reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jak dadzą Ci zestaw witamin z grupy B, wapno z Wit C, magnez (jakiś mleczan, lek nie suplement np magneB6 forte) i może jak lubisz tran to będzie fajnie chyba że chcesz kupić Wit D (vigantol w kroplach) ale najpierw sprawdź jej poziom

Dobra, opkupiłam się w aptece jeszcze pani się śmiała, że jestem lekomanem heh. Narazie wziełam tran i zrobie w poniedzialek jeszcze to badanie na poziom witaminy D. Zemdałam po pobraniu, jak nigdy. Dobrze, ze koleżanka zemna byla, bo Inaczej nie zeszłabym po schodach. Moje dziecko pasozytuje na moim organiźmie 😖 krocze mnie boli od tego łażenia. @KatGde skąd Ty bierzesz tyle siły??

reklama
Powodzenia na wizycie :)

Mnie włosy jak zaczęły lecieć po pierwszej ciąży tak dalej wypadaja. A z synkiem mialam. spokój i teraz tez mialam nadzieję, że nie będzie chwilę wszędzie moich włosów. A tu guzik, lecą jak głupie.

@Amnesia ojej, a tu do domu trzeba wrócić a po takim zasłabnięciu caly dzień rozwalony.

Planuje dziś przetrwać po prostu. Wieczorkiem i w nocy brzuch mnie bolal. I sie zastanawiam, jaki. powinien byc poziom bólu, zeby jechać na IP. Nigdy nie wiem, czy to juz powinnam🙈
Mi przed ciążą bardzo leciały (ale to było że stesu, jaki miałam codziennie w mojej pracy). Trochę pomogło na to olejowanie olejem z czarnuszki, miałam nadzieję, że w ciąży będzie lepiej, a lecą i lecą....

To nie jesteś sama, mnie też potrafi tak zaboleć, że nie wiem co mam robić... jeśli w dzień nadal będzie bolało, może jednak podjedź dla spokoju na IP...

Dobra, opkupiłam się w aptece jeszcze pani się śmiała, że jestem lekomanem heh. Narazie wziełam tran i zrobie w poniedzialek jeszcze to badanie na poziom witaminy D. Zemdałam po pobraniu, jak nigdy. Dobrze, ze koleżanka zemna byla, bo Inaczej nie zeszłabym po schodach. Moje dziecko pasozytuje na moim organiźmie 😖 krocze mnie boli od tego łażenia. @KatGde skąd Ty bierzesz tyle siły??
Nie wiem, teraz się pocę jak stara lokomotywa, mam dosyć tego brania i odstawiania hormonów. Zresztą ja tylko miesiąc leżałam, jakieś resztki mięśni chyba zostały

Laski też macie główki maluchów w samym ujściu szyjki? Od wczoraj naprawdę czuję bardzo dziwne uczucie przy sikaniu.

A tak zapytam z ciekawości dlaczego luteinę bierzemy do któregoś tygodnia i przed porodem najczęściej 34/35/36 tydzień ją odstawiamy?

Laski też macie główki maluchów w samym ujściu szyjki? Od wczoraj naprawdę czuję bardzo dziwne uczucie przy sikaniu.

Tak miałam w pierwszej ciąży, bo miałam też lejek i w 35tygodniu córka była tak nisko, że chodzenie, a czasami nawet leżenie sprawiało mi ogromny ból, bo tak główką mi się wbijała. Takie igły na pęcherzu i w pochwie odczuwałam. Teraz syn chyba jeszcze wysoko, bo nic takiego nie czuję, ale przez to, ze tam w środku pochwy jest wszystko rozpulchnione, to mam takie uczucie goraca ale nie mam żadnych bakterii i posiew też czysty tylko po prostu takie głupie uczucie.

A miałyście w ogóle problem z bakteriami przez szew albo pessar? Co ile to kontrolujecie i w jaki sposób? Powodzenia na wizytach ✊

reklama
A miałyście w ogóle problem z bakteriami przez szew albo pessar? Co ile to kontrolujecie i w jaki sposób? Powodzenia na wizytach ✊
To moja dtugavtaka ciąża ze szwem, w poprzedniej nie miałam ani razu żadnej infekcji, nie brałam też żadnych globulek zapobiegawczo. W tej jak na razie wszystko ok, ale co 5 dni biorę fluomizin profilaktycznie.

Do góry