reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Nie jestem lekarzem, mam tylko doświadczenie z lecąca szyjką od 30tc.
Na twoim miejscu jechałbym na izbę przyjęć skoro masz problemy z łożyskiem. Nie ma żartów. Najwyżej Cię zbadają i wyślą do domu.
Właśnie mój cudowny szpital jest taki że nie badaja tylko od razu przyjmują na oddział na min.3dni i dopiero wtedy badaja. A ciężko mi pojechać na kilka dni mając w domu dzieciaki

reklama
Właśnie mój cudowny szpital jest taki że nie badaja tylko od razu przyjmują na oddział na min.3dni i dopiero wtedy badaja. A ciężko mi pojechać na kilka dni mając w domu dzieciaki
Ogólnie przed przyjęciem na sto procent zrobią Ci USG i przepływy przez łożysko. W każdym szpitalu po przyjęciu trzymają trzy dni (dostają zwrot z NFZ wtedy). Nie musisz zgodzić się na przyjęcie do szpitala.

Dzieci w domu, praca noo tak musisz sobie przekalkulować. Jeżeli odkleja się łożysko to jutro może być źle.

Bolą jak diabli. Mój ma ułożenie główkowe II i kopie mnie kolanami tak, że mam wrażenie, że zaraz pęknie mi skóra.
Czekam na jutrzejszą wizytę i dowiem się czy mogę się więcej ruszać, odstawiać leki, wyjść z mieszkania czy odmrozić sypialnię... Dziś 35+0 tc a jutro o 16:00 będę wiedziała na czym stoję.
Napisz nam od razu co Ci powiedział, bardzo ciekawa jestem. 😊

Haha dzięki 😘 wiesz dużo daje makijaż 😉 raz na jakiś czas trzeba jakoś się ogarnąć a nie leżeć tak w samych gaciach już 3 miesiące. Siedziałam do 23 i kazalam mężowi mówić że jestem piękna!!! 😂😂😂😂
Ja jestem zboczeńcem chyba. Nikogo nie ma w domu, mąż za granicą a ja i tak maluje się i najwyżej wycieram w poduszkę 😉
Miałam jechać dziś na krew, ale rzuciłam się na jedzenie 🤪 mówię sobie i tak pada deszcz 😉 jutro rano się ogarnę

Tu to topiero mamy laske 🤩 Wow śliczny brzuszek i fajne zdjęcia 👌😊
Z nudów staram się robić selfiaki co tydzień. Planuje zrobić mały album z całej ciąży. Mój Tata jest fotografem, ale jakoś nie zebrałam się do sesji i teraz chyba nic z tego... A miałam takie plany uuulala plener itp... najwyżej zrobimy w domu jak wróci mój Bartosz.

Ostatnia edycja:
Napisz nam od razu co Ci powiedział, bardzo ciekawa jestem. 😊
Sama nie wiem co myśleć. Mój lekarz chucha i dmucha na swoje pacjentki. Dla niego szyjka która zmiękła i z ponad 4cm poszła w mc do do jakiś 3,5cm (już sama zapomniałam dokładnie ile xD) to stan alarmowy. Kiedy spadła do 2,8cm po kolejnych 2tyg =szpital. A w szpitalu mi mówią, że żadnej patologii nie ma. Że dopiero poniżej 2cm można się bać i brać leki. A z drugiej strony po odstawieniu progesteronu w szpitalu dostałam skurczy. Zobaczymy. Jutro wizyta a ja nie rodzę to już postęp 😜

Ja od rana dzwonię po dentystach i albo jutro cudem mnie przyjmie, albo w czwartek...tylko kurcze stomatolog ostrzegła mnie, że będzie chciała zrobić RTG tego zęba (to jest wgl bezpieczne w ciąży?????) i jeszcze raz zrobić kanałowe 😔😔😔😭😭 jak wytrzyma to wszystko moja szyjka to będzie sukces...a taka miałam nadzieję, że w ciąży ten ząb się nie odezwie...

Do tego mój mąż dostał dzisiaj ofertę wyjazdu na dwa tygodnie do siedziby firmy w Niemczech na sierpień... szczerze nie widzi mi się to 😖 ja tu z ta szyjka to nie wiem czy wytrwam do dnia porodu, niby w razie czego na szczęście mój brat mieszka w Warszawie, to ma pół godziny autem do mnie...

reklama
Ja od rana dzwonię po dentystach i albo jutro cudem mnie przyjmie, albo w czwartek...tylko kurcze stomatolog ostrzegła mnie, że będzie chciała zrobić RTG tego zęba (to jest wgl bezpieczne w ciąży?????) i jeszcze raz zrobić kanałowe 😔😔😔😭😭 jak wytrzyma to wszystko moja szyjka to będzie sukces...a taka miałam nadzieję, że w ciąży ten ząb się nie odezwie...

Do tego mój mąż dostał dzisiaj ofertę wyjazdu na dwa tygodnie do siedziby firmy w Niemczech na sierpień... szczerze nie widzi mi się to 😖 ja tu z ta szyjka to nie wiem czy wytrwam do dnia porodu, niby w razie czego na szczęście mój brat mieszka w Warszawie, to ma pół godziny autem do mnie...
Hmmm... Bardzo boli ten ząb? Rozmawiałaś ze swoim ginekologiem co on na to (RTG, kanałowe)?

Pociesze Cię. Dwa tygodnie szybko zlecą. Mój Mąż jeździ w systemie 2 na 1. Dwa tygodnie jest w trasie a tydzień w domu. Robi mi zakupy na dwa tygodnie od biedy zamawiam u Rodziców dostawę.

Do góry