reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kurcze, dziewczyny coś mnie tam swędzi na dole... Tydzień temu miałam wizytę, było ok. A teraz swędzi 🤔 ukojenie przynosi podmywanie tantum rosa. Mam co drugi dzień te globulki macmiror więc czy to możliwe że jakaś infekcja?
Może to Macmiror wywołuje podrażnienie (lekka alergia?) lub wysusza za mocno. Jakiś czas temu po wymazach z pochwy wykryto mi Candide albicans i tez bralam Macmiror (u mnie infekcja bezobjawowa, tylko dużo upławów było). Swędzenia i innych objawow nie mialam w trakcie leczenia i po. Rozmawiałam później z położną i mówiła mi, ze to dość silny lek - wyjaławia mocno i wysusza, więc trzeba się nawilzać i odbudowywac florę bakteryjną. Ja bralam potem Lactovaginal w globulkach, ale i tak zauwazylam, ze teraz prawie nie mam wydzieliny, więc może to wina wysuszenia...

reklama
Kurcze, dziewczyny coś mnie tam swędzi na dole... Tydzień temu miałam wizytę, było ok. A teraz swędzi 🤔 ukojenie przynosi podmywanie tantum rosa. Mam co drugi dzień te globulki macmiror więc czy to możliwe że jakaś infekcja?
Możliwe, albo uczulenie. Ja mam uczulenie na prawie każdy płyn do higieny intymnej tylko lactacyd mi pasuje

A moze przez depilację? Czasami jakiś wrastajacy lub wyrastajacy włosek coś podrażnia. Czy to w konkretnym miejscu?

Może to Macmiror wywołuje podrażnienie (lekka alergia?) lub wysusza za mocno. Jakiś czas temu po wymazach z pochwy wykryto mi Candide albicans i tez bralam Macmiror (u mnie infekcja bezobjawowa, tylko dużo upławów było). Swędzenia i innych objawow nie mialam w trakcie leczenia i po. Rozmawiałam później z położną i mówiła mi, ze to dość silny lek - wyjaławia mocno i wysusza, więc trzeba się nawilzać i odbudowywac florę bakteryjną. Ja bralam potem Lactovaginal w globulkach, ale i tak zauwazylam, ze teraz prawie nie mam wydzieliny, więc może to wina wysuszenia...
No właśnie i ja mam zdecydowanie mniej wydzieliny... Więc może faktycznie. Kupiłam sobie też wczoraj inny płyn do higieny intymnej, podobno bardzo delikatny. I biorę trivagin doustnie od 2 dni. Więc zobaczę jak to się będzie zachowywało.

Haha, zbyt długi kontakt z teściową moze grozić depresją przedporodową, więc unikam na wszelki wypadek 😀 Moja jest mistrzynią czarnowidzctwa i zaprzeczania. Jak mówię, że bedzie chłopiec to "chłopcy to takie fajtłapy, wolniej sie uczą a dziewczynki fajniejsze", mówię że zrobię weki z zupami, daniami jednogarnkowymi, żeby miec coś pożywnego do jedzenia po porodzie to " po co mi to, ona żyła o chlebie i wodzie i też było dobrze", a że zdrowe odzywianie, nie mam anemii itd. to pewnie niedlugo będę miała😝 Brzuch też oczywiście mam dziwnie wielki ("a na pewno nie bliźniaki?!"). Poza tym teściowa pracowala do ostatniego miesiaca ciąży a w domu mówi, ze pastowała podłogi. Można? Można 🤪
Kobiety na traktory!
Zdolne są te "Mamusie"... Moja teściowa oddała mojego męża do swojej matki na wychowanie bo miała dużo roboty z jego siostrą i nie miała siły. Mieszkał u Babci aż poszedł do szkoły. To wzór matki Polki. Teraz siostra to ideał. Kiedy jej powiedzieliśmy o ciąży powiedziała cytuje "ja już mam wnuka, i więcej nie muszę ich mieć" ♥️

A moze przez depilację? Czasami jakiś wrastajacy lub wyrastajacy włosek coś podrażnia. Czy to w konkretnym miejscu?
Tak jakby przy wyjściu z pochwy... Więc nie depilacja. Boję się tej infekcji, ale właśnie też słyszałam, że po tych globulkach się może tak stać. No i zdecydowane zmniejszenie ilości wydzieliny. Więc mam nadzieję, że to ta suchość... A nie infekcja.

Tak jakby przy wyjściu z pochwy... Więc nie depilacja. Boję się tej infekcji, ale właśnie też słyszałam, że po tych globulkach się może tak stać. No i zdecydowane zmniejszenie ilości wydzieliny. Więc mam nadzieję, że to ta suchość... A nie infekcja.
Miałam jakiś antybiotyk, nie pamiętam dokładnie nazwy. Pod koniec terapii nie mogłam wsadzić nawet luteiny bez bólu. Strasznie sucho. Na szczęście po odstawieniu wszystko wróciło do normy.

Cześć Kobietki! Dzisiaj mamy 34+5 czyli 5 dzień 35tyg - ja mam wrażenie, ze ten jeden tydzień trwa dwa 😩 dłuży mi się wszystko. I chyba moja cukrzyca trochę odpuszcza, bo od kilku dni rano na czczo żadnego większego przekroczenia tak mniej lub więcej 82-90. Pierwszy raz od kilku dni się wyspałam. Skurcze nóg mi trochę odpuścily odkad biorę magnez i wapno. A jak u Was po nocce? Moze macie jakiś fajny przepis na zupę z makaronem? Przejżałam internety i klapa. Moja córka wszystko zjada z makaronem nawet ogórka 🤦‍♀️🤷‍♀️
Do każdej dodaj po prostu makaron :) Moj że wszystkiego wybiera sam makaron, a reszta zostaje 😂😂😂 więc wszystko jedno jaka to by była zupa 😂😂😂 a jak macie problem z warzywami, to do pomidorowej dodaje warzywa (marchew, dynie) i blednuje. To mi czasem zje, jak nie widzi😂😂😂

Ostatnia edycja:
reklama
To UOTE="KatGde, post: 19773336, member: 198820"]
Wczoraj po ginekologu pojechaliśmy do teściowej. Na godzinę. Oczywiście przypowieść o tajemniczej koleżance córki która miała szyjkę 1cm od początku ciąży i nie chodziła po lekarzach, nic nie brała i normalnie funkcjonowała... Ble ble ble w stylu "opierdalasz się i marnujesz pieniądze na lekarzy". Już w drzwiach usłyszałam, że "jestem wielka" a ja na to tradycyjne "dzień dobry Mamo". 🤣 Jak któraś będzie już w 37tc to na wywołanie akcji polecam wizytę u "Mamusi" zapraszam
[/QUOTE]
To pewnie mąż jej ta szyjkę zbadał, że wiedziała, że miała 1 cm skoro po lekarzach nie chodziła 😂 albo nawet sama teściowa 😂😂😂

Do góry