reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A nie jest tak, że trochę psychika działa, tzn dużo o tym myślimy i wszystko traktujemy jak oznakę porodu. Co do emerytek - mają więcej wigoru ode mnie 🙈 a ja ledwo połowę przekroczyłam ciąży.

Witamy nowa mamusie - życzę Ci, żebyś za jakiś czas pytala "dziewczyny, jak wywołać porod bo to już 42 tc?" 🙃

Wkladam sobie codziennie luteine. Bawiliśmy się w npr, to wiem, gdzie jest szyjka. I codziennie swiruje, że albo za nisko, albo za duża a dziś jakąś taka Malutka na znowu mam schizy. A lekarz mi zadzwonił wieczorem, żeby jutrzejszą wizytę na poniedziałek przełożyć. Tyle czasu w niewiedzy. Od 2 tygodni nie widziałam dziecka 🙈

A kręgosłup to mi teguje jak 150 jak na okres oczywiście i chodzę jak kaczka.

Pozalilam się ;)

@KatGde czyli ostatniego dni w dwupaku? Oszczędzaj się i zbieraj siły :) jesteś super dzielna :)
Od dawna boli Cie kregoslup? Ja od wczoraj tez mam bóle:(

reklama
Od dawna boli Cie kregoslup? Ja od wczoraj tez mam bóle:(
Od dawna bardzo. Chyba od początku nawet. Nasilił mi się, jak szyjka się skróciła, to wtedy czułam dramatycznie i plecy i brzuch (na tyle, że dzwoniłam do lekarza, żeby mnie przyjął tego samego dnia). A tak to każdego dnia, nawet jak z szyjka jest lepiej. Takie uczucie, jak przed i w czasie okresu. Bo to samym dołem mi jedzie.
Może Dzieciątko uciska jakis nerw. Kiedy masz teraz wizytę?

Dziewczyny ratunku 😏 proszę o jakieś sposoby uspokojenia tego diabełka w brzuchu, kurczę normalnie wyciska łzy najgorzej jak się rozciąga i mam wrażenie że zaraz zobaczę w kroczu jej rączki 😱 was też tak boli ? Kurczę... 😒

Dziękuję za ciepłe przyjęcie 🙂. Teściowa opiekuje się mną, złota kobieta, jem w łóżku i tylko wstaje do wc. Luteina i leżenie póki co pomaga utrzymać te 3cm. Psychicznie jest tak sobie, ale oglądam cały dzień tv I staram się czymś zajać myśli, żeby nie myśleć o zagrożeniu 🙂 też mi twardnieje brzuch ale to jest na pewno też spowodowane pozycja leżąca. Na pocieszenie wam powiem że koleżanka, która rodziła kilka dni temu, miała podobną sytuację ze skracająca szyjka I nawet rozwarciem, też jej nie założyli nic tylko luteina I leżenie, potem sterydy na plucka, okazało się że niepotrzebnie bo urodziła dopiero w 37 tyg po odstawieniu luteiny 🙂
Hej, też jestem nową szyjkową w tej grupie wsparcia👍 i widzę ze dziewczyny dają radę to i my musimy. Nie moze byc inaczej tylko psychike musimy odpowiednio podreperowac☺ ja mam zabezpieczenie w postaci szwu i pessara ale główka i tak pracuje i swoje robi. W ktorym jestes teraz tygodniu? Jesli lekarz zauwazy cos niepokojacego to na pewno tez dolozy Ci dodatkowe zabezpieczenie ale jezeli szyjka bedzie stala w miejscu to nie ma sensu ingerowac bo sporo mamusiek wytrzymuje tylko na lezeniu i lekach. Ja przy kazdym twardnieniu brzucha widzę juz to skracanie szyjki a wizyty mam co 3 tyg, ktore ciągną mi sie jak wieczność😱

Od dawna bardzo. Chyba od początku nawet. Nasilił mi się, jak szyjka się skróciła, to wtedy czułam dramatycznie i plecy i brzuch (na tyle, że dzwoniłam do lekarza, żeby mnie przyjął tego samego dnia). A tak to każdego dnia, nawet jak z szyjka jest lepiej. Takie uczucie, jak przed i w czasie okresu. Bo to samym dołem mi jedzie.
Może Dzieciątko uciska jakis nerw. Kiedy masz teraz wizytę?
Mialam we wtorek ;), kolejna za 2 tyg

Dziewczyny ratunku 😏 proszę o jakieś sposoby uspokojenia tego diabełka w brzuchu, kurczę normalnie wyciska łzy najgorzej jak się rozciąga i mam wrażenie że zaraz zobaczę w kroczu jej rączki 😱 was też tak boli ? Kurczę... 😒
Spoko raczej nie zobaczysz ma malutkie łapeczki🤣
Ja mojemu puszczam koncerty Mozarta., Na YT jest pełno relaksującej muzyki. Zawsze działa. Polecam.

Mój mnie zawsze do wanny wkładał w pilnował, żebym 40 minut w niej siedziała bo woda łagodzi skurcze. A mnie tyłek az bolał od tej wanny. I co by było, gdyby mi te wody w wannie odeszły - nie wiedziałabym 🙈
Teraz ogromne wyzwanie przed Tobą. Organizm działa, żebys mogła wkrótce powitać Skarb :) To nie spaceruj tylko spij, bo po porodzie to będzie luksus, jakiego prędko nie doczekasz ;)

U mamy ginekolog czytałam ostatnio, że jak nie możesz mówić, to porodowe skurcze
Też się naczytałam już chyba pół internetu za mną... Jak nie czułam nic, wtedy w 32tc, to lekarze wpadli w popłoch i zatrzymywali poród domniemany bo ktg szalało a teraz ledwo chodzę i zapis był marny. Idiotyczne. Dobra czekam w domu. Mały szaleje więc jest jak zawsze

reklama
Do góry