Ja też cukrzyca...i mam taki sam plan jak Ty. Zamówiłam sobie u mojego po powrocie ze szpitala tort czekoladowy. A do szpitala wezmę Kinder Bueno..
Mi od dwóch miesięcy waga stoi w miejscu... A robiłaś badanie moczu? Jak wyjdą ketony w moczu to może to świadczyć o tym, że się poprzedniego dnia "głodziłaś". Przynajmniej tak mi to tłumaczyli... Ostatnio miałam właśnie ketony i zalecenie, żeby przed samym snem zjeść coś...np. kanapkę z żółtym serem. Kupiłam takie paski do mierzenia ketonów i sprawdzam co kilka dni.
Też mam dodatkowo za niską hemoglobinę, więc biorę Feroplex..+lekarz przepisał magnez.
Co do głodnego dziecka, to też mnie to zmartwiło. Pytałam o to lekarza, czy przez to, że ja miałam ketony w moczu (niby z głodu), to czy dziecko też może być głodne. Lekarz powiedział, żeby się tym nie martwić. Że dziecko weźmie ode mnie wszystko to, co mu potrzebne.
Codziennie bierzesz 4 tys. tej witaminy D?
Bo tak trochę czytałam, że zalecają 2 tysiące...ale to rzeczywiście nie licząc diety+tej ze światła słonecznego (a ja...geniusz wzięłam wczoraj właśnie 4 tys. - zamiast magnezu, wzięłam 4 vigantolleten, a przedwczoraj X6...dziś aż się skonsultowałam z lekarzem, bo się bałam, że zaszkodziłam taką dużą ilością dziecku...na szczęście mnie uspokoił...bo to tylko dwa dni...i nie 10 tys... Ale się zestresowałam strasznie).
I też biorę magne b6 forte + mama dha premium+.
No właśnie z tymi ziołami, pokrzywami różne rzeczy czytałam...najlepiej dopytać lekarza
do 120 cukier - super wynik. Ja po obiedzie mam zazwyczaj problem z cukrem... Dziś mi diabetolog powiedziała, że mam odrzucić ziemniaki, zmniejszyć ilość makaronu i ryżu... A ja serio nie jem jakiś dużo tego
o której w nocy sprawdzasz? Ja mam sprawdzać tylko na czczo i po trzech głównych posiłkach
Ja z pomidorami to samo...i ogórkami zielonymi
Pewnie niedługo mi się znudzi...
Bananów mi najbardziej żal. Można spróbować pół takiego jeszcze zielonego. Czasem mi się zdarza zjeść i cukier jest w normie (do tego jogurt naturalny i orzechy włoskie).