reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cześć dziewczyny jest sukces coś w tej nocy spałam od razu mi lepiej 😁 powiedzcie mi wy tak naprawdę typowo cały dzień leżycie czy chodzicie po domu idziecie coś zjeść czy cokolwiek?
Hej, różnie dziewczyny „spędzają czas”, są tutaj agentki, które miały szyjki po kilka mm w 20 tyg. (8-7mm), wiec nawet jadły na leżąco i udało się utrzymać ciąże już są bodajże w 35 tyg. Ja natomiast mam dość długa szyjkę, ale niewydolna ze szwem, wiec leżę dużo, ale robię sobie śniadanie, gotuje czasem obiad, chodzę po ogródku, ale tak 70% czasu leżę, z domu wychodzę tylko do lekarza i na badanie, po lekarzu jak jest Ok to jedziemy na lody na pół godzinki lub do galerii do apteki to wejdę do jakiegoś sklepu, ale to tez max 20-30 minut. Jak miałam gorsze samopoczucie, bóle, lub lekarz stwierdził napieranie dziecka na szyjkę to leżałam nonstop 2-3 dni i się poprawiało.

reklama
[GROUP=][/GROUP]
Dziewczyny dzisiaj jest już normalnie i nie boli na szczęście😀powiem o tym wszystkim ginowi w środę. Powinnam się dowiedzieć czy zakładamy szew. Wszystko zależy od tego jak tam moja sytuacja będzie wyglądać, ale posiew już powiedział że zrobi. Ja narazie jestem na trybie oszczędnym więc nie leżę cały czas. Szczerze mówiąc to mogłabym się bardziej oszczędzać, ale ciężko jest jak dwójka dzieci w domu i dom do prowadzenia.
A na jakiej długości twoja szyjka stanęła? Dlaczego zwlekał z założeniem pessara?
I ty nie leżysz cały czas? :)

Hej, różnie dziewczyny „spędzają czas”, są tutaj agentki, które miały szyjki po kilka mm w 20 tyg. (8-7mm), wiec nawet jadły na leżąco i udało się utrzymać ciąże już są bodajże w 35 tyg. Ja natomiast mam dość długa szyjkę, ale niewydolna ze szwem, wiec leżę dużo, ale robię sobie śniadanie, gotuje czasem obiad, chodzę po ogródku, ale tak 70% czasu leżę, z domu wychodzę tylko do lekarza i na badanie, po lekarzu jak jest Ok to jedziemy na lody na pół godzinki lub do galerii do apteki to wejdę do jakiegoś sklepu, ale to tez max 20-30 minut. Jak miałam gorsze samopoczucie, bóle, lub lekarz stwierdził napieranie dziecka na szyjkę to leżałam nonstop 2-3 dni i się poprawiało.
Dziękuję za odpowiedź bo szczerze nie dopytałam się ostatnio lekarza jak mam się zachowywać bo moja szyjka miała 2.8 /2.9 i nie wiem czy mam lezesz sztywno czy mogę chociaż posiedzieć bo tak to tylko leżę a wizyta dopiero w przyszły czwartek a mój ginekolog pierwsze mnie strasznie nastraszył a teraz przez telefon mnie olewa.

[GROUP=][/GROUP]
Dziewczyny dzisiaj jest już normalnie i nie boli na szczęście😀powiem o tym wszystkim ginowi w środę. Powinnam się dowiedzieć czy zakładamy szew. Wszystko zależy od tego jak tam moja sytuacja będzie wyglądać, ale posiew już powiedział że zrobi. Ja narazie jestem na trybie oszczędnym więc nie leżę cały czas. Szczerze mówiąc to mogłabym się bardziej oszczędzać, ale ciężko jest jak dwójka dzieci w domu i dom do prowadzenia.
A jaką ty masz szyjkę jak
[GROUP=][/GROUP]
A jaką ty masz szyjkę od którego tygodnia masz nie wydolność?
I mówisz że nie leżysz całymi dniami :)

I jeszcze jedno z moich 1000pytan do was 😁 czy też czujecie takie napieranie na pęcherz ma to jakiś związek z szyjką. Ja chwilę poleżę i już muszę iść do łazienki 😁

A jaką ty masz szyjkę jak
A jaką ty masz szyjkę od którego tygodnia masz nie wydolność?
I mówisz że nie leżysz całymi dniami :)
Mam szyjkę 27mm i lejek wewnętrzny. Mówił że część szyjki która bardzo dobrze trzyma to 15mn. W 18 tc pierwszy raz mi mierzył szyjkę to była taka sama ale bez lejka. W poprzednich dwóch ciążach też mi się skracała, ale nie tak wcześnie. Mówił, że nie trzeba leżeć tylko dużo odpoczywać. No zobaczymy jaka będzie sytuacja w środę czy się coś pogorszyło.

Mam szyjkę 27mm i lejek wewnętrzny. Mówił że część szyjki która bardzo dobrze trzyma to 15mn. W 18 tc pierwszy raz mi mierzył szyjkę to była taka sama ale bez lejka. W poprzednich dwóch ciążach też mi się skracała, ale nie tak wcześnie. Mówił, że nie trzeba leżeć tylko dużo odpoczywać. No zobaczymy jaka będzie sytuacja w środę czy się coś pogorszyło.
A co znaczy właśnie ten lejek bo dużo dziewczyn o nim pisze :)?

I jak sytuacja ?
Wszystko się wyciszyło. Jestem wykończona, obok mnie w nocy rodziła dziewczyna i zabrali ją jak już dziecko wyskakiwało. Co 2minuty wyła z bólu. Snu miałam 3h, wszystko mnie boli od pryczy szpitalnej. Kawy nie mogę wypić bo mam od nerwicy po nocy 136/90 a mam normalnie110/60... Cały dzień w łóżku spędzę by odespać. Powinnam więcej chodzić jeżeli chce urodzić... Jednak nie spieszę się. Niech sobie siedzi. Szyjka jak miała rozwarcie na 2,5cm tak ma. Nie chcą mnie jednak wypuścić do wtorku, środy bo liczą na cud. Dzięki nim będę mieć donoszone dziecko a tak chcą bym rodziła.

Ostatnia edycja:
reklama
Wszystko się wyciszyło. Jestem wykończona, obok mnie w nocy rodziła dziewczyna i zabrali ją jak już dziecko wyskakiwało. Co 2minuty wyła z bólu. Snu miałam 3h, wszystko mnie boli od pryczy szpitalnej. Kawy nie mogę wypić bo mam od nerwicy po nocy 136/90 a mam normalnie110/60... Cały dzień w łóżku spędzę by odespać. Powinna więcej chodzić jeżeli chce urodzić... Jednak nie spieszę się. Niech sobie siedzi. Szyjka jak miała rozwarcie na 2,5cm tak ma. Nie chcą mnie jednak wypuścić do wtorku, środy bo liczą na cud. Dzięki nim będę mieć donoszone dziecko a tak chcą bym rodziła.
No w szpitalu już chyba tak jest ale myśl że leżysz tam dla dziecka i musisz wytrzymać pomysł jaką będziesz mieć nagrodę za kilka dni ❤️

Do góry