reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Nie, ale lożysko się starzeje i nie wazne, czy masz stopień I, II, III tylko najwazniejsze czy funkcjonuje poprawnie i dostarcza maluchowi wszystko co potrzeba. Lożysko nawet I stopnia moze być stare jak źle funkcjonuje. Lekarz nie wypuściłby Cię do domu gdyby przepływy, lożysko i wody byly do niczego. Nie martw się tak 😊🙃
Wpadam w panikę takiej nerwicy dostałam, że już miałam jechać pod szpital i przez domufon pytać o wpis bo małpy z sekretariatu odrzucają mi połączenie. Słabo mi się zrobiło z nerwów rzuciłam się na ciastka i cole. Widze oczami wyobraźni starzejące się łożysko. Najpierw szyjka a teraz to. Muszę zdobyć wypis i dzwonić do mojego ginekologa

reklama
Wpadam w panikę takiej nerwicy dostałam, że już miałam jechać pod szpital i przez domufon pytać o wpis bo małpy z sekretariatu odrzucają mi połączenie. Słabo mi się zrobiło z nerwów rzuciłam się na ciastka i cole. Widze oczami wyobraźni starzejące się łożysko. Najpierw szyjka a teraz to. Muszę zdobyć wypis i dzwonić do mojego ginekologa

Kurczę!!! Ja też chcę colę i ciastka!!! Ja chcę!
No jak masz się tak zamartwiać, to lepiej niech Twoj lekarz sprawdzi lożysko, bo nerwy są jeszczcze gorsze. Ja mam wizytę w poniedzialek. Cholera jasna... ciastka i cola... ciasteczka z kremem... cola zimna z lodówki z lodem... ide żreć korę z drzewa.

Ja niestety nadal w szpitalu, szyjka się skraca nadal skurcze I krew. Dziewczyny trzymajcie kciuki za mnie i małego 😢
Spróbuj nie myśleć negatywnie ! Będzie wszystko dobrze to jest mój cytat a zarazem modlitwa która pomagał mi w ciężkich chwilach! NO CHYBA PO COŚ TEN MALY CZLOWIEK SIE ZJAWIŁ. A SKORO JUZ SIE ZJAWIŁ, TO CHYBA NIE PO TO ŻEBY UMRZEĆ! Modlilam się tak codziennie i zaufalam Bogu, bardzo mi to pomogło❤

Ja poszłam że skierowaniem na patologię, ale jak już mnie na porodówkę wzięli to odsyłali kobiety rodzące bo takie mieli natężenie.
Akurat gdy ja dojechałam, to
nas 5 było na izbie przyjęć i napierw szły te, które juz było pewne, ze będą rodzić, a reszta chodziła po korytarzu , za nimi pięlegniarki i pomagały im trochę ten poród rozkręcić, bo jedna miała szyjkę 4,5 cm, zero rozwarcia, a skurcze nieregularne, a powiedziała, ze do domu nie wróci. Czasami mi się wydaje, ze ta szyjka to dziadostwo.

Akurat gdy ja dojechałam, to
nas 5 było na izbie przyjęć i napierw szły te, które juz było pewne, ze będą rodzić, a reszta chodziła po korytarzu , za nimi pięlegniarki i pomagały im trochę ten poród rozkręcić, bo jedna miała szyjkę 4,5 cm, zero rozwarcia, a skurcze nieregularne, a powiedziała, ze do domu nie wróci. Czasami mi się wydaje, ze ta szyjka to dziadostwo.
To 5 na raz to też ladnie. Bo oni to jakoś dużo sal porodowych nie mają. Mi rozkręcali od zera już na porodówce, to nie wiem ile tam pan w między czasie doszło. Ale to tak falami idą porody. Spokój, spokój a potem wszystkie na raz 😂

No jak masz się tak zamartwiać, to lepiej niech Twoj lekarz sprawdzi lożysko, bo nerwy są jeszczcze gorsze. Ja mam wizytę w poniedzialek. Cholera jasna... ciastka i cola... ciasteczka z kremem... cola zimna z lodówki z lodem... ide żreć korę z drzewa.
Ja właśnie ostatnio miałam małe parcie na słodkie a dziś tez tak mam ochotę na snickersa i mąż mi przyniesie niedługo 😜😂

Kurde, tej kory z drzewa to nawet cukrem nie możemy posypać... Ciastka i cola 🤤 matulu, jakie to musi być dobre 🤪

reklama
Może lepiej mogłam zostać w szpitalu czułabyś się pewnie i spokojnie

Do góry