Ja dość na razie nie czuje Twardnienie brzucha bardziej już mnie wszystko boli od leżeniaTo zależy, czy lekarz Tobie zaleca. Moj jest przeciwnikiem nospy (tylko doraźnie). Dlatego biorę magnez.
Ale są tutaj dziewczyny, które biorą i nospe.
reklama
mamatrojeczki
Fanka BB :)
Ja w 20tc nie czułam ruchów regularnie, dopiero koło 24 tygodnia. Spokojnie Maluszek jest jeszcze nie duży i możesz nie czuć zawsze.A ty jesteś w 20 tygodniu? Czujesz regularnie ruchy dziecka?
Mój był dwa dni bardzo spokojny. A dzisiaj w nocy i od rana mocno się rozpycha brzuch już mnie od tego boli, naprawdę twierdzę, że ma energię w tatusiaAle nogi coraz silniejsze
Ja to normalne. Też miałam tak na początku. Organizm nie jest nauczony. Mi bardzo pomaga poduszka dla kobiet w ciąży odkąd ja mam przynajmniej barki mnie nie boląJa dość na razie nie czuje Twardnienie brzucha bardziej już mnie wszystko boli od leżenia
Mój to na spokojnie do wszystkiego podchodzi. Oczywiście przejmuje się i reaguje w nagłej sytuacji odpowiednio. Wiesz lekarze muszą też i straszyć, bo nie każda posłucha zaleceń. Na pewno chcą dobrzeTo twój jakiś straszny optymistą mój mnie strasznie straszył
mamatrojeczki
Fanka BB :)
Kiedys przeczytałam u mamygiinekolog artykuł o porodzie przedwczesnym (polecam). Tam zamieszczona jest statystyka:A poddawał wam ktoś wgl statystyki jaka jest możliwość porodu przedwczesnego przy danej długości szyjki?
Szyjka powyżej 25 mm w połowie ciąży– ryzyko porodu przedwczesnego 1%,
- Szyjka 16-25 mm w połowie ciąży – ryzyko porodu przedwczesnego 4%,
- Szyjka 15-10 mm – ryzyko porodu przedwczesnego 25%,
- Szyjka poniżej 10 mm w połowie ciąży – ryzyko porodu przedwczesnego 90%.
A brzuch czujecie że wam twardnieje czy dotykacie i macie twardy?Ja to normalne. Też miałam tak na początku. Organizm nie jest nauczony. Mi bardzo pomaga poduszka dla kobiet w ciąży odkąd ja mam przynajmniej barki mnie nie bolą
To normalne, też tak miałam, potem to przechodzi w regularne ruchy maluszka. Na razie będziesz mniej czuła maluszka, a potem coraz częściejA macie takie przelewanie burczenie w brzuchu bo mnie od 2 tygodni strasznie to męczy ? Szczególnie na leżąco
reklama
No mój mnie bardzo nastraszył nerwami żeby się nie denerwować bo będę później żałować..Mój to na spokojnie do wszystkiego podchodzi. Oczywiście przejmuje się i reaguje w nagłej sytuacji odpowiednio. Wiesz lekarze muszą też i straszyć, bo nie każda posłucha zaleceń. Na pewno chcą dobrze
Podziel się: