reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Wróciłam od lekarza szyjka z 2.8/2.9 wydłużyła się do 3.14/3.25 i dalej mam leżeć wstawać do WC i ewentualnie zrobić sobie coś do jedzenia o pessarze będziemy rozmawiać za tydzień na prenatalnych jak spokojnie doczekam

Czyli wszystko gra. Doczekasz, tylko rzeczywiście masz być spokojna 😉 gratuluję udanej wizyty 🙃

Ja poszłam że skierowaniem na patologię, ale jak już mnie na porodówkę wzięli to odsyłali kobiety rodzące bo takie mieli natężenie.
O kurde! A ja marudzę, że u nas rodzą na sali ogólnej na patologii, ale tu nie ma innych szpitali. Mnie dziś chętnie wypisali bo podobno byla masa rodzących dziś! Koleżanka z sali mi napisała, że trzy puste łóżka na naszej sali stały tylko kilka minut.

Wróciłam od lekarza szyjka z 2.8/2.9 wydłużyła się do 3.14/3.25 i dalej mam leżeć wstawać do WC i ewentualnie zrobić sobie coś do jedzenia o pessarze będziemy rozmawiać za tydzień na prenatalnych jak spokojnie doczekam
To sama nie widzisz jest trochę lepiej, także nastaw się na pozytywne myślenie 😁mój ginekolog powiedział mi, że zacznie coś robić, gdy szyjka zejdzie poniżej 25 mm(mówił to 23 i 26 tc). Ostatnio było 27,6 mm i nic nie mówił. Chyba wierzy że wytrzymam do terminu porodu, czarodziej i optymista hahaha 😂

Ostatnia edycja:
reklama
To ładna masz szyjkę ! To czemu gin chciał pessar ?

Do góry