reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mnie dzisiaj wszystko tak boli na dole, że szok...Mały czasami tak kręci główka w pęcherz, że wszystko boli... wystarczy, że wstaje do toalety, a już czuję tak dyskomfort...i tak cały dzień zastanawiam się, czy to dlatego, że Mały tak rośnie, czy bez ten stan zapalny pęcherza...i ten brzuch który dzisiaj wyjątkowo mi twardnieje w większej ilości...ehh te rozterki 😛😁
Moje dzieci bardzo długo są główka do góry, więc mam atrakcje w postaci skoków na trampolinie - pęcherzu mamy. Nie żałuje sobie Zosia, a to dopiero 22 tc się kończy 😱

reklama
Witam Walczące Mamusie, jak większość z Was od jakiegoś czasu czytam Wasze historie i po dojściu do końca przyszedł chyba czas zeby się odezwać, a że jesteście bardzo gościnne to mam nadzieję że i mnie przyjmiecie:) i razem z Wami będzie mi łatwiej być tylko dobrej myśli. Jestem leżąca praktycznie od 13, 14 tc a dzisiaj mamy 24+3 także jeszcze długa droga przed nami. Mam szew i pessar założone profilaktycznie ze względu na wcześniejsze straty:(. Tydzień temu na wizycie moja ginka użyła określenia że długość CZYNNOSCIOWA mojej szyjki jest 2,5 cm a ja oczywiście nie pomyślałam żeby zapytać się co to oznacza. Może Wy mi podpowiecie???

Witam Walczące Mamusie, jak większość z Was od jakiegoś czasu czytam Wasze historie i po dojściu do końca przyszedł chyba czas zeby się odezwać, a że jesteście bardzo gościnne to mam nadzieję że i mnie przyjmiecie:) i razem z Wami będzie mi łatwiej być tylko dobrej myśli. Jestem leżąca praktycznie od 13, 14 tc a dzisiaj mamy 24+3 także jeszcze długa droga przed nami. Mam szew i pessar założone profilaktycznie ze względu na wcześniejsze straty:(. Tydzień temu na wizycie moja ginka użyła określenia że długość CZYNNOSCIOWA mojej szyjki jest 2,5 cm a ja oczywiście nie pomyślałam żeby zapytać się co to oznacza. Może Wy mi podpowiecie???
Witaj :) Tu się dzieją cuda (pozytywne) , wiec rozgość się wygodnie :)

Mnie dzisiaj wszystko tak boli na dole, że szok...Mały czasami tak kręci główka w pęcherz, że wszystko boli... wystarczy, że wstaje do toalety, a już czuję tak dyskomfort...i tak cały dzień zastanawiam się, czy to dlatego, że Mały tak rośnie, czy bez ten stan zapalny pęcherza...i ten brzuch który dzisiaj wyjątkowo mi twardnieje w większej ilości...ehh te rozterki 😛😁
Zapewniamy dziś obie rozrywkę na forum🤣 dwa tygodnie temu bałam się iść do łazienki 🤣 a dziś się śmieje z tego 🤣 miałam wrażenie, że Młody mi naciska... Jak tylko siadałam na toalecie to dostawałam kopa... I wiesz co? Dalej dostaje tylko mocniej 🤣

Pochwaliłam się wieczorem mężowi, że dziś grzecznie nic nie robiłam cały dzien. Nawet na tarasie nie byliśmy bo za zimno na cokolwiek. Caly dzien lezalam na kanapie i że mniej bolało w ciągu dnia. I oczywiście jak powiedziałam, tak bóle wrócily 😂😂😂

Jak bredzę to proszę o korektę. Prawdopodobnie chodzi jedynie o to, że masz tak długą szyjkę. Pytanie jaką długość miałaś wcześniej. Niby szyjki mogą mieć max długości od 3 do 5cm. Ja startowałam z grubo ponad 4cm. Później spadła do 2cm i na samych lekach i odpoczynku wróciła do 3,1cm. Teraz mi wróżą Koleżanki, że przenoszę 😄 głowa do góry!

reklama
Witamy i zapraszamy! Czynnościowa to wydaje mi się, ze chodzi o ta cześć która jest zamknięta i „trzyma” ciąże. Przynajmniej u mnie tak było, na połówkowych mierzył mi szyjkę i cała była zamknięta na długości 37 mm, i wpisał czynnosciowa długość szyjki 37 mm, bez tulejowania (czyli bez rozwarcia wewnętrznego). Ale jak się mylę, to mnie tu koleżanki poprawia ;) super, ze masz szew i pessar, i na pewno będzie dobrze, dmuchaj na zimne :)

Do góry