reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

To moja dtugavtaka ciąża ze szwem, w poprzedniej nie miałam ani razu żadnej infekcji, nie brałam też żadnych globulek zapobiegawczo. W tej jak na razie wszystko ok, ale co 5 dni biorę fluomizin profilaktycznie.
Ja biorę jakieś lactovaginal 2 razy dziennie i czekam na posiew moczu jeszcze bo sobie zrobiłam chociaż lekarz mówił ze zwykły mocz wystarczy a Wy robiliście posiew ?

reklama
Ja biorę jakieś lactovaginal 2 razy dziennie i czekam na posiew moczu jeszcze bo sobie zrobiłam chociaż lekarz mówił ze zwykły mocz wystarczy a Wy robiliście posiew ?
Ja dzisiaj robiłam, ale to dlatego, że w moczu ogólnym wyszły mi leukocyty i bakterie. Według lelarza jeśli mocz ogólny jest ok, to ten posiew jest zbędny.

Tak miałam w pierwszej ciąży, bo miałam też lejek i w 35tygodniu córka była tak nisko, że chodzenie, a czasami nawet leżenie sprawiało mi ogromny ból, bo tak główką mi się wbijała. Takie igły na pęcherzu i w pochwie odczuwałam. Teraz syn chyba jeszcze wysoko, bo nic takiego nie czuję, ale przez to, ze tam w środku pochwy jest wszystko rozpulchnione, to mam takie uczucie goraca ale nie mam żadnych bakterii i posiew też czysty tylko po prostu takie głupie uczucie.
Mam głupie uczucie, że urodzę za tydzień.

Mam pytanie do Dziewczyn które już rodziły, jakie formy łagodzenia bólu polecacie? Chciałam iść na żywioł, ale chyba nie wiem jak to boli...

A miałyście w ogóle problem z bakteriami przez szew albo pessar? Co ile to kontrolujecie i w jaki sposób? Powodzenia na wizytach ✊
Ja mam cały czas taką pseudo grzybice bezobjawową. Nie z tych znanych grzybów, które powodują stan zapalny tylko z grzybów spożywczych, które są fizjologiczne, wiec teoretycznie nie leczy się tego, ale ze mam szew i jest ciąża to lekarz trochę dmucha i chucha, bakterii na szczęście żadnych - wymaz mam co 3-4 tygodnie robiony. Objawów kompletnie żadnych i na razie jedyne zalecenie go probiotyki dopochwowe czyli Lactovaginal

reklama
Ja mam cały czas taką pseudo grzybice bezobjawową. Nie z tych znanych grzybów, które powodują stan zapalny tylko z grzybów spożywczych, które są fizjologiczne, wiec teoretycznie nie leczy się tego, ale ze mam szew i jest ciąża to lekarz trochę dmucha i chucha, bakterii na szczęście żadnych - wymaz mam co 3-4 tygodnie robiony. Objawów kompletnie żadnych i na razie jedyne zalecenie go probiotyki dopochwowe czyli Lactovaginal
A to skąd wiesz o tym jak wymaz czysty 😱

Do góry