reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jedz do szpitala kochana... daj znac koniecznie
Wzięłam tabletki i zasnęłam. Obudziłam się teraz bez bóli więc tabletki pomogły😀 ciekawe jak będzie jutro. Może to były przepowiadające? Nie wiem bo w tamtych ciążach ich nie miałam. U mnie dopiero 24+4 więc nie rodzę. Dzięki dziewczyny za wsparcie😜

reklama
Cześć dziewczyny jest sukces coś w tej nocy spałam od razu mi lepiej 😁 powiedzcie mi wy tak naprawdę typowo cały dzień leżycie czy chodzicie po domu idziecie coś zjeść czy cokolwiek?

Wzięłam tabletki i zasnęłam. Obudziłam się teraz bez bóli więc tabletki pomogły😀 ciekawe jak będzie jutro. Może to były przepowiadające? Nie wiem bo w tamtych ciążach ich nie miałam. U mnie dopiero 24+4 więc nie rodzę. Dzięki dziewczyny za wsparcie😜
Mogły być bo od rozkurczowych przeszło. Jak bardzo mocne ale prędzej skurcze Braxtona-Hicksa. To zbyt wczesny etap ciąży jeszcze jak na przepowiadające

Dawniej uwielbiałam oglądać telewizję czy czytać książki ale teraz że robię to z przymusu to mnie to wkurza i na żadnym filmie nie mogę się skupić :)

Może nas już od tego leżenia wszystko leży i kłuję :) czytałam u mamygonekolog że takie leżenie cały czas też nie jest zdrowe

A dziewczyny po założeniu pessar dalej trzeba tak sztywno leżeć? :)
Mi mówił gin żeby się oszczędzać. Ja jeszcze nie mam pessara i na razie tryb oszczędny. Robie normlanie śniadanie obiad itd ale tak to leze sobie w salonie. Nie sprzątam domu, staram się mało chodzić po schodach. Do rodziców np pojadę ale leżę leze u nich a na spacer króciutki. Nie leżę jak w szpitalu plackiem ale tez nie szaleje.

reklama
[GROUP=][/GROUP]
Dziewczyny dzisiaj jest już normalnie i nie boli na szczęście😀powiem o tym wszystkim ginowi w środę. Powinnam się dowiedzieć czy zakładamy szew. Wszystko zależy od tego jak tam moja sytuacja będzie wyglądać, ale posiew już powiedział że zrobi. Ja narazie jestem na trybie oszczędnym więc nie leżę cały czas. Szczerze mówiąc to mogłabym się bardziej oszczędzać, ale ciężko jest jak dwójka dzieci w domu i dom do prowadzenia.

Do góry