Aniteczka31
Fanka BB :)
Polecacie jakis konkretny? Glukometr?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Polecacie jakis konkretny? Glukometr?
Ja mam diagnostic gold i jest dobrynie polecam one tougch select plus-dużo krwi z palca trzeba dać przez co dużo pasków się marnuje.Polecacie jakis konkretny? Glukometr?
Na czczo do 92, ale lepiej nie mieć na granicy. Resztę mierzy się 1h po posiłku i tu norma do 140, ale najlepiej mieć do 120. Jeśli musisz mierzyć w nocy (2-4) to do 90.Dziewczyny mój mąż to jest mistrz mamy glukometr w domu zmierzyłam teraz jakieś 2,5 h po kolacji wyszło 103 mg/dl co to oznacza ? Ile powinen wynosić ? I jak zmierzę rano to ile? Sorry ze katuje ale wizytę mam w piątek
Czy te paski wszystkie pasują czy muszę podać lekarzowi konkretny model ? Ja mam jakiś optium xidoNie kupuj. Glukometr dostaniesz od diabetologa lub w aptece za darmo, a na paski jest refundacja i dostamiesz receptę. Ja płacę 11 zł z kawałkiem, a normalnie paski prawie 40 zł. Zapisz sie do poradni diabetologicznej. Skierowanie nawet lekarz rodzinny Ci wypisze, jeżeli nie chcesz czekać na ginekologa
Musisz mieć paski do konkretnego modelu, ale polecam wziąć nowy glukometr bo na pewno będzie dobrze działał. Jak tamten jest stary to istnieje ryzyko że jest rozregulowany i nie mierzy dokładnie. Ja już swój kilka razy wymieniałam np. Po upadku bo dziwne wyniki pokazywał. Jak dają za darmo to trzeba braćCzy te paski wszystkie pasują czy muszę podać lekarzowi konkretny model ? Ja mam jakiś optium xido
Dzoekuje! A te igiełki są jednorazowe?Na czczo do 92, ale lepiej nie mieć na granicy. Resztę mierzy się 1h po posiłku i tu norma do 140, ale najlepiej mieć do 120. Jeśli musisz mierzyć w nocy (2-4) to do 90.
Teoretycznie powinno je się zmieniać za każdym razem ale nikt tego nie robi. Nawet w aptece ci to powiedzą. Niektóre dziewczyny używają jednej na dzień, ale większość na pewno o wiele wiele rzadziej. Ja zmieniam tak rzadko, że nie pamiętam kiedy ostatnio zmieniałam. Można czekać aż się stępi, ale to też długo zajmuje. Czasem wymieniam przy okazji jak zmieniam igły bo chce żeby ktoś inny zmierzył. Ciekawa jestem co ile czasu inne dziewczyny z forum zmieniają? Igły do insuliny trzeba zmieniać częściej bo jak się tępią to trudno wbić i robią się siniaki...Dzoekuje! A te igiełki są jednorazowe?
Dzoekuje jeszcxe razTeoretycznie powinno je się zmieniać za każdym razem ale nikt tego nie robi. Nawet w aptece ci to powiedzą. Niektóre dziewczyny używają jednej na dzień, ale większość na pewno o wiele wiele rzadziej. Ja zmieniam tak rzadko, że nie pamiętam kiedy ostatnio zmieniałam. Można czekać aż się stępi, ale to też długo zajmuje. Czasem wymieniam przy okazji jak zmieniam igły bo chce żeby ktoś inny zmierzył. Ciekawa jestem co ile czasu inne dziewczyny z forum zmieniają? Igły do insuliny trzeba zmieniać częściej bo jak się tępią to trudno wbić i robią się siniaki...