reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Oj mój to nawet ciasta nie dałby rady upiec hahaha 😂

Robi proste obiady, bo ma już powoli dosyć. Ja to sobie obiecałam, że po porodzie zjem czekoladę (nie jem przez zaparcia) i usmaże sobie racuchy 😁 mój mąż to raczej tego nie zrobi hihi:)
Najbardziej cieszył się jak ugotował swoją pierwszą w życiu zupę 😁i była naprawdę dobra.

Diety są ciężkie, przed ciążą byłam dość długo i miałam bardzo dosyć.
Także rozumiem Was dziewczyny 😊
Mój na szczęście zrobiłby i ciasto (oczywiście nie wymyślne i przekładane 3 kremami) i racuchy teżby zrobił, ale nie mogę 😭 racuchy... Mmm

reklama
Mój na szczęście zrobiłby i ciasto (oczywiście nie wymyślne i przekładane 3 kremami) i racuchy teżby zrobił, ale nie mogę 😭 racuchy... Mmm
No widzisz jak jest Twój zrobiłby, ale nie możesz, a ja mogłabym zjeść ale mój nie da rady...chociaz słodyczy nie powinnam tykać przez te okropne zaparcia...ehh życie 😂

Poczekajcie, niech ja się wdrożę w tą dietę... Albo dotrwam do 36. Jak wstanę. To pierwsze co zrobię to coś upiekę 🤪 dla diabetyków, ale co tam, będzie pyszne 😊
😁
Polecam Brownie z fasoli bez cukru i mąki lub z cukinii(szlodzisz tylko strewia lub ksynolitem). To ciasto ma naprawdę niskie IG :) przed ciążą często je piekłam 😁😊

Dziewczyny moja dzidzia bardzo mocno kopie mnie w szyjkę. Właściwie to prawie nie czuje ruchów na brzuchu bo wali mnie cały czas po dole tak chamsko że ciężko mi to znieść. Boli mnie wtedy brzuch jak na okres szczególnie jak leżę. Jeszcze czegoś takiego nie miałam a to 3 ciąża. Mam wewnętrzne rozwarcie na 1,5cm. Czy ona może mi tymi kopniakami u wdrapywaniem się powiększyć to rozwarcie? Wizytę mam dopiero za tygodnie. Do tego strasznie bolą mnie biodra, krocze i wszystko na około. Z bólu czasem zasnąć nie mogę a nogę muszę ręką podnosić jak leżę bo inaczej się nie da. Wstawanie z łóżka zajmuje mi bardzo długo zanim się poskładam...

Dziewczyny moja dzidzia bardzo mocno kopie mnie w szyjkę. Właściwie to prawie nie czuje ruchów na brzuchu bo wali mnie cały czas po dole tak chamsko że ciężko mi to znieść. Boli mnie wtedy brzuch jak na okres szczególnie jak leżę. Jeszcze czegoś takiego nie miałam a to 3 ciąża. Mam wewnętrzne rozwarcie na 1,5cm. Czy ona może mi tymi kopniakami u wdrapywaniem się powiększyć to rozwarcie? Wizytę mam dopiero za tygodnie. Do tego strasznie bolą mnie biodra, krocze i wszystko na około. Z bólu czasem zasnąć nie mogę a nogę muszę ręką podnosić jak leżę bo inaczej się nie da. Wstawanie z łóżka zajmuje mi bardzo długo zanim się poskładam...
Mój też nie odpuszcza. Dziś bałam się iść zrobić siku nawet, trochę za dużo ruchu. Zerwałam się z łańcucha. Koleżanka radziła mi wtedy leżeć na lewym boku z dwoma poduszkami pod biodrami. Pomaga mi, dziecko musi pokonać grawitację żeby mnie skopać i odpuszcza.

reklama
Mój też nie odpuszcza. Dziś bałam się iść zrobić siku nawet, trochę za dużo ruchu. Zerwałam się z łańcucha. Koleżanka radziła mi wtedy leżeć na lewym boku z dwoma poduszkami pod biodrami. Pomaga mi, dziecko musi pokonać grawitację żeby mnie skopać i odpuszcza.
Wiem że ten ból można przeżyć. Boli mnie tak od początku ciąży. Tylko martwię się że tymi kopniakami i drapaniem wyrąbie mi większe rozwarcie🥺😱

Do góry