A co ile macie wizyty co ile sprawdzają wam szyjki? Ty od którego tygodnia miałaś problemyBardzo mi przykro. Teraz musi być już dobrze ale ciąża Cię nie oszczędza. Szyjka się skraca ale... jeden pomiar niczego nie wnosi, więc kolejna wizyta powinna rozwiać wątpliwości, co do skracania. Czasami się skruci trochę i stanie w miejscu. Czasami pomiar moze być niemiarodajny, bo usg jest obarczone błędem, niemniej jednak dobrze, ze lekarz trzyma rękę na pulsie. Tak szczerze, to na tym wątku mało która z niewydolnością ciśnieniowo-szyjkową rodzi przedwcześnie hehe tak tu zaciskamy nogi, ze aż lekarze, w cuda wierzyć zaczynają
Ale robię gafy ostatnio... udawajcie, ze nie widzicie błedów w moich postach, bo nie daję rady wszystkiego poprawiać. Umysł ciężarnej
reklama
A myślicie ze nerwy nie wyspanie może źle wpływać na szyjkę bo tym się najbardziej stresuje ze sama sobie zaszkodzę? Ja wgl miałam manie głaskanie brzucha i wtedy czułam takie skurcze i nie wiem czy tym sobie nie zaszkodziłamOoj może wiesz ile tu nas takich z "wydluzajacymi się szyjkami" hehe nawet któraś tu dzisiaj pisała. Zaraz się powinna odezwać.
Aniteczka31
Fanka BB :)
Ja na początku myślałam ze to brzuch twardnieje i skurcze a widzę ze po wizycie w toalecie przechodzi wszystko mam to zreszta tylko jak się budzę, niby jem dobrze a takie zaparcia mam ze szokMam tez tak - wiem, które skurczo-wzdęcia mam od jelit, wiec potrafię odróżnić. Jelita mi się tak poustawiał, ze są po lewej stronie macicy i z tylu jakby zaraz ponad spojenie łonowym tylko od tyłu i czasem myślałam, ze to dol macicy twardnieje, a wizyta w toalecie rozwiązywała problem
Aniteczka31
Fanka BB :)
Nana ja mam 21+0 szyjka 3,7 ale mam szew bo miałam lejek wewnętrzny
No ja szkoda że ostatnio już że mną czegoś nie robił jak miałam 3.4 ale już mu się nie podobała jak mnie badalNana ja mam 21+0 szyjka 3,7 ale mam szew bo miałam lejek wewnętrzny
Tak, leżę non stop, ale już od ponad dwóch tygodni w domu mogę tylko do toalety, albo jak zmieniam miejsce leżenia.Tak czekam właśnie ale dopiero będę wiedziała coś w przyszły czwartek bo wtedy ma przyjść posiew. A leżysz cały czas?
A ten pessar zakładali ci w szpitalu?Tak, leżę non stop, ale już od ponad dwóch tygodni w domu mogę tylko do toalety, albo jak zmieniam miejsce leżenia.
Oj ja mam i zastrzyki clexane i duphaston, no i oczywiście nospa, magnez, witaminy.A stosujecie jakieś leki?
reklama
A te zastrzyki są po co?Oj ja mam i zastrzyki clexane i duphaston, no i oczywiście nospa, magnez, witaminy.
Podziel się: