reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny lezace napiszcie mi proszę co wy robicie tak całe dnie leżąc? Ja już mam dość tych filmów i książek 😥 jest 10 rano przede mną cały dzień a ja nie mam pomysłu... zauważyłam że przez te nudy nakręcam się i myślę o glupotach
Może oglądaj filmiki o opiece nad maleństwem? Albo jakieś live ekspertów...ja tak staram się nie skupiać na głupim myśleniu 😊no i codziennie uczę się języka obcego z kursu, może kiedyś zdam w końcu certyfikat 😁

Ostatnia edycja:
reklama
Chyba już fiksuje i czasami gadam od rzeczy 😂😂 niedługo jadę do dentysty i zobaczę, co powie(na szczęście zgodziła się mnie szybko przyjąć)
Oglądam filmy, czytam, gram na komórce w jakieś układanki, czytam głupoty, szukam w necie co jeszcze zamówić dla Dziecka. Muszę kupić laktator elektryczny. Czytałam o karmieniu mlekiem matki bardziej naukowe artykuły...

Ja cały czas się boje, że nie rozpoznam porodu. Mówią, że boli, ale skurcze przed samym porodem bolą nawet dobe a nie chce leżeć bez sensu w szpitalu. Chce pojechać w odpowiednim czasie. Czuje, że urodzę w aucie 🤪

Napisz po wizycie
Jestem po i okazało się, że stomatolog nic tam nie widzi...ropy nie ma w dziąsle, ząb upukala i nie bolało...kazała mi obserwować w razie czego da antybiotyk, jakby było gorzej. Bo ta akurat uważa że RTG mi w ciąży nie zrobi. I po porodzie zrobi RTG i zobaczymy czy coś jest nie tak...
Być może jak myłam zęby, to mocno podrażniła szczoteczka dziąsło...

Jestem spokojniesza 😊 oby tak zostało :)

Jestem po i okazało się, że stomatolog nic tam nie widzi...ropy nie ma w dziąsle, ząb upukala i nie bolało...kazała mi obserwować w razie czego da antybiotyk, jakby było gorzej. Bo ta akurat uważa że RTG mi w ciąży nie zrobi. I po porodzie zrobi RTG i zobaczymy czy coś jest nie tak...
Być może jak myłam zęby, to mocno podrażniła szczoteczka dziąsło...

Jestem spokojniesza 😊 oby tak zostało :)
Widzisz spokojnie, wyślij męża po miękką szczotkę i pastę do zębów typu lacalut ona działa łagodząco i przeciwbólowo. Tylko nie myj nią języka xD u Babci kiedyś umyłam i miałam wrażenie, że coś jest nie tak xD jakiś nie mój xD

Taaa i zobaczycie urodzę w aucie 🤣 tylko nie w tym tygodniu pls 🤣

O 15:00 muszę wyjść z domu żeby dojechać do lekarza na 16:00. Korki jak diabli. Czy w 35tc muszę mieć pełen pęcherz do USG? Zapomniałam zapytać czy dalej mam się męczyć.

Widzisz spokojnie, wyślij męża po miękką szczotkę i pastę do zębów typu lacalut ona działa łagodząco i przeciwbólowo. Tylko nie myj nią języka xD u Babci kiedyś umyłam i miałam wrażenie, że coś jest nie tak xD jakiś nie mój xD

Taaa i zobaczycie urodzę w aucie 🤣 tylko nie w tym tygodniu pls 🤣

O 15:00 muszę wyjść z domu żeby dojechać do lekarza na 16:00. Korki jak diabli. Czy w 35tc muszę mieć pełen pęcherz do USG? Zapomniałam zapytać czy dalej mam się męczyć.
Nigdy mi nie kazali mieć pełnego pęcherza 🙄

I prostaglandyny ze spermy też mocno skracają i otwierają szyjkę. Więc trzeba uważać. U nas po seksie było słabo dlatego powiedziałam lekarzowi, że mam po stosunku twardy brzuch. Tak odkryłam problem z szyjką.
Non stop liczę, że po 36tc pozwoli nam z prezerwatywą 😜
Ja mam szyjkę 27mm i 1,5cm rozwarcie wewnętrzne i nam lekarz nie zakazał seksu tylko ma być bez wytrysku lub ewentualnie z prezerwatywą. Pozwolił nawet na orgazm ale bez dużych skurczów macicy. Mimo to ja i tak trochę się boję.

reklama
Ja mam szyjkę 27mm i 1,5cm rozwarcie wewnętrzne i nam lekarz nie zakazał seksu tylko ma być bez wytrysku lub ewentualnie z prezerwatywą. Pozwolił nawet na orgazm ale bez dużych skurczów macicy. Mimo to ja i tak trochę się boję.
Ja miałam całkowity zakaz. Ba! Ja nawet miałam zakaz dotykania brzucha..
Przed porodem myślałam sobie, że jeszcze trzeba te 6tyg połogu odczekać..to jak się rzucę.. 🤣 A tu posucha do dzisiaj 😅 U mnie karmienie sprawiło, że moje libido jest na poziomie 0 albo i jeszcze niżej 😅🤦‍♀️

Ostatnia edycja:
Do góry