reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Wystraszyla mnie, zwłaszcza, że jestem po 2 łyżeczkowaniach i już pomyślałam, że może wtedy uszkodzili coś.. A gdyby coś się miało niedobrego dziać z szyjka to jak to się objawia?
Ja nie czułam totalnie nic. I z wizyty na wizytę w ciągu 3 tygodni szyjka zeszła z praktycznie 4 cm na 9 mm. A potem kilka dni leżenia i czekania na wynik posiewu i szyjka ostatecznie 7mm. Więc można nie czuć nic 😑

reklama
Ja nie czułam totalnie nic. I z wizyty na wizytę w ciągu 3 tygodni szyjka zeszła z praktycznie 4 cm na 9 mm. A potem kilka dni leżenia i czekania na wynik posiewu i szyjka ostatecznie 7mm. Więc można nie czuć nic 😑
No to faktycznie 😱 ja byłam przekonana, że to boli i coś sie czuje...

Oj dziewczyny , byłam na obiedzie potem spacer z 15 minutowy i od 3godzin leżę plackiem wszystko mnie boli nogi ręce a o kości ogniowej już nie wspomnę!🤭😊 jednak będzie trudno dojść do siebie po takim lezeniu 😊 bardzo chciałam zrobic obiad jutro zeby ten mój trochę odsapną ale niestety nie pozwala, jej gorszy jest niż ten mój ginekolog 😂 jednak przy moim mężu nie wroce chyba do pełnej sprawności. Wlasnie czekam na kolacje smarzy mi nalesniki ale ja miałam sobie zrobić 🤨 nic mi nie pozwala. 🤔😒

Oj dziewczyny , byłam na obiedzie potem spacer z 15 minutowy i od 3godzin leżę plackiem wszystko mnie boli nogi ręce a o kości ogniowej już nie wspomnę!🤭😊 jednak będzie trudno dojść do siebie po takim lezeniu 😊 bardzo chciałam zrobic obiad jutro zeby ten mój trochę odsapną ale niestety nie pozwala, jej gorszy jest niż ten mój ginekolog 😂 jednak przy moim mężu nie wroce chyba do pełnej sprawności. Wlasnie czekam na kolacje smarzy mi nalesniki ale ja miałam sobie zrobić 🤨 nic mi nie pozwala. 🤔😒
I dobrze mąż robi. Po porodzie nie będzie czasu się umyc spokojnie to jeszcze się zdążysz zmeczyc 😂

Wystraszyla mnie, zwłaszcza, że jestem po 2 łyżeczkowaniach i już pomyślałam, że może wtedy uszkodzili coś.. A gdyby coś się miało niedobrego dziać z szyjka to jak to się objawia?
Ja czułam kucie w środku pochwy, skurcze i dyskomfort najpierw po stosunku później bez wyraźnego powodu. Mój lekarz uważa, że dopiero szyjka 3 cm która jest miękka jest sygnałem alarmowym do odpoczynku i monitoringu długości szyjki. Kiedy mi spadła mocniej dostałam progesteron. A później skierowanie do szpitala na sterydy. Ale 3,7cm to fajna długość ♥️
Chociaż to pewnie zależy od wyjściowej długości szyjki i tego jak szybko się skraca. Mi z 4,5cm spadła w dwa tygodnie.

No ale mam nadzieję, że jest wszystko ok. Co jakis czas mnie tylko kłuje w różnych miejscach.. Raz z prawej raz z lewej innym razem tak na dole prawie na k.łonowej tylko bliżej lewej nogi... Takie sporadyczne ukłucia np w ciagu godziny 4 razy tak się wydarzy.. Mam nadzieję, że to nic strasznego.. Już jestem tak wystraszona wszystkim
To może macica się rozciąga spokojnie 😉 Dzidziuś rośnie ♥️

Masz najbardziej szaloną szyjkę na świecie! Ale dociagniesz do 38tc tak uważam 😉

Masz zjeść! Utyj trochę bo jestem najgrubsza z Was 🤣 postaraj się mnie dogonić 🤣

reklama
Do góry