reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mnie dzisiaj wszystko tak boli na dole, że szok...Mały czasami tak kręci główka w pęcherz, że wszystko boli... wystarczy, że wstaje do toalety, a już czuję tak dyskomfort...i tak cały dzień zastanawiam się, czy to dlatego, że Mały tak rośnie, czy bez ten stan zapalny pęcherza...i ten brzuch który dzisiaj wyjątkowo mi twardnieje w większej ilości...ehh te rozterki 😛😁
Moje dzieci bardzo długo są główka do góry, więc mam atrakcje w postaci skoków na trampolinie - pęcherzu mamy. Nie żałuje sobie Zosia, a to dopiero 22 tc się kończy 😱

reklama
Witam Walczące Mamusie, jak większość z Was od jakiegoś czasu czytam Wasze historie i po dojściu do końca przyszedł chyba czas zeby się odezwać, a że jesteście bardzo gościnne to mam nadzieję że i mnie przyjmiecie:) i razem z Wami będzie mi łatwiej być tylko dobrej myśli. Jestem leżąca praktycznie od 13, 14 tc a dzisiaj mamy 24+3 także jeszcze długa droga przed nami. Mam szew i pessar założone profilaktycznie ze względu na wcześniejsze straty:(. Tydzień temu na wizycie moja ginka użyła określenia że długość CZYNNOSCIOWA mojej szyjki jest 2,5 cm a ja oczywiście nie pomyślałam żeby zapytać się co to oznacza. Może Wy mi podpowiecie???

Witam Walczące Mamusie, jak większość z Was od jakiegoś czasu czytam Wasze historie i po dojściu do końca przyszedł chyba czas zeby się odezwać, a że jesteście bardzo gościnne to mam nadzieję że i mnie przyjmiecie:) i razem z Wami będzie mi łatwiej być tylko dobrej myśli. Jestem leżąca praktycznie od 13, 14 tc a dzisiaj mamy 24+3 także jeszcze długa droga przed nami. Mam szew i pessar założone profilaktycznie ze względu na wcześniejsze straty:(. Tydzień temu na wizycie moja ginka użyła określenia że długość CZYNNOSCIOWA mojej szyjki jest 2,5 cm a ja oczywiście nie pomyślałam żeby zapytać się co to oznacza. Może Wy mi podpowiecie???
Witaj :) Tu się dzieją cuda (pozytywne) , wiec rozgość się wygodnie :)

Mnie dzisiaj wszystko tak boli na dole, że szok...Mały czasami tak kręci główka w pęcherz, że wszystko boli... wystarczy, że wstaje do toalety, a już czuję tak dyskomfort...i tak cały dzień zastanawiam się, czy to dlatego, że Mały tak rośnie, czy bez ten stan zapalny pęcherza...i ten brzuch który dzisiaj wyjątkowo mi twardnieje w większej ilości...ehh te rozterki 😛😁
Zapewniamy dziś obie rozrywkę na forum🤣 dwa tygodnie temu bałam się iść do łazienki 🤣 a dziś się śmieje z tego 🤣 miałam wrażenie, że Młody mi naciska... Jak tylko siadałam na toalecie to dostawałam kopa... I wiesz co? Dalej dostaje tylko mocniej 🤣

Pochwaliłam się wieczorem mężowi, że dziś grzecznie nic nie robiłam cały dzien. Nawet na tarasie nie byliśmy bo za zimno na cokolwiek. Caly dzien lezalam na kanapie i że mniej bolało w ciągu dnia. I oczywiście jak powiedziałam, tak bóle wrócily 😂😂😂

Jak bredzę to proszę o korektę. Prawdopodobnie chodzi jedynie o to, że masz tak długą szyjkę. Pytanie jaką długość miałaś wcześniej. Niby szyjki mogą mieć max długości od 3 do 5cm. Ja startowałam z grubo ponad 4cm. Później spadła do 2cm i na samych lekach i odpoczynku wróciła do 3,1cm. Teraz mi wróżą Koleżanki, że przenoszę 😄 głowa do góry!

reklama
Witamy i zapraszamy! Czynnościowa to wydaje mi się, ze chodzi o ta cześć która jest zamknięta i „trzyma” ciąże. Przynajmniej u mnie tak było, na połówkowych mierzył mi szyjkę i cała była zamknięta na długości 37 mm, i wpisał czynnosciowa długość szyjki 37 mm, bez tulejowania (czyli bez rozwarcia wewnętrznego). Ale jak się mylę, to mnie tu koleżanki poprawia ;) super, ze masz szew i pessar, i na pewno będzie dobrze, dmuchaj na zimne :)

Do góry