reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja od rana dzwonię po dentystach i albo jutro cudem mnie przyjmie, albo w czwartek...tylko kurcze stomatolog ostrzegła mnie, że będzie chciała zrobić RTG tego zęba (to jest wgl bezpieczne w ciąży?????) i jeszcze raz zrobić kanałowe 😔😔😔😭😭 jak wytrzyma to wszystko moja szyjka to będzie sukces...a taka miałam nadzieję, że w ciąży ten ząb się nie odezwie...

Do tego mój mąż dostał dzisiaj ofertę wyjazdu na dwa tygodnie do siedziby firmy w Niemczech na sierpień... szczerze nie widzi mi się to 😖 ja tu z ta szyjka to nie wiem czy wytrwam do dnia porodu, niby w razie czego na szczęście mój brat mieszka w Warszawie, to ma pół godziny autem do mnie...
Kochana moja nie daj się namówić na rtg w ciąży. Nie jest ono bezpieczne. Ja w mojej 2 ciąży też miałam problem z zębem, ale powiedział że rtg nie może zrobić to zrobiliśmy leczenie kanałowe pod mikroskopem ze znieczuleniem dla ciężarnych bezpiecznym w ciąży.

reklama
Dostalam się do lekarza i U mnie dziś okazało się że szyjka z 46mm od 03.06 skrocila się do 32mm. Lekarz stwierdził że wyszla mu odbiegajaca od normy wielkość glowki. W porównaniu z k.udowa ponad 3 tyg. Większa główka.Ale kazał skonsultować się ze swoim lekarzem. Wypisal skierowanie do szpitala niby w razie czego gdyby coś jeszcze się działo. Na ból po lewej stronie kazał brać no spe. Dał skierowanie na crp, morfologie i mocz. Jutro jadę skonsultować się że swoim lekarzem
Spokojnie, jutro zobaczysz się ze swoim lekarzem i jeszcze raz zrobicie pomiary. Możliwe, że ten lekarz miał gorszy aparat USG lub był mniej dokładny. Dziecko się rusza i ciężko zrobić pomiary. Mój w jeden dzień "schudł" podczas pomiarów w szpitalu w porównaniu do prywatnego gabinetu 😉

Co do szyjki to też spokojnie, podobno najlepiej by mierzył ją ten sam lekarz na tym samym sprzęcie. Najwyżej dostaniesz luteinę i duphaston i szyjka się zatrzyma

Dostalam się do lekarza i U mnie dziś okazało się że szyjka z 46mm od 03.06 skrocila się do 32mm. Lekarz stwierdził że wyszla mu odbiegajaca od normy wielkość glowki. W porównaniu z k.udowa ponad 3 tyg. Większa główka.Ale kazał skonsultować się ze swoim lekarzem. Wypisal skierowanie do szpitala niby w razie czego gdyby coś jeszcze się działo. Na ból po lewej stronie kazał brać no spe. Dał skierowanie na crp, morfologie i mocz. Jutro jadę skonsultować się że swoim lekarzem
Dobrze, że jutro idziesz do swojego gina. Mi w ciągu 3 tygodni szyjka najpierw skrocila sie do 26 mm i potem urosła do 40 mm. Mówił mi gin, ze wynika to z tego, ze mialam wszystko mega napięte przy tych 26 mm, a potem bardzo sie rozluźniło. Możesz tez magnez brać dodatkowo. Będzie dobrze :)

Dobrze, że jutro idziesz do swojego gina. Mi w ciągu 3 tygodni szyjka najpierw skrocila sie do 26 mm i potem urosła do 40 mm. Mówił mi gin, ze wynika to z tego, ze mialam wszystko mega napięte przy tych 26 mm, a potem bardzo sie rozluźniło. Możesz tez magnez brać dodatkowo. Będzie dobrze :)
I prostaglandyny ze spermy też mocno skracają i otwierają szyjkę. Więc trzeba uważać. U nas po seksie było słabo dlatego powiedziałam lekarzowi, że mam po stosunku twardy brzuch. Tak odkryłam problem z szyjką.
Non stop liczę, że po 36tc pozwoli nam z prezerwatywą 😜

Kochana moja nie daj się namówić na rtg w ciąży. Nie jest ono bezpieczne. Ja w mojej 2 ciąży też miałam problem z zębem, ale powiedział że rtg nie może zrobić to zrobiliśmy leczenie kanałowe pod mikroskopem ze znieczuleniem dla ciężarnych bezpiecznym w ciąży.
No właśnie ja tak samo myśle...

Właśnie jutro będę dzwonić do jeszcze innego stomatologa, bo tu od zmysłów odchodzę, że to puchnie a ja się boje o synka w brzuszku przez ten ząb 😭 tylko dzisiaj nikt nie mógł mnie nagle przyjąć :(

Dziewczyny lezace napiszcie mi proszę co wy robicie tak całe dnie leżąc? Ja już mam dość tych filmów i książek 😥 jest 10 rano przede mną cały dzień a ja nie mam pomysłu... zauważyłam że przez te nudy nakręcam się i myślę o glupotach

reklama
Do góry