reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Żebyś nie przenosiła prawdopodobnie, a po drugie wysokie stężenie progesteronu hamują laktację.
Dokładnie, luteina Ci tak trzyma szyjkę, żeby się nie otworzyła, to i poród się nie zacznie. Szyjka przestanie dostawać czysty progesteron to z dnia na dzień zacznie mięknąć, skracać się aż się zgładzi i poród. Tylko jsk wiem z tego forum u jednych po odstawieniu luteiny poród zaczyna się po 2-3 dniach, a u innych po 3 tygodniach, temu każdy lekarz chyba dostosowuje moment odstawienia do tego jak to w środku wszystko wyglada hehe

reklama
Nie jest czysty, bo mam wpisany rodzaj grzybów z jednoczesna adnotacja, ze jest to fizjologiczna flora zasiedlającą krocze :D
Ja mam posiew robiony w zakładzie mikrobiologii Collegium Medicum UJ i tam jest wszystko wypisane, miliard tej flory. W diagnostyce to miałam tylko napisane- wymaz Ok, wyizolowana flora jest naturalna flora zasiedlającą krocze.

Mam głupie uczucie, że urodzę za tydzień.

Przepraszam Cię bardzo ale tak się roześmiałam z Twojego posta, ze aż córkę obudziłam, a teraz wytłumaczę dlaczego 😁
W pierwszej ciąży do 30tyg śmigałam jak adidaski i tego samego dnia, w tej samej minucie, w której lekarz stwierdził, ze szyjka leci-ja do szpitala na szew+lezenie plackiem na klockach do konca ciąży - stałam się niedołężna i doslownie wychodzac z gabinetu nagle poczułam jak mnie wszystko boli, uwiera i już moje zycie się kończy. Tak działa psychika. W jednym momencie ze zdrowej i szczęsliwej cięzarnej stałam się sucharem, ktoremu trzeba pomóc wsiaść do samochodu. Mój mąż jak mnie zobaczył, to chciał mnie zabrać na pogotowie. Po powrocie do domu rodziłam caly dzień i tak rodziłam codziennie przez 11 kolejnych tygodni 😃🙃

Teraz rodzę od 23 tygodnia. W sobotę zaczynam 35 tydzień. W tej ciąży mniej się martwię ale znowu martwi mnie cukrzyca, bo to coś nowego. Jak nie urok to sr...
Poza tym, nie mozesz jeszcze urodzić, bo ja tu mam termin na sierpień inne dzieczyny trochę później i kto nam tu będzie pojęcia medyczne wyjaśniał i doradzał? Ja z rozwarciem na 5cm jeszcze ostatnie 4 tygodnie po galeriach biegałam i weekend z mężem w spa zaliczyłam i nic mi nie pomoglo. Oksy dopiero hehe
Im wyższa ciąża, tym dziwniejsze odczucia. 🙂

Mam pytanie do Dziewczyn które już rodziły, jakie formy łagodzenia bólu polecacie? Chciałam iść na żywioł, ale chyba nie wiem jak to boli...

Ja miałam zzo. Ale doslownie tak mnie
znieczulono, ze na partych musieli mi mówić kiedy mam przeć. Nic nie czułam. Nawet nogi mi musieli z mężem trzymać, bo ich nie czułam. Potem sie dowiedziałam, ze pani anastezjolog, zle moja wage i wzrost policzyła hehe bo na partych znieczulenie powinno trochę puścić. Jeszcze mega był dla mnie prysznic i wanna. W wannie siedziałam duuuugo i żadnego bólu, dopiero gdy wyszłam, to bolało znowu. Ja miałam tylko tyle. Szkoda, ze tak mało szpitali jest wstanie zzo kobietom zagwarantować. Chociaż byla pani, która wcale nie chciała i gdy ja już parłam po cichu bez krzyków, to ona tak wrzeszczała, ze aż jej mąż się w łazience zamknął i moja położna tam biegała, bo się chłopu słabo robiło. W sumie, to ja też chyba nie chciałam slyszeć tych krzyków ale przecież to poród więc poszła na żywioł i musiała odreagować. 🙂

Przepraszam Cię bardzo ale tak się roześmiałam z Twojego posta, ze aż córkę obudziłam, a teraz wytłumaczę dlaczego 😁
W pierwszej ciąży do 30tyg śmigałam jak adidaski i tego samego dnia, w tej samej minucie, w której lekarz stwierdził, ze szyjka leci-ja do szpitala na szew+lezenie plackiem na klockach do konca ciąży - stałam się niedołężna i doslownie wychodzac z gabinetu nagle poczułam jak mnie wszystko boli, uwiera i już moje zycie się kończy. Tak działa psychika. W jednym momencie ze zdrowej i szczęsliwej cięzarnej stałam się sucharem, ktoremu trzeba pomóc wsiaść do samochodu. Mój mąż jak mnie zobaczył, to chciał mnie zabrać na pogotowie. Po powrocie do domu rodziłam caly dzień i tak rodziłam codziennie przez 11 kolejnych tygodni 😃🙃

Teraz rodzę od 23 tygodnia. W sobotę zaczynam 35 tydzień. W tej ciąży mniej się martwię ale znowu martwi mnie cukrzyca, bo to coś nowego. Jak nie urok to sr...
Poza tym, nie mozesz jeszcze urodzić, bo ja tu mam termin na sierpień inne dzieczyny trochę później i kto nam tu będzie pojęcia medyczne wyjaśniał i doradzał? Ja z rozwarciem na 5cm jeszcze ostatnie 4 tygodnie po galeriach biegałam i weekend z mężem w spa zaliczyłam i nic mi nie pomoglo. Oksy dopiero hehe
Im wyższa ciąża, tym dziwniejsze odczucia. 🙂
Ja też czuję się chora z autosugestii 🤣 sama teraz mam atak śmiechu 🤣 gdybym nie dała wtedy zmierzyć szyjki to bym dalej śmigała do Wrocławia dwie godziny w jedną stronę 🤣 oczywiście wiem, że muszą straszyć pacjenta żeby zrozumiał słowo "oszczędzać się" jednak jak dociagne do 40 tc to dam mojemu kwiaty, ciasto a następnie w ry...j 🤣

reklama
Ja miałam zzo. Ale doslownie tak mnie
znieczulono, ze na partych musieli mi mówić kiedy mam przeć. Nic nie czułam. Nawet nogi mi musieli z mężem trzymać, bo ich nie czułam. Potem sie dowiedziałam, ze pani anastezjolog, zle moja wage i wzrost policzyła hehe bo na partych znieczulenie powinno trochę puścić. Jeszcze mega był dla mnie prysznic i wanna. W wannie siedziałam duuuugo i żadnego bólu, dopiero gdy wyszłam, to bolało znowu. Ja miałam tylko tyle. Szkoda, ze tak mało szpitali jest wstanie zzo kobietom zagwarantować. Chociaż byla pani, która wcale nie chciała i gdy ja już parłam po cichu bez krzyków, to ona tak wrzeszczała, ze aż jej mąż się w łazience zamknął i moja położna tam biegała, bo się chłopu słabo robiło. W sumie, to ja też chyba nie chciałam slyszeć tych krzyków ale przecież to poród więc poszła na żywioł i musiała odreagować. 🙂
Dobre! Mnie straszy jedna koleżanka zzo, że przez to dłużej rodziła, nie wiedziała kiedy ma przeć i do tego miała podobno problemy z kręgosłupem po tym... Szaleństwo ja myślałam o gazie ale nie wiem czy mogę z sercem

Do góry