reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cześć Kobietki! Dzisiaj mamy 34+5 czyli 5 dzień 35tyg - ja mam wrażenie, ze ten jeden tydzień trwa dwa 😩 dłuży mi się wszystko. I chyba moja cukrzyca trochę odpuszcza, bo od kilku dni rano na czczo żadnego większego przekroczenia tak mniej lub więcej 82-90. Pierwszy raz od kilku dni się wyspałam. Skurcze nóg mi trochę odpuścily odkad biorę magnez i wapno. A jak u Was po nocce? Moze macie jakiś fajny przepis na zupę z makaronem? Przejżałam internety i klapa. Moja córka wszystko zjada z makaronem nawet ogórka 🤦‍♀️🤷‍♀️

reklama
Cześć Kobietki! Dzisiaj mamy 34+5 czyli 5 dzień 35tyg - ja mam wrażenie, ze ten jeden tydzień trwa dwa 😩 dłuży mi się wszystko. I chyba moja cukrzyca trochę odpuszcza, bo od kilku dni rano na czczo żadnego większego przekroczenia tak mniej lub więcej 82-90. Pierwszy raz od kilku dni się wyspałam. Skurcze nóg mi trochę odpuścily odkad biorę magnez i wapno. A jak u Was po nocce? Moze macie jakiś fajny przepis na zupę z makaronem? Przejżałam internety i klapa. Moja córka wszystko zjada z makaronem nawet ogórka 🤦‍♀️🤷‍♀️
Hej...
Ja mam bardzo tradycyjne podejście do zupy. Pomidorowa, rosół, żurek, barszcz czerwony itp... Moja Mama robi taki włoski wynalazek Link do: Zupa Minestrone z młodą kapustą
Tylko nie daje tego sosu i chilli. Dodam, że nie lubię warzywa a w tej zupie wszystko przemyca 🤣
Albo weź jej wsadź do czerwonego barszczu makaron to był mój hit w pierwszym trymestrze ciąży 🤣
Wczoraj Moja Mama dzwoni do mnie i mówi "rodzisz czy nie? Kobieto ogarnij się bo w 41 jeszcze nie urodzisz jak zostaniesz na tej kanapie" więc dziś muszę wyjść z domu 🤣

Wczoraj po ginekologu pojechaliśmy do teściowej. Na godzinę. Oczywiście przypowieść o tajemniczej koleżance córki która miała szyjkę 1cm od początku ciąży i nie chodziła po lekarzach, nic nie brała i normalnie funkcjonowała... Ble ble ble w stylu "opierdalasz się i marnujesz pieniądze na lekarzy". Już w drzwiach usłyszałam, że "jestem wielka" a ja na to tradycyjne "dzień dobry Mamo". 🤣 Jak któraś będzie już w 37tc to na wywołanie akcji polecam wizytę u "Mamusi" zapraszam

Wczoraj po ginekologu pojechaliśmy do teściowej. Na godzinę. Oczywiście przypowieść o tajemniczej koleżance córki która miała szyjkę 1cm od początku ciąży i nie chodziła po lekarzach, nic nie brała i normalnie funkcjonowała... Ble ble ble w stylu "opierdalasz się i marnujesz pieniądze na lekarzy". Już w drzwiach usłyszałam, że "jestem wielka" a ja na to tradycyjne "dzień dobry Mamo". 🤣 Jak któraś będzie już w 37tc to na wywołanie akcji polecam wizytę u "Mamusi" zapraszam
Ehh te teściowe 😅🤦‍♀️ moja też mi mówiła ile to ona pracowała jak była w ciąży, a nie że leżała.. I zasugerowała że zrobiliśmy sobie dziecko (zresztą wg niej wszyscy teraz robią dziecko) dla 500+ 🤣👏🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Wczoraj po ginekologu pojechaliśmy do teściowej. Na godzinę. Oczywiście przypowieść o tajemniczej koleżance córki która miała szyjkę 1cm od początku ciąży i nie chodziła po lekarzach, nic nie brała i normalnie funkcjonowała... Ble ble ble w stylu "opierdalasz się i marnujesz pieniądze na lekarzy". Już w drzwiach usłyszałam, że "jestem wielka" a ja na to tradycyjne "dzień dobry Mamo". 🤣 Jak któraś będzie już w 37tc to na wywołanie akcji polecam wizytę u "Mamusi" zapraszam bo
A ta tajemniczą koleżanka to przepraszam skąd wiedziała że szyjka 1 cm, skoro po lekarzach nie chodziła 🤔 ja póki nie poszłam do lekarza, to nie miałam pojęcia że szyjka już poniżej 1 cm...

Ja po wizycie u diabetologa, dostałam na noc insulinę. Podobno odżywiam się super, nie miała zastrzeżeń żadnych. Co z tego ze super jak jem prawie to samo, i zaraz mi się będzie ulewać. A leżę, to nie mogę za bardzo wymyślać i szykować posiłków.

Kurcze, dziewczyny coś mnie tam swędzi na dole... Tydzień temu miałam wizytę, było ok. A teraz swędzi 🤔 ukojenie przynosi podmywanie tantum rosa. Mam co drugi dzień te globulki macmiror więc czy to możliwe że jakaś infekcja?

Haha, zbyt długi kontakt z teściową moze grozić depresją przedporodową, więc unikam na wszelki wypadek 😀 Moja jest mistrzynią czarnowidzctwa i zaprzeczania. Jak mówię, że bedzie chłopiec to "chłopcy to takie fajtłapy, wolniej sie uczą a dziewczynki fajniejsze", mówię że zrobię weki z zupami, daniami jednogarnkowymi, żeby miec coś pożywnego do jedzenia po porodzie to " po co mi to, ona żyła o chlebie i wodzie i też było dobrze", a że zdrowe odzywianie, nie mam anemii itd. to pewnie niedlugo będę miała😝 Brzuch też oczywiście mam dziwnie wielki ("a na pewno nie bliźniaki?!"). Poza tym teściowa pracowala do ostatniego miesiaca ciąży a w domu mówi, ze pastowała podłogi. Można? Można 🤪

Haha, zbyt długi kontakt z teściową moze grozić depresją przedporodową, więc unikam na wszelki wypadek 😀 Moja jest mistrzynią czarnowidzctwa i zaprzeczania. Jak mówię, że bedzie chłopiec to "chłopcy to takie fajtłapy, wolniej sie uczą a dziewczynki fajniejsze", mówię że zrobię weki z zupami, daniami jednogarnkowymi, żeby miec coś pożywnego do jedzenia po porodzie to " po co mi to, ona żyła o chlebie i wodzie i też było dobrze", a że zdrowe odzywianie, nie mam anemii itd. to pewnie niedlugo będę miała😝 Brzuch też oczywiście mam dziwnie wielki ("a na pewno nie bliźniaki?!"). Poza tym teściowa pracowala do ostatniego miesiaca ciąży a w domu mówi, ze pastowała podłogi. Można? Można 🤪
Jakbym czytała o swojej...nie wiem czy to szczęście, ale ta pandemia sprawiła, że rzadko się ze swoją widze i wiecie co bardzo mnie to cieszy 😁😁 moja to zawsze mówi, że jeszcze w 8 miesiącu rowerem jeździła, a ja tylko leże 😛 a jej syn(mój mąż) taki biedny i przepracowany, bo tyle w domu ma na głowie obowiązków, a ja to powinnam wstać z łóżka i coś porobić 😛 jest dobra kobieta, ale bardziej wolę ja na odległość 😁

Kurcze, dziewczyny coś mnie tam swędzi na dole... Tydzień temu miałam wizytę, było ok. A teraz swędzi 🤔 ukojenie przynosi podmywanie tantum rosa. Mam co drugi dzień te globulki macmiror więc czy to możliwe że jakaś infekcja?
A może coś sobie podrażniłas??? Ja tak miałam ostatnio i przeszło, ale obserwuj, jakby było dłużej tak, to poszłabym do lekarza...

reklama
Moja teściowa po ostatnim wyskoku cicho siedzi i mój maż mówił, ze ma wyżuty sumienia, a jak ją zapytał czy zadzwoni do mnie przeprosić, to mu powiedziała, ze narazie nie ma takich slów, którymi mogła by się do mnie zwrócić. Przepraszam Was ale moja teściowa jest malutka, pulchniutka i myśli, ze trzeba wyglądać tak jak ona by być "damą" a tak naprawdę wyglada jak kornik lub umpalump z wymalowanymi na niebiesko oczami, z fryzurą na wschodnie klimaty. Chociaż tyle mogę sobie odbić 😈

Co do zupy to wybrałam barszcz czerwony i makaron jej do tego ugotuję hehe dzięki za pomysł.

Mam taki strach..... boje się ściagnięcia pessara... tzn chodzi mi o to, ze boję się, iż zaraz urodzę... a nie ukrywam, ze chciałabym wytrzymać do 38 tygodnia.. pessar ściąga mi w 37. I jeszcze jedno... tak choler...nie nie lubię szpitali, ze aż mnie skręca ze stresu, gdy sobie pomyślę, ze musiałabym tam lezeć dłuzej niż dwie doby po porodzie... dla dziecka wszystko ale ja się robię chora nawet gdy ide na wizytę do przychodni przy szpitalu.. i moje pytanie brzmi... czy żółtaczka u noworodka jest bardzo częsta? Wiem, ze rózne mogą być przyczyny pozostania dluzej w szpitalu nawet z mojej strony ale wiem, że żółtaczka jest najczęstrzym.. wiecie coś na ten temat?

Do góry