reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Nie jestem lekarzem, mam tylko doświadczenie z lecąca szyjką od 30tc.
Na twoim miejscu jechałbym na izbę przyjęć skoro masz problemy z łożyskiem. Nie ma żartów. Najwyżej Cię zbadają i wyślą do domu.
Właśnie mój cudowny szpital jest taki że nie badaja tylko od razu przyjmują na oddział na min.3dni i dopiero wtedy badaja. A ciężko mi pojechać na kilka dni mając w domu dzieciaki

reklama
Właśnie mój cudowny szpital jest taki że nie badaja tylko od razu przyjmują na oddział na min.3dni i dopiero wtedy badaja. A ciężko mi pojechać na kilka dni mając w domu dzieciaki
Ogólnie przed przyjęciem na sto procent zrobią Ci USG i przepływy przez łożysko. W każdym szpitalu po przyjęciu trzymają trzy dni (dostają zwrot z NFZ wtedy). Nie musisz zgodzić się na przyjęcie do szpitala.

Dzieci w domu, praca noo tak musisz sobie przekalkulować. Jeżeli odkleja się łożysko to jutro może być źle.

Bolą jak diabli. Mój ma ułożenie główkowe II i kopie mnie kolanami tak, że mam wrażenie, że zaraz pęknie mi skóra.
Czekam na jutrzejszą wizytę i dowiem się czy mogę się więcej ruszać, odstawiać leki, wyjść z mieszkania czy odmrozić sypialnię... Dziś 35+0 tc a jutro o 16:00 będę wiedziała na czym stoję.
Napisz nam od razu co Ci powiedział, bardzo ciekawa jestem. 😊

Haha dzięki 😘 wiesz dużo daje makijaż 😉 raz na jakiś czas trzeba jakoś się ogarnąć a nie leżeć tak w samych gaciach już 3 miesiące. Siedziałam do 23 i kazalam mężowi mówić że jestem piękna!!! 😂😂😂😂
Ja jestem zboczeńcem chyba. Nikogo nie ma w domu, mąż za granicą a ja i tak maluje się i najwyżej wycieram w poduszkę 😉
Miałam jechać dziś na krew, ale rzuciłam się na jedzenie 🤪 mówię sobie i tak pada deszcz 😉 jutro rano się ogarnę

Tu to topiero mamy laske 🤩 Wow śliczny brzuszek i fajne zdjęcia 👌😊
Z nudów staram się robić selfiaki co tydzień. Planuje zrobić mały album z całej ciąży. Mój Tata jest fotografem, ale jakoś nie zebrałam się do sesji i teraz chyba nic z tego... A miałam takie plany uuulala plener itp... najwyżej zrobimy w domu jak wróci mój Bartosz.

Ostatnia edycja:
Napisz nam od razu co Ci powiedział, bardzo ciekawa jestem. 😊
Sama nie wiem co myśleć. Mój lekarz chucha i dmucha na swoje pacjentki. Dla niego szyjka która zmiękła i z ponad 4cm poszła w mc do do jakiś 3,5cm (już sama zapomniałam dokładnie ile xD) to stan alarmowy. Kiedy spadła do 2,8cm po kolejnych 2tyg =szpital. A w szpitalu mi mówią, że żadnej patologii nie ma. Że dopiero poniżej 2cm można się bać i brać leki. A z drugiej strony po odstawieniu progesteronu w szpitalu dostałam skurczy. Zobaczymy. Jutro wizyta a ja nie rodzę to już postęp 😜

Ja od rana dzwonię po dentystach i albo jutro cudem mnie przyjmie, albo w czwartek...tylko kurcze stomatolog ostrzegła mnie, że będzie chciała zrobić RTG tego zęba (to jest wgl bezpieczne w ciąży?????) i jeszcze raz zrobić kanałowe 😔😔😔😭😭 jak wytrzyma to wszystko moja szyjka to będzie sukces...a taka miałam nadzieję, że w ciąży ten ząb się nie odezwie...

Do tego mój mąż dostał dzisiaj ofertę wyjazdu na dwa tygodnie do siedziby firmy w Niemczech na sierpień... szczerze nie widzi mi się to 😖 ja tu z ta szyjka to nie wiem czy wytrwam do dnia porodu, niby w razie czego na szczęście mój brat mieszka w Warszawie, to ma pół godziny autem do mnie...

reklama
Ja od rana dzwonię po dentystach i albo jutro cudem mnie przyjmie, albo w czwartek...tylko kurcze stomatolog ostrzegła mnie, że będzie chciała zrobić RTG tego zęba (to jest wgl bezpieczne w ciąży?????) i jeszcze raz zrobić kanałowe 😔😔😔😭😭 jak wytrzyma to wszystko moja szyjka to będzie sukces...a taka miałam nadzieję, że w ciąży ten ząb się nie odezwie...

Do tego mój mąż dostał dzisiaj ofertę wyjazdu na dwa tygodnie do siedziby firmy w Niemczech na sierpień... szczerze nie widzi mi się to 😖 ja tu z ta szyjka to nie wiem czy wytrwam do dnia porodu, niby w razie czego na szczęście mój brat mieszka w Warszawie, to ma pół godziny autem do mnie...
Hmmm... Bardzo boli ten ząb? Rozmawiałaś ze swoim ginekologiem co on na to (RTG, kanałowe)?

Pociesze Cię. Dwa tygodnie szybko zlecą. Mój Mąż jeździ w systemie 2 na 1. Dwa tygodnie jest w trasie a tydzień w domu. Robi mi zakupy na dwa tygodnie od biedy zamawiam u Rodziców dostawę.

Do góry