reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jesteś z Krakowa? Jeżeli tak to gdzie robiłaś usg połówkowe? 😊
U Pana Tomasza Łabiaka zimę Szpitala Uniwersyteckiego. Wszyscy polecają klubików Wiechecia, ale tam terminy długie, nie trafisz raczej na Wiechecia tylko na kogoś innego, a Łabiak siedzi pokój w pokój z Wiecheciem w Szpitalu. Robiłam badania usg u tego i tego i bardzo, bardzo polecam Pana Łabiaka- wg mnie zrobił najlepiej z wszystko lekarzy u jakich byłam. Jest mistrzem USG moim zdaniem, a miałam usg genetyczne robione u 4 różnych lekarzy (ta ciąża to druga) także mam porównanie. Przyjmuje w Ultramedice na Piłsudskiego i u siebie w gabinecie prywatnym.

reklama
Ja też czuję się chora z autosugestii 🤣 sama teraz mam atak śmiechu 🤣 gdybym nie dała wtedy zmierzyć szyjki to bym dalej śmigała do Wrocławia dwie godziny w jedną stronę 🤣 oczywiście wiem, że muszą straszyć pacjenta żeby zrozumiał słowo "oszczędzać się" jednak jak dociagne do 40 tc to dam mojemu kwiaty, ciasto a następnie w ry...j 🤣

Ja wtedy chodziłam do takiego konowała i ode mnie dostał tylko opieprz za to, jak mnie potraktował. Po tej jego diagnozie nie wróciłam do niego, bo zakładanie szwu w ukończonym 30tyg to błąd w sztuce lekarskiej i gdy mój obecny lekarz się dowiedział, ze za załozenie szwu w tak wysokiej ciąży jeszcze chciał łapówkę, to mnie przepraszał za to, ze takich kolegów po fachu przepychają na studiach bez wykształcenia.
Aleeeeee...obecny poprowadził moją ciązę do konca i był na kazde moje zawołanie, nawet gdy mi wody odeszły o 2 w nocy odebrał tel i zaraz dzwonił na szpital, ze jego pacjentka jedzie hehe dostał za to koniak. Teraz cienko jest, wirus panuje, a ja muszę oszczędzać na kosmetyczkę więc kwiaty z balkonu mu wystarczą 🤣

U Pana Tomasza Łabiaka zimę Szpitala Uniwersyteckiego. Wszyscy polecają klubików Wiechecia, ale tam terminy długie, nie trafisz raczej na Wiechecia tylko na kogoś innego, a Łabiak siedzi pokój w pokój z Wiecheciem w Szpitalu. Robiłam badania usg u tego i tego i bardzo, bardzo polecam Pana Łabiaka- wg mnie zrobił najlepiej z wszystko lekarzy u jakich byłam. Jest mistrzem USG moim zdaniem, a miałam usg genetyczne robione u 4 różnych lekarzy (ta ciąża to druga) także mam porównanie. Przyjmuje w Ultramedice na Piłsudskiego i u siebie w gabinecie prywatnym.
Tyle, ze lekarze ze Szpitala Uniwersyteckiego są trochę specyficzni, w sensie nie będzie się rozczulał nad śliczna buźka i raczej sobie nie żartuje, nie plotkuje, mówi same konkrety

Ja po wizycie, wszystko super, szyjka bez zmian czyli Ok 35-37 mm, trochę kapciowata na końcu, ale długa i szew super trzyma. Na tego grzyba spożywczego dostałam po raz 3 nyststyne😂, mówi ze to niegroźne bo normalna flora, ale tak do końca ciąży będziemy zabijać go nystatyna, żeby się nadmiernie nie namnażał. Ufff kamień z serca

Hej dziewczyny jestem po wizycie. Słowa na odchodzę mojego ginekologa ***** mać naprawdę myślałem że się nie uda. Wow mogę śmiało powiedzieć jeśli będziesz miała determinację i poświęcisz wszystko aby tylko dotrwać myć się co parę dni i być całkowicie uzależniona od kogoś, było ciężko ale teraz moje malutkie szczęście waży 2kg i rozwija się super!!! Od dziś CALKOWITY ZAKAZ LEŻENIA!!! 😁 po prawie 3 miesiącach! Jej ale jestem szczęśliwa nie mam żadnego rozwarcia mała wcale nie napiera jest super 🥰😏

Ja wtedy chodziłam do takiego konowała i ode mnie dostał tylko opieprz za to, jak mnie potraktował. Po tej jego diagnozie nie wróciłam do niego, bo zakładanie szwu w ukończonym 30tyg to błąd w sztuce lekarskiej i gdy mój obecny lekarz się dowiedział, ze za załozenie szwu w tak wysokiej ciąży jeszcze chciał łapówkę, to mnie przepraszał za to, ze takich kolegów po fachu przepychają na studiach bez wykształcenia.
Aleeeeee...obecny poprowadził moją ciązę do konca i był na kazde moje zawołanie, nawet gdy mi wody odeszły o 2 w nocy odebrał tel i zaraz dzwonił na szpital, ze jego pacjentka jedzie hehe dostał za to koniak. Teraz cienko jest, wirus panuje, a ja muszę oszczędzać na kosmetyczkę więc kwiaty z balkonu mu wystarczą 🤣
UPS xD chyba wiem czemu są takie konowały 🤣przepychanie! Za rok podobno będę musiała mieć ćwiczenia ze studencikami lekarskiego. Moja szefowa jest też biotechnologiem i na początku ich cisnęła, ale jak musiała codziennie o 20 przyjeżdżać na konsultacje do kilku delikwentów którzy 10 raz pisali mikrobiologię to wysiadła i już daje im opracowane zagadnienia i tylko z nich pyta a i tak są dwóje...

Mój lekarz jest spoko, naprawdę ufam mu tylko jest przewrażliwiony. Dalej mam z nim zakład czy on ma rację z tym tygodniem, dwoma do porodu czy ja, że dociągniemy dalej. Jak widać sama w sobie wątpię, ale cicho sza!

Ostatnia edycja:
Mój lekarz mówił, ze oni dysponują na skurcze jakimś lekiem, mi nie doskwierają, ale mówił, ze jak coś die będzie częściej działo to coś tam maja i to die bierze cięgiem przez 2 tygodnie, a ostatecznym działem jest jeszcze jakaś tokoliza w kroplowce, ale te leki są już tylko w warunkach szpitalnych, także mówił, ze nospa to dopiero pierwszy level leków na skurcze.

Ja po wizycie, wszystko super, szyjka bez zmian czyli Ok 35-37 mm, trochę kapciowata na końcu, ale długa i szew super trzyma. Na tego grzyba spożywczego dostałam po raz 3 nyststyne😂, mówi ze to niegroźne bo normalna flora, ale tak do końca ciąży będziemy zabijać go nystatyna, żeby się nadmiernie nie namnażał. Ufff kamień z serca

Kapciowata czyli miękka? Ja mam rozwarcie na luźny, gróby paluch mojego lekarza i siedzę jak na bombie. Ale Ci zazdroszczę 🙃

Kapciowata czyli miękka? Ja mam rozwarcie na luźny, gróby paluch mojego lekarza i siedzę jak na bombie. Ale Ci zazdroszczę 🙃
Taaak, to chyba oznacza ze miękka poniżej szwu, czym ta końcówka, mówił ze to jak z zawiązanym balonem, ta końcówka co zwisa ze sznurka jest taka kapciowata ;)

reklama
Hej dziewczyny jestem po wizycie. Słowa na odchodzę mojego ginekologa ***** mać naprawdę myślałem że się nie uda. Wow mogę śmiało powiedzieć jeśli będziesz miała determinację i poświęcisz wszystko aby tylko dotrwać myć się co parę dni i być całkowicie uzależniona od kogoś, było ciężko ale teraz moje malutkie szczęście waży 2kg i rozwija się super!!! Od dziś CALKOWITY ZAKAZ LEŻENIA!!! 😁 po prawie 3 miesiącach! Jej ale jestem szczęśliwa nie mam żadnego rozwarcia mała wcale nie napiera jest super 🥰😏

Aleeee wiadomość!!!! Brawo! Opowiadaj jak się czujesz??? 🤩

Do góry