reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja tak samo miałam z wyprawka, chociaż w sobotę będzie 31+0, a mam niezbyt wiele rzeczy. No ale łóżeczko już przyszło. A tak w weekend ruszam z zakupami online 😁to będzie atrakcja dnia 😁
Zobaczysz dasz radę i wytrwasz,😁💪
Ja mam wozek, wanienkę i łóżeczko ze starszego braciszka. Więc w sumie same takie mniejsze rzeczy zostaną, ale i tak sporo ich się pewnie nazbiera😉

reklama
Ja mam tak samo - w niedziele 26+0 i do wyprawki przymierzam się najwcześniej od 30+0. Na razie mam blokadę.
Wczoraj chyba faktycznie jakaś pełnia była, miałam tak fatalną noc, ze już w myślach wybieralam rzeczy jakie wziąć do szpitala, bo byłam pewna, ze coś się dzieje. Co 2 minuty twardnienia brzucha takie po 15-20 sekund,i tak pół nocy - koło 2 przeszlo po 4 magnezach i 2 nospach. A maluszek to myślałam, ze wyjdzie z brzucha tak mnie boleśnie kopał. Strasznie spanikowałam, ale na szczęście teraz ani śladu. Tez macie takie akcje pomimo brania leków?
Hm... U mnie jest w sumie inaczej. Bo brzuch mi twardnieje w sumie tylko jak wstaje, np. do toalety. Jak leżę, czy w nocy to mięciutki. Mała też spokojna, i czuje że się przekręciła głowa do dołu, bo już nie dostaję po pęcherzu. Tyle, że jeszcze pewnie się będzie przekręcać bo niby do 32 tc ma czas i miejsce 😉 ale narazie pęcherz ma spokój

Kobieto już 36tc! Między nami jest 5dni różnicy ja mam 36+4tc 😉 to już czas skreślać dni do 37+0. Teraz szyjka bedzie się skracać raczej. Spokojnie nie urodzisz tak szybko 😁 chciałabyś 😁

Teraz do 38! Ale jesteś zachłanna 😁 Ja się boje żeby do 37 dociągnąć 😣

Chciałaś napisać: "chytre babsko"😁 co ja bym bez Was zrobiła.. o wiem, urodziłabym ze stresu kilkanaście tygodni temu. Ty mnie tu nie strasz tym tyciem dziecka. Dzisiaj się wazyłam. Moja waga ani drgnęła. Ja nic nie tyję czyli muszę chudnąć skoro dziecko na wadze przybiera, bo innej logiki w tym nie widzę ale dzięki suplementacji moje dolegliwości minęly w sensie te omdlenia, duszności, skurcze nóg. I wczoraj zrobiłam sobie chudy stek i odziwo mi smakował, nie wymiotowałam od zapachu. Mam zwiększoną kaloryczność diety, a i tak nic nie przybrałam. Martwi mnie to, ale skoro lekarz nic nie mówi, tylko ze super no to chyba nie szkodzę dziecku.

Myślę, ze jak nic jeszcze trochę po 37tyg będziesz chodzić. Gdyby się chłopakowi śpieszylo juz kilka dni temu urodziłabyś. U mnie pierwszy poród rozkręcał się dwa tygodnie i kij, bo na koniec musiałam się z oksy polubić hehe

Hm... U mnie jest w sumie inaczej. Bo brzuch mi twardnieje w sumie tylko jak wstaje, np. do toalety. Jak leżę, czy w nocy to mięciutki. Mała też spokojna, i czuje że się przekręciła głowa do dołu, bo już nie dostaję po pęcherzu. Tyle, że jeszcze pewnie się będzie przekręcać bo niby do 32 tc ma czas i miejsce 😉 ale narazie pęcherz ma spokój
U mnie Mały od 20 tc nie zmienił pozycji, od wtedy jest główka w dół, a teraz ta główka tak daje po pęcherzu, że co chwilę latam do WC😁

Cześć dziewczyny jestem tu nowa 20tydzien i 3 dni wczoraj na wizycie mija szyjka miała 2.8 przy drugim pomiarze 2.9 lekarz bardzo mnie nastraszył przez to nie mogłam spać w nocy boję się że z dnia na dzień coś się moze stac. Boję się że przez to że nie będę spała zaszkodzę dziecku.

A powiecie mi jeszcze jak to jest z ruchami czuje je już od 2 tygodni ale są rzadkie i nieregularne

To Twoja pierwsza ciąża? Pierwsze ruchy pierworódki czują wlaśnie kolo 20 tyg. Im wyższy tydzień, tymbardziej dziecko da Ci znać o swojej obecności 🙂 poza tym Witamy w niesławnym/sławnym gronie szyjek hehe ostatnio trochę nas przybyło, a miałam nadzieję, ze kobietom trochę ten problem odpuści. Nie martw się. Szyjka ma prawie 3cm więc to nie tragedia, ale najwazniejsze pytanie jest takie: jaką dlugość miała na samym poczatku? Bo moze takiej długości jest od zawsze.

Ja mam tak samo - w niedziele 26+0 i do wyprawki przymierzam się najwcześniej od 30+0. Na razie mam blokadę.
Wczoraj chyba faktycznie jakaś pełnia była, miałam tak fatalną noc, ze już w myślach wybieralam rzeczy jakie wziąć do szpitala, bo byłam pewna, ze coś się dzieje. Co 2 minuty twardnienia brzucha takie po 15-20 sekund,i tak pół nocy - koło 2 przeszlo po 4 magnezach i 2 nospach. A maluszek to myślałam, ze wyjdzie z brzucha tak mnie boleśnie kopał. Strasznie spanikowałam, ale na szczęście teraz ani śladu. Tez macie takie akcje pomimo brania leków?
Część od którego tygodnia skraca ci się szyjka i jaką miałaś i masz długość?

To Twoja pierwsza ciąża? Pierwsze ruchy pierworódki czują wlaśnie kolo 20 tyg. Im wyższy tydzień, tymbardziej dziecko da Ci znać o swojej obecności 🙂 poza tym Witamy w niesławnym/sławnym gronie szyjek hehe ostatnio trochę nas przybyło, a miałam nadzieję, ze kobietom trochę ten problem odpuści. Nie martw się. Szyjka ma prawie 3cm więc to nie tragedia, ale najwazniejsze pytanie jest takie: jaką dlugość miała na samym poczatku? Bo moze takiej długości jest od zawsze.
Część i witam moja druga ciąża pierwsza zakończyła się zasniadem i długim badaniem bety czy spadnie czy będzie chemia więc od moich starań jestem już bardzo znerwicowana:) tą ciąża strasznie się cieszyłam a wczoraj lekarz bardzo mnie nastraszył że mogę ją stracić. Moja szyjka 2 tygodnie i 4 tygodnie temu miała 3.4

reklama
A macie czasami takie skurcze jakbyście chciały się wypróżnić a nie możecie? Mnie od dwóch dni tak łapie i dopiero spokój jak zrobię dwójkę

Do góry