reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Wystraszyla mnie, zwłaszcza, że jestem po 2 łyżeczkowaniach i już pomyślałam, że może wtedy uszkodzili coś.. A gdyby coś się miało niedobrego dziać z szyjka to jak to się objawia?
Ja nie czułam totalnie nic. I z wizyty na wizytę w ciągu 3 tygodni szyjka zeszła z praktycznie 4 cm na 9 mm. A potem kilka dni leżenia i czekania na wynik posiewu i szyjka ostatecznie 7mm. Więc można nie czuć nic 😑

reklama
Ja nie czułam totalnie nic. I z wizyty na wizytę w ciągu 3 tygodni szyjka zeszła z praktycznie 4 cm na 9 mm. A potem kilka dni leżenia i czekania na wynik posiewu i szyjka ostatecznie 7mm. Więc można nie czuć nic 😑
No to faktycznie 😱 ja byłam przekonana, że to boli i coś sie czuje...

Oj dziewczyny , byłam na obiedzie potem spacer z 15 minutowy i od 3godzin leżę plackiem wszystko mnie boli nogi ręce a o kości ogniowej już nie wspomnę!🤭😊 jednak będzie trudno dojść do siebie po takim lezeniu 😊 bardzo chciałam zrobic obiad jutro zeby ten mój trochę odsapną ale niestety nie pozwala, jej gorszy jest niż ten mój ginekolog 😂 jednak przy moim mężu nie wroce chyba do pełnej sprawności. Wlasnie czekam na kolacje smarzy mi nalesniki ale ja miałam sobie zrobić 🤨 nic mi nie pozwala. 🤔😒

Oj dziewczyny , byłam na obiedzie potem spacer z 15 minutowy i od 3godzin leżę plackiem wszystko mnie boli nogi ręce a o kości ogniowej już nie wspomnę!🤭😊 jednak będzie trudno dojść do siebie po takim lezeniu 😊 bardzo chciałam zrobic obiad jutro zeby ten mój trochę odsapną ale niestety nie pozwala, jej gorszy jest niż ten mój ginekolog 😂 jednak przy moim mężu nie wroce chyba do pełnej sprawności. Wlasnie czekam na kolacje smarzy mi nalesniki ale ja miałam sobie zrobić 🤨 nic mi nie pozwala. 🤔😒
I dobrze mąż robi. Po porodzie nie będzie czasu się umyc spokojnie to jeszcze się zdążysz zmeczyc 😂

Wystraszyla mnie, zwłaszcza, że jestem po 2 łyżeczkowaniach i już pomyślałam, że może wtedy uszkodzili coś.. A gdyby coś się miało niedobrego dziać z szyjka to jak to się objawia?
Ja czułam kucie w środku pochwy, skurcze i dyskomfort najpierw po stosunku później bez wyraźnego powodu. Mój lekarz uważa, że dopiero szyjka 3 cm która jest miękka jest sygnałem alarmowym do odpoczynku i monitoringu długości szyjki. Kiedy mi spadła mocniej dostałam progesteron. A później skierowanie do szpitala na sterydy. Ale 3,7cm to fajna długość ♥️
Chociaż to pewnie zależy od wyjściowej długości szyjki i tego jak szybko się skraca. Mi z 4,5cm spadła w dwa tygodnie.

No ale mam nadzieję, że jest wszystko ok. Co jakis czas mnie tylko kłuje w różnych miejscach.. Raz z prawej raz z lewej innym razem tak na dole prawie na k.łonowej tylko bliżej lewej nogi... Takie sporadyczne ukłucia np w ciagu godziny 4 razy tak się wydarzy.. Mam nadzieję, że to nic strasznego.. Już jestem tak wystraszona wszystkim
To może macica się rozciąga spokojnie 😉 Dzidziuś rośnie ♥️

Masz najbardziej szaloną szyjkę na świecie! Ale dociagniesz do 38tc tak uważam 😉

Masz zjeść! Utyj trochę bo jestem najgrubsza z Was 🤣 postaraj się mnie dogonić 🤣

reklama
Do góry