Cukrzyca jest okropna. Przypomnij mi masz ciążową? Czy inny typ?Podziel się tą siłą! Skad Ty masz tyle energii?? Moje dzieci wysysają zemnie wszystko. Wczoraj zasnełam w salonie przed telewizorem i nie zjadłam bułki z zółtym serem tak jak zawsze o 23 i rano miałam ketony w moczu, a cukier na czczo 94. Naszczęście juz ich nie ma. No ja nie rozumiem tej cukrzycy. Teraz byłam w piekarni i pani akurat przyniosła cieplutkie rogaliki z makiem. Mamusiu!!! Gdybym nie uciekła, to kupiłabym i zjadła jak swinka pokryjomu kilka sztuk jak ja Wam zazdroszczę jedzenia!!!!
Nie mam teraz tyle siły. Tylko nie mogę zaprzepaścić tych wszystkich lat. Boję się. Muszę jakoś zaplanować życie. Chce karmić dziecko moim mlekiem, muszę kupić dobry laktator, lodówkę turystyczną do auta i kontaktu. Nie chcę trzymać woreczków z mlekiem w pracy w pokoju socjalnym lepiej w swoim gabinecie pod kluczem. Nie wiem czy dam radę. Obiecałam Profesorowi, że dam. Muszę sobie poradzić. Od kilku lat mój mąż jeździ. Od studentów mieszkałam poza domem. Teraz mieszkam sama i mam całe mieszkanie i obowiązki domowe na swojej głowie. W ciąży było mi ciężko praca, dom... Zazdroszczę każdej która ma męża codziennie... Czasem chce mi się płakać.