwłaszcza taką pakowaną w pudełku to nie jedz tego! Tam jest mega dużo cukru pod różnymi nazwami!
Jeśli chodzi o jogurt to może on podnosi? Ja nie mogłabym takiego zjeść. Jakie płatki? Najlepiej płatki owsiane. Raczej nie oskarżałabym tutaj orzechów i truskawek.
Chleb zytni na zakwasie 2 Kromki szynka dobra chuda z indyka gotowana z miesnego, jogurt naturalny platki owsiane gorskie

To co jesc na sniadanie :(

Eh i w tym problem, ze nie wiadomo i trzeba na sobie eksperymentować. Ja w 32 tyg sie załamałam i jadłam tylko salate, ogorka i fileta heh. Teraz gdy mi trochę odpuściło, to jem tez ta kromkę chleba ciemnego do tego śniadania ale rozkładam sobie na pół godziny. No niestety musisz popróbować z chlebem jaki będzie dla Ciebie ok.

reklama
Chleb zytni na zakwasie 2 Kromki szynka dobra chuda z indyka gotowana z miesnego, jogurt naturalny platki owsiane gorskie
Zmniejszyłabym na 1 kanapkę. Jeśli sama krótsze to ukrój cienką kanapkę. Ja tak mam śniadanie podzielone na 2 części jedna kanapka a po godzinie druga. Jak to nie pomoże to szukaj innego chleba. Ja na zakwasie nie mogę zjeść nawet jednej. I nie kupuj chleba dedykowanego dla cukrzyków bo nie jest najlepszy. Nawet diabetolog mi to mówiła.

Do góry