reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jesteś z Krakowa? Jeżeli tak to gdzie robiłaś usg połówkowe? 😊
U Pana Tomasza Łabiaka zimę Szpitala Uniwersyteckiego. Wszyscy polecają klubików Wiechecia, ale tam terminy długie, nie trafisz raczej na Wiechecia tylko na kogoś innego, a Łabiak siedzi pokój w pokój z Wiecheciem w Szpitalu. Robiłam badania usg u tego i tego i bardzo, bardzo polecam Pana Łabiaka- wg mnie zrobił najlepiej z wszystko lekarzy u jakich byłam. Jest mistrzem USG moim zdaniem, a miałam usg genetyczne robione u 4 różnych lekarzy (ta ciąża to druga) także mam porównanie. Przyjmuje w Ultramedice na Piłsudskiego i u siebie w gabinecie prywatnym.

reklama
Ja też czuję się chora z autosugestii 🤣 sama teraz mam atak śmiechu 🤣 gdybym nie dała wtedy zmierzyć szyjki to bym dalej śmigała do Wrocławia dwie godziny w jedną stronę 🤣 oczywiście wiem, że muszą straszyć pacjenta żeby zrozumiał słowo "oszczędzać się" jednak jak dociagne do 40 tc to dam mojemu kwiaty, ciasto a następnie w ry...j 🤣

Ja wtedy chodziłam do takiego konowała i ode mnie dostał tylko opieprz za to, jak mnie potraktował. Po tej jego diagnozie nie wróciłam do niego, bo zakładanie szwu w ukończonym 30tyg to błąd w sztuce lekarskiej i gdy mój obecny lekarz się dowiedział, ze za załozenie szwu w tak wysokiej ciąży jeszcze chciał łapówkę, to mnie przepraszał za to, ze takich kolegów po fachu przepychają na studiach bez wykształcenia.
Aleeeeee...obecny poprowadził moją ciązę do konca i był na kazde moje zawołanie, nawet gdy mi wody odeszły o 2 w nocy odebrał tel i zaraz dzwonił na szpital, ze jego pacjentka jedzie hehe dostał za to koniak. Teraz cienko jest, wirus panuje, a ja muszę oszczędzać na kosmetyczkę więc kwiaty z balkonu mu wystarczą 🤣

U Pana Tomasza Łabiaka zimę Szpitala Uniwersyteckiego. Wszyscy polecają klubików Wiechecia, ale tam terminy długie, nie trafisz raczej na Wiechecia tylko na kogoś innego, a Łabiak siedzi pokój w pokój z Wiecheciem w Szpitalu. Robiłam badania usg u tego i tego i bardzo, bardzo polecam Pana Łabiaka- wg mnie zrobił najlepiej z wszystko lekarzy u jakich byłam. Jest mistrzem USG moim zdaniem, a miałam usg genetyczne robione u 4 różnych lekarzy (ta ciąża to druga) także mam porównanie. Przyjmuje w Ultramedice na Piłsudskiego i u siebie w gabinecie prywatnym.
Tyle, ze lekarze ze Szpitala Uniwersyteckiego są trochę specyficzni, w sensie nie będzie się rozczulał nad śliczna buźka i raczej sobie nie żartuje, nie plotkuje, mówi same konkrety

Ja po wizycie, wszystko super, szyjka bez zmian czyli Ok 35-37 mm, trochę kapciowata na końcu, ale długa i szew super trzyma. Na tego grzyba spożywczego dostałam po raz 3 nyststyne😂, mówi ze to niegroźne bo normalna flora, ale tak do końca ciąży będziemy zabijać go nystatyna, żeby się nadmiernie nie namnażał. Ufff kamień z serca

Hej dziewczyny jestem po wizycie. Słowa na odchodzę mojego ginekologa ***** mać naprawdę myślałem że się nie uda. Wow mogę śmiało powiedzieć jeśli będziesz miała determinację i poświęcisz wszystko aby tylko dotrwać myć się co parę dni i być całkowicie uzależniona od kogoś, było ciężko ale teraz moje malutkie szczęście waży 2kg i rozwija się super!!! Od dziś CALKOWITY ZAKAZ LEŻENIA!!! 😁 po prawie 3 miesiącach! Jej ale jestem szczęśliwa nie mam żadnego rozwarcia mała wcale nie napiera jest super 🥰😏

Ja wtedy chodziłam do takiego konowała i ode mnie dostał tylko opieprz za to, jak mnie potraktował. Po tej jego diagnozie nie wróciłam do niego, bo zakładanie szwu w ukończonym 30tyg to błąd w sztuce lekarskiej i gdy mój obecny lekarz się dowiedział, ze za załozenie szwu w tak wysokiej ciąży jeszcze chciał łapówkę, to mnie przepraszał za to, ze takich kolegów po fachu przepychają na studiach bez wykształcenia.
Aleeeeee...obecny poprowadził moją ciązę do konca i był na kazde moje zawołanie, nawet gdy mi wody odeszły o 2 w nocy odebrał tel i zaraz dzwonił na szpital, ze jego pacjentka jedzie hehe dostał za to koniak. Teraz cienko jest, wirus panuje, a ja muszę oszczędzać na kosmetyczkę więc kwiaty z balkonu mu wystarczą 🤣
UPS xD chyba wiem czemu są takie konowały 🤣przepychanie! Za rok podobno będę musiała mieć ćwiczenia ze studencikami lekarskiego. Moja szefowa jest też biotechnologiem i na początku ich cisnęła, ale jak musiała codziennie o 20 przyjeżdżać na konsultacje do kilku delikwentów którzy 10 raz pisali mikrobiologię to wysiadła i już daje im opracowane zagadnienia i tylko z nich pyta a i tak są dwóje...

Mój lekarz jest spoko, naprawdę ufam mu tylko jest przewrażliwiony. Dalej mam z nim zakład czy on ma rację z tym tygodniem, dwoma do porodu czy ja, że dociągniemy dalej. Jak widać sama w sobie wątpię, ale cicho sza!

Ostatnia edycja:
Mój lekarz mówił, ze oni dysponują na skurcze jakimś lekiem, mi nie doskwierają, ale mówił, ze jak coś die będzie częściej działo to coś tam maja i to die bierze cięgiem przez 2 tygodnie, a ostatecznym działem jest jeszcze jakaś tokoliza w kroplowce, ale te leki są już tylko w warunkach szpitalnych, także mówił, ze nospa to dopiero pierwszy level leków na skurcze.

Ja po wizycie, wszystko super, szyjka bez zmian czyli Ok 35-37 mm, trochę kapciowata na końcu, ale długa i szew super trzyma. Na tego grzyba spożywczego dostałam po raz 3 nyststyne😂, mówi ze to niegroźne bo normalna flora, ale tak do końca ciąży będziemy zabijać go nystatyna, żeby się nadmiernie nie namnażał. Ufff kamień z serca

Kapciowata czyli miękka? Ja mam rozwarcie na luźny, gróby paluch mojego lekarza i siedzę jak na bombie. Ale Ci zazdroszczę 🙃

Kapciowata czyli miękka? Ja mam rozwarcie na luźny, gróby paluch mojego lekarza i siedzę jak na bombie. Ale Ci zazdroszczę 🙃
Taaak, to chyba oznacza ze miękka poniżej szwu, czym ta końcówka, mówił ze to jak z zawiązanym balonem, ta końcówka co zwisa ze sznurka jest taka kapciowata ;)

reklama
Hej dziewczyny jestem po wizycie. Słowa na odchodzę mojego ginekologa ***** mać naprawdę myślałem że się nie uda. Wow mogę śmiało powiedzieć jeśli będziesz miała determinację i poświęcisz wszystko aby tylko dotrwać myć się co parę dni i być całkowicie uzależniona od kogoś, było ciężko ale teraz moje malutkie szczęście waży 2kg i rozwija się super!!! Od dziś CALKOWITY ZAKAZ LEŻENIA!!! 😁 po prawie 3 miesiącach! Jej ale jestem szczęśliwa nie mam żadnego rozwarcia mała wcale nie napiera jest super 🥰😏

Aleeee wiadomość!!!! Brawo! Opowiadaj jak się czujesz??? 🤩

Do góry