reklama
Amnesia
Fanka BB :)
Chyba nic mnie nie ominie w tej ciazy
Ehhh Witaj kochana wśród "słodkich mam". Będzie dobrze, początek najtrudniejszy ale nie ma się co spinać.
Amnesia
Dziewczyny chciałam założyć teraz luteinę po tym pessarze ale nie dam rady bo czuję pessar na samym dole
Globulki w zależności, bo ja mam dwa rodzaje i macmirror co 3 dni, a te drugi jak się skończy ten pierwszy to co dwa dni i oba na noc bez luteiny wtedy. Ta część szyjki jest ruchoma i czasami może być wyżej lub nizej, zwłaszcza nizej gdy jesteś przed wyprużnieniem.
Amnesia
Ja mam macmirror, ale brałam go jeszcze przed założeniem pessara. Teraz mam go nadal, aplikuję go co drugi dzień. Jeśli zbiega się to z luteiną, aplikuję oba naraz, żeby nie powtarzać w kółko rytuału mycia i okażania rąk. Oczywiście obie tabletki na noc i brałabym od razu na Twoim miejscu.
Przygotuj się na szok związany z ilością wydzieliny i po luteinie, i globulkach, i pessarze. Ja sobie kupiłam paski lakmusowe do spr wartości PH, bo już raz zaliczyłam wizytę na IP (ilość wydzieliny zaskoczyła nawet lekarza, stąd myślała, że to wody).
Oo widzisz, co lekarz to inna "akcja aplikacja" hehe
OK zobaczę rano jak będzie bo dopiero jestem po założeniu i zdziwiło mnie ze to jest tak nisko nie chciałam pchać koło tego luteiny to ją zostawiłam prawie nic nie wkładającGlobulki w zależności, bo ja mam dwa rodzaje i macmirror co 3 dni, a te drugi jak się skończy ten pierwszy to co dwa dni i oba na noc bez luteiny wtedy. Ta część szyjki jest ruchoma i czasami może być wyżej lub nizej, zwłaszcza nizej gdy jesteś przed wyprużnieniem.
Amnesia
Jutro o 14 wyjmujemy pessar ciekawa jestem co to będzie
"Będzie, będzie zabawa.." będzie doooobrze! Zobacz, już koncówka 37 tyg. Ile na to czekałaś? Ile było zmartwień? Teraz tylko rodzimy, ogarniamy szpital i zabieramy Zosię do domu
Amnesia
OK zobaczę rano jak będzie bo dopiero jestem po założeniu i zdziwiło mnie ze to jest tak nisko nie chciałam pchać koło tego luteiny to ją zostawiłam prawie nic nie wkładając
Na początku też pessar był nisko ale im dłuzej go miałam tym wyżej był. I pamiętaj by zadbać o dietę, bo zaparcia przy pesarze są nie wskazane ze wględu na parcie.
Aniteczka31
A zupy zabielane można ?Ehhh Witaj kochana wśród "słodkich mam". Będzie dobrze, początek najtrudniejszy ale nie ma się co spinać.
Sylvia_88
To zależy co Tobie podnosi cukier a co nie. Różnie z tym bywa. Ja unikam białego pieczywa, ogólnie mąki białej pszennej, a zamiast tego pełnoziarniste produkty, zamiast śmietany jem jogurty naturalne (ewentualnie z owocami wkrojonymi, ale tych kupnych, smakowych unikam). Podnoszą mi cukier produkty smażone, pizza, babcine kompoty, a ciast z cukierni i mlecznych czekolad nie ruszam nawet (gorzka czekolada 70% jest dla mnie ok, wyniki mam po niej w normie).A zupy zabielane można ?
Najlepiej sprawdzać sobie glukometrem godzinę po posiłku wyniki i testować co można a co nie i w jakiej ilości. Jak nie masz glukometru to diabetolog może dać bezpłatnie + recepta na paski (ja tak miałam na wizycie na NFZ i pozytywnie zaskoczylo mnie to, ale nie wiem jak jest idąc prywatnie).
Dla mnie ta dieta nie jest jakoś specjalnie restrykcyjna, mam nawet większą motywację, żeby zdrowo odżywiać się. Głowa do góry, bedzie dobrze
reklama
Gosia903488
U mnie z wypróżnianiem bywa ciężko, pomimo, że dieta cukrzycowa jest bogata w błonnik. Do tego ma hemoroidy od początku. Żeby nie ruszać jelit stosuję czopki Eva/q, które (ponoć) działają tylko na dolny odcinek. Polecam, mogą się przydać jako alternatywa dla glicerynowych.Na początku też pessar był nisko ale im dłuzej go miałam tym wyżej był. I pamiętaj by zadbać o dietę, bo zaparcia przy pesarze są nie wskazane ze wględu na parcie.
Podziel się: