reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Aa no to ja mam jakieś stare normy tu podane. Ja miałam na czczo 94, po godzinie 160, po dwóch 109.

Normy to 92, po godzinie 180 i po dwóch 153.
U mnie wynik na czczo zaważył o cukrzycy
Oczywiście to normy dla kobiet w ciązy. Gdzie ta @bananka8686 ???? Pewnie lody zajada 😄
Tez bym loda zjadła 😂😂😂
Czyli masz cukrzycę przez różnice 2 jednostek tylko, tak mało a tak trzeba uważać :(

reklama
Miałam trochę przerwy i doczytuje dzisiaj co na forum dzieje się ;)
U mnie z tymi cukrami też różnie bywa. Najgorzej na mnie duże porcje i przejedzenie wpływają, więc wolę mniej zjeść a częściej. Zauważyłam też, że po nabiale mam dobre wyniki, nawet po lodach wychodzą w porządku, ale na wszelki wypadek wolę ich unikać :D W zamian robię sobie omlety z owocami, mix jogurtu np. z nektarynka i truskawkami i ciasta na bazie erytrytolu i owoców 😋

Wypróbuj różne pory jedzenia kolacji i różne pory wbijania insuliny. Ja mam sprawdzone żeby zjeść kolacje ok 21 a insulinę wbić ok północy. Ważne też o której mierzysz rano. Im wcześniej tym lepiej. Ja mierze o 6 rano ale mam koleżankę, która wstawała mierzyć o 5😱trzeba zjeść śniadanie zaraz po obudzeniu żeby cukier się nie podnosil...
Raz zjadłam o 22 a cukier 156 w nocy.
Powtorze to jeszcze raz. To jest tak głupia choroba, że nie ma chyba mądrego, który ją pojmie.
Będę próbować... Może do końca ciąży się wyrobię i ogarnę to🤣, tyle że dziecko już urośnie niewiadomo ile. 😑

Wychodzi lekko przekroczone na czczo i po godzinie a po dwóch masz ok. W sumie ja miałam w mg podane i w mmol gorzej mi przeliczyć

@bananka8686 lepiej się zna, zaraz ją zawołamy
Ja nie umiem przeliczać mml bo u mnie w laboratorium podają w innym przeliczeniu. Jeśli jest przekroczony jeden z trzech wyników to jest stwierdzona cukrzyca ciążowa.

reklama
Aa no to ja mam jakieś stare normy tu podane. Ja miałam na czczo 94, po godzinie 160, po dwóch 109.

Normy to 92, po godzinie 180 i po dwóch 153.
U mnie wynik na czczo zaważył o cukrzycy
Oczywiście to normy dla kobiet w ciązy. Gdzie ta @bananka8686 ???? Pewnie lody zajada 😄
To prawda lody dzisiaj już zaliczyłam😜 mi dzisiaj rano „pierdyknął” kręgosłup. Nie mogę się ruszać. Większość czasu leżę. Ściągnęłam teściową 100km stąd bo nie jestem w stanie dziećmi się zająć. Nie wychylę się poza pion. Czyli mogę chodzić ale tylko na wyproście bo jak robię lekki pochyl do przodu to mnie ścina. Jak wstaje z leżenia to na czworakach do stołu wspinam się i byle udało się wyprostować. Nie jestem w stanie dzieciom pieluchy zmienić ani ich ubrać😱 trochę rodziny się zeszło więc miałam mało czasu na pisanie na forum🤪

Do góry