reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja staram się bardzo ograniczać bo nie dopytałam lekarza o tą moją miękką szyjkę. Na początku więcej chodziłam po domu bo się nie mogłam przyzwyczaić. Teraz najwięcej latam do łazienki bo prawie co godzinne bo co chwilę odczuwam parcie na pęcherz. A tak to na razie jestem strasznie zagubiona bo szczerze boję się każdego ruchu.
Ja chodze czesciej niz co godzine do lazienki...a na lezaco jesz? Wiem co czujesz bo ja czuje to samo...

reklama
Ja chodze czesciej niz co godzine do lazienki...a na lezaco jesz? Wiem co czujesz bo ja czuje to samo...
No najczęściej mąż mi przynosi to układam się na boku i jem ale też czasami wstaje sobie po coś jak nikogo nie ma. Ja sie strasznie boję przez tą miękką szyjkę ze ona może doprowadzić że wszystko ze mnie wyleci. Chociaż żebym po domu mogła się normalnie przejść i nie czuła strachu

Ja mam właśnie sporo takiego wodnego tak jakby mi się tam pocilo ale to nie wiem czy nie jest czasem mocz albo po luteinie bo też czytałam że tak może być. A szczerze martwię się czy to nie wody płodowe chociaż ostatnio mówił że są ok
Ja tak mam już od dłuższego czasu, a biorę luteinę 12 tygodni.

A masz te uplawy cały czas bo ja po każdej wizycie w łazience? Po nocy jak nie sikam nie widzę żeby coś bylo
Ja biorę luteinę wiec wydaje mi , ze to ona. W nocy czuje czasem jak mam mokro i muszę się wytrzeć zawsze mam na szafce obok łóżka papier. A czasem idę i czuje jak leci... nie nosze wkładek ale chyba będę musiała bo to dość uciążliwe w mokrych majtach paradować 😂😜

No najczęściej mąż mi przynosi to układam się na boku i jem ale też czasami wstaje sobie po coś jak nikogo nie ma. Ja sie strasznie boję przez tą miękką szyjkę ze ona może doprowadzić że wszystko ze mnie wyleci. Chociaż żebym po domu mogła się normalnie przejść i nie czuła strachu
Nie mamy juz chyba na to wpływu:( Ja sie bardzo oszczedzalam, co wizyta myślałam ze mi sie chociaż troche rozluzni i bedzie dłuższa, ale ani razu tak nie bylo...

Nie mamy juz chyba na to wpływu:( Ja sie bardzo oszczedzalam, co wizyta myślałam ze mi sie chociaż troche rozluzni i bedzie dłuższa, ale ani razu tak nie bylo...
U mnie to samo, pomimo że cały czas lezalam, nawet włosy mi mąż mył na leżąca I mylam się na leżąca, jadłam na lezaco to nic to nie dało. Wstawałam tylko na siku max 5 razy dziennie.🤨

Cześć Dziewczyny, u Nas dzisiaj na kalendarzu 32+0😉 i na tym chyba koniec optymizmu u mnie...
Wróciłam od lekarza, Mały zdrowy i waży 1840 g❤
Ale szyjka skróciła się do 20,3 mm i od wewnątrz robi się lejek 😞ale od zewnątrz jest dobrze uformowana... lekarz już mnie nastawił na przedwczesny poród... trochę się podłamałam...boje się że nie dociągnięmy chociaż do tego 34 tygodnia...ehh

reklama
Ja biorę luteinę wiec wydaje mi , ze to ona. W nocy czuje czasem jak mam mokro i muszę się wytrzeć zawsze mam na szafce obok łóżka papier. A czasem idę i czuje jak leci... nie nosze wkładek ale chyba będę musiała bo to dość uciążliwe w mokrych majtach paradować 😂😜
Ja wkładam papier i wymieniam przy każdej wizycie w toalecie o wydaje mi się że na wkładce mogą tworzyć się bakterie za cały dzień :)

Do góry