reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

😊 Tylko martwi mnie że coraz więcej na dobę mam twardnien brzucha i oczywiście, jak to ja😁😛, schizuje że się okaże na następnej wizycie już znacznie krótsza. Dotrwasz spokojnie 😉😁
Mam tak samo i nie wiem czy to skurcze czy wypinania bo z reguły w jakims jednym miejscu a ja juz mam wtedy wyobrazenie ze szyjka leci

reklama
Witajcie, chciałabym się podzielić z wami moja sytuacją. To moja pierwsza ciąża. Wszystko przebiegało wzorowo do 20 tygodnia, wtedy na wizycie okazało się, że moja szyjka w 3 tygodnie z 4cm spadła do 2,2cm.. odrazu szpital I zrobiono mi posiewy, dodatkowo magnes, nospa I luteina. Posiewy były ok i po tygodniu lezenia w szpitalu szyjka podniosła się do 2,7cm I lekarz prowadzący zrezygnował z zakładania szwu, ponieważ jest on obarczony dużym ryzykiem poronnym. Teraz leżę w domu już od miesiąca z szyjką 3cm i czuje się jakbym leżała na tykajacej bombie. Jeżdżę na kontrolę co 2 tygodnie, mam reżim łóżkowy, biorę luteine dopochwowo aspargin I nospe. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do grupy 🙂 termin mam na początek listopada, więc jeszcze długa droga
Witaj!
Nie martw się! Tutaj dzieje się magią! Od kiedy tu jestem żadną z nas nie urodziła przedwcześnie 😉

Wcale się nie dziwię ze zglupialaś, ja mam tylko miejscowe twardnienie i nie wiem co robić, czy brac nospe czy dodatkowy magnez czy przeczekać a w Twoim przypadku to juz bym chyba zeszła😉 Twarda jestes i dasz radę jak to bedzie juz ten wlasciwy czas. A mysle ze slowa lekarza o tej.panice tez odpowiednio zadziałały i główka juz Ci mocno pracuje i robi swoje🙂
Skonsultowalam się z lekarzem, kazał do szpitala, ale moje skurcze okazały się za słabe więc jestem w domu i mam czekać bo raczej na dniach urodzę, ale jeszcze nie teraz 🤣 jeszcze 4dni do skończonego 37tc może akurat! Mogłam zostać w szpitalu, ale tylko jeżeli sama bym chciałam bo i tak nic się więcej podobno nie wydarzy. Wiadomo w domu lepiej jak Mały ma się dobrze

Dziewczyny ledwo chodzę, czuję tą główkę tak nisko, że aż mnie w krzyż chyba tą głowizną uciska. Ja wiem, rozciąganie wiązadeł, relaksyna itp ale jak idę to jakby mi ktoś szpilki w pęcherz wbijał i czuję je w pochwie. Ja nie wiem czy dotrwam do 25 lipca. Niby jeszcze 15 dni ale ta moja szyjka i to rozwarcie tego nie zniesie.
Dotrwasz i jeszcze będziesz jak ja teraz łazić w kółko i zastanawiać się czy już czy nie 🤣

Skonsultowalam się z lekarzem, kazał do szpitala, ale moje skurcze okazały się za słabe więc jestem w domu i mam czekać bo raczej na dniach urodzę, ale jeszcze nie teraz 🤣 jeszcze 4dni do skończonego 37tc może akurat! Mogłam zostać w szpitalu, ale tylko jeżeli sama bym chciałam bo i tak nic się więcej podobno nie wydarzy. Wiadomo w domu lepiej jak Mały ma się dobrze

Oo jejku, a ja już myślałam, że nam tu wieczorem napiszesz "supraślll, urodziłam, poród latwy i przyjemny!" 😂 powiedz mi proszę, że też masz takie odczucia i że ja nie zwariowałam, bo naprawdę to mnie boli. Dobrze, ze pozwolił wrócić do domu, bo to całkiem inny komfort psychiczny. A teraz jak się czujesz?

Oo jejku, a ja już myślałam, że nam tu wieczorem napiszesz "supraślll, urodziłam, poród latwy i przyjemny!" 😂 powiedz mi proszę, że też masz takie odczucia i że ja nie zwariowałam, bo naprawdę to mnie boli. Dobrze, ze pozwolił wrócić do domu, bo to całkiem inny komfort psychiczny. A teraz jak się czujesz?
Przy tych skurczach czasem tak mnie ukuło w środku, że wręcz czułam jak sypie się szyjka 🤣 teraz leżę na łóżku i zbieram kopniaki. Mały wrócił do normalnej aktywności czyli kopanie i wiercenie tyłkiem. Szczypało mnie w środku uczucie jak przy obtarciu. Zresztą jeszcze trochę szczypie. Teraz planuje wstać z kanapy i iść (autem) do sklepu. Może już będzie normalnie.

Zresztą @Amnesia u nas już długość szyjki ma prawo być "skrajnie przerażająca" jesteśmy już "stare" jako ciężarówki. Fizjologia. Skurcze mają prawo ją skracać. Jeszcze przenosimy. Może namów lekarza na ściąganie pessara w 37+0tc ja żałuję, że nie brałam dupka jeszcze kilka dni.

Muszę Wam coś powiedzieć... nie wiem jak wyglada obecnie sytuacja z porodem rodzinnym w moim szpitalu - jutro zapytam. Chodzi o to, ze ja nie chcę rodzic bez męża... wiem, ze nie ja jedna i nie pierwsza bez męża, bo kiedyś wcale mężczyzn przy porodzie nie bylo i teraz moje pytanie... co mogę zrobić, kogo ukatrupić, jak szantażować i komu zapłacić, by moj małżonek przy porodzie jednak był? 🤣😈
Chyba cały rząd by trzeba było wybić😱

reklama
Ja też nie gole się na łyso, mam depilator z nakładką golącą i jadę tym, zostawia takie 2-3mm włoski i jak dla mnie jest ok. Ostatnio miesiąc temu robiłam taki zabieg :) teraz mam wizytę w poniedziałek i już się zastanawiam jak w sobotę się za to zabiorę 🙈
Tez zawsze przed wizytą spędza mi to sen z powiek, a zeby sie nie obciążać za bardzo dziele mycie glowy i golenie na dwa dni😉

Do góry