reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jestem już na poporodowej z Wiktorem. 3300g 56cm urodzony 17:30. Nie wiem nic żadnych szczegółów. Dokładnie dowiem się z jego karty. Mały śpi ja jem i zdycham. Omdlałam idąc do WC. Oksytocyna na wywołanie jest straszna. Skurcze bolą bardziej są szybciej. Miałam rodzić dwa dni urodziłam po 17:00. Polecam zzo. Nie dali mi jeść i pić bo groziło CC jak zawsze przy oksy. Od 3 w nocy głodna. Bez euthyroxu popoludniu. Oksytocyna przestała działać na końcu. Dziecko w kanale. Znieczulenie puściło całkiem. Kazali mi przeć bez skurczy, na sucho bo groziło CC na końcu. Zaczęłam im mdleć to dali mi tlen i dostałam w twarz. Było ciężko. Byłam naciętą. Bo musieli a ja nie miałam siły już. Dopiero zaczynam dochodzić do siebie

Gratulacje Kochana!!!! Zdróweczka dla Was!!!!

reklama
Jestem już na poporodowej z Wiktorem. 3300g 56cm urodzony 17:30. Nie wiem nic żadnych szczegółów. Dokładnie dowiem się z jego karty. Mały śpi ja jem i zdycham. Omdlałam idąc do WC. Oksytocyna na wywołanie jest straszna. Skurcze bolą bardziej są szybciej. Miałam rodzić dwa dni urodziłam po 17:00. Polecam zzo. Nie dali mi jeść i pić bo groziło CC jak zawsze przy oksy. Od 3 w nocy głodna. Bez euthyroxu popoludniu. Oksytocyna przestała działać na końcu. Dziecko w kanale. Znieczulenie puściło całkiem. Kazali mi przeć bez skurczy, na sucho bo groziło CC na końcu. Zaczęłam im mdleć to dali mi tlen i dostałam w twarz. Było ciężko. Byłam naciętą. Bo musieli a ja nie miałam siły już. Dopiero zaczynam dochodzić do siebie
Współczuję przeżyć... Ważne, że już po wszystkim, Dziecko całe i zdrowe i udało się w 1 dzień ☺ Teraz to już zdrówka, dobrego samopoczucia i wiele radości z nowym członkiem rodziny mogę życzyć 🥰

No po ostatniej wizycie ale to było po 4 dniach się wydłużyła a teraz dziewczyny pisały ze ona i tak później leci a jak już jest miękka to już wgl źle. I chyba przez to zdenerwowanie stwardniały mi i napioł się brzuch bo jak się zajęłam to popuscilo
Właśnie nasz najwiekszy problem to siedzi w glowie i tym ciaglym mysleniu. Wszystko przez to ze mamy chyba za duzo czasu przez ten oszczędny tryb zycia🙂

GRatulacje !!!👏😍😘 bylas dzielna i wreszcie sie doczekałaś maleństwa, moze szybko zapomniesz o tej gorszej stronie porodu. Teraz nabierajcie sily i szybciutko do domku

Wow kochana niezle.... ale synuś już z Tobą !! To najważniejsze !! Dałaś radę !! Jesteś silna babka !! Już po wszystkim jesteś już szczesliwa mamusia !!! Gratulacje 🍾💙💙🥰😍

Nie macajcie szyjek same w ciąży serio może polecieć od dotyku prędzej niż od schodów
Ja nawet nie mam pojecia gdzie mam tą szyjkę i jak ją rozpoznać, ciemna masa ze mnie🤣. A mam pytanie czy wiecie jak ten pessar jest zamontowany w srodku?? Tzn czy na koncu szyjki, czy jakos posrodku? Bo wkładając luteine to dotykam jego brzegu i musze go jakos omijac tak jakbym ją pod spod wkladala 😵

reklama
I to potwierdza to co zawsze powtarza mój lekarz, ze usg szyjki, którym zachłysnął się cały świat, jest tylko dodatkiem do badania szyjki, bo zależy jak się głowice przyłoży to można doczytać różne wyniki, a najważniejsza jest dojrzałość szyjki (ułożenie, uformowanie, miękkość, rozwarcie, zachowanie pod naporem, itd.) - czego w usg nie widać. Można mieć 1,5 cm szyjki, ale takiej żylety ze stali, ze 5 ciąż utrzyma, a można mieć 4 cm szyjki takiej do bani, miękkiej i rozpadającej się, ze tylko szpital, leżenie, szew, leki i cud ... mój zawsze bada we wzierniku i palpacyjnie, i mówi ze wszystko wie. Jedyne co budzi mój niepokój, to to, ze s usg widać np. Czy od środka jest lejek, czego we wzierniku nie zobaczy ;)
Dokładnie, tez mi się wydaje ze to mierzenie szyjki to.pojecie wzgledne. Jakbysmy tego samego dnia mialy zmierzoną przez kilku roznych lekarzy to wyniki pewnie by nas zadziwily😵moja ginka mierzy mi za kazdym razem mimo szwu i pessara i caly czas mam te milimetry w glowie. Wolalabym chyba uslyszec tylko po badaniu palpacyjnym ze jest ok i wtedy moze bylabym spokojniejsza. A takto jedni mowią ze nie ma mozliwosci zeby sie wydluzyla a raz mam 20 cm, następnym razem 25 cm i wez tu badź mądra i sie nie stresuj

Do góry