reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Bardzo mi przykro. Teraz musi być już dobrze ale ciąża Cię nie oszczędza. Szyjka się skraca ale... jeden pomiar niczego nie wnosi, więc kolejna wizyta powinna rozwiać wątpliwości, co do skracania. Czasami się skruci trochę i stanie w miejscu. Czasami pomiar moze być niemiarodajny, bo usg jest obarczone błędem, niemniej jednak dobrze, ze lekarz trzyma rękę na pulsie. Tak szczerze, to na tym wątku mało która z niewydolnością ciśnieniowo-szyjkową rodzi przedwcześnie hehe tak tu zaciskamy nogi, ze aż lekarze, w cuda wierzyć zaczynają 😉😊

Ale robię gafy ostatnio... udawajcie, ze nie widzicie błedów w moich postach, bo nie daję rady wszystkiego poprawiać. Umysł ciężarnej 🥴🤪
A co ile macie wizyty co ile sprawdzają wam szyjki? Ty od którego tygodnia miałaś problemy

reklama
Ooj może 😃 wiesz ile tu nas takich z "wydluzajacymi się szyjkami" hehe nawet któraś tu dzisiaj pisała. Zaraz się powinna odezwać.
A myślicie ze nerwy nie wyspanie może źle wpływać na szyjkę bo tym się najbardziej stresuje ze sama sobie zaszkodzę? Ja wgl miałam manie głaskanie brzucha i wtedy czułam takie skurcze i nie wiem czy tym sobie nie zaszkodziłam

Mam tez tak - wiem, które skurczo-wzdęcia mam od jelit, wiec potrafię odróżnić. Jelita mi się tak poustawiał, ze są po lewej stronie macicy i z tylu jakby zaraz ponad spojenie łonowym tylko od tyłu i czasem myślałam, ze to dol macicy twardnieje, a wizyta w toalecie rozwiązywała problem
Ja na początku myślałam ze to brzuch twardnieje i skurcze a widzę ze po wizycie w toalecie przechodzi wszystko mam to zreszta tylko jak się budzę, niby jem dobrze a takie zaparcia mam ze szok

reklama
Do góry