reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Wróciłam od lekarza szyjka z 2.8/2.9 wydłużyła się do 3.14/3.25 i dalej mam leżeć wstawać do WC i ewentualnie zrobić sobie coś do jedzenia o pessarze będziemy rozmawiać za tydzień na prenatalnych jak spokojnie doczekam

Czyli wszystko gra. Doczekasz, tylko rzeczywiście masz być spokojna 😉 gratuluję udanej wizyty 🙃

Ja poszłam że skierowaniem na patologię, ale jak już mnie na porodówkę wzięli to odsyłali kobiety rodzące bo takie mieli natężenie.
O kurde! A ja marudzę, że u nas rodzą na sali ogólnej na patologii, ale tu nie ma innych szpitali. Mnie dziś chętnie wypisali bo podobno byla masa rodzących dziś! Koleżanka z sali mi napisała, że trzy puste łóżka na naszej sali stały tylko kilka minut.

Wróciłam od lekarza szyjka z 2.8/2.9 wydłużyła się do 3.14/3.25 i dalej mam leżeć wstawać do WC i ewentualnie zrobić sobie coś do jedzenia o pessarze będziemy rozmawiać za tydzień na prenatalnych jak spokojnie doczekam
To sama nie widzisz jest trochę lepiej, także nastaw się na pozytywne myślenie 😁mój ginekolog powiedział mi, że zacznie coś robić, gdy szyjka zejdzie poniżej 25 mm(mówił to 23 i 26 tc). Ostatnio było 27,6 mm i nic nie mówił. Chyba wierzy że wytrzymam do terminu porodu, czarodziej i optymista hahaha 😂

Ostatnia edycja:
reklama
To ładna masz szyjkę ! To czemu gin chciał pessar ?

Do góry