reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cześć Dziewczyny 😊
Jestem po wizycie i nie mam sił już na nic...a kręgosłup boli koszmarnie...przez leżenie traci się formę 😂
Szyjka zeszła w ciągu 3 tygodni z 30 mm na 27,6 mm, ale lekarz jest dobrej myśli. Ja już mniej 😔
Ale mały jest zdrowy i waży 1391 g❤i dobiliśmy dzisiaj do 29+0❤😁 mam nadzieję że dotrwamy 😊
Dasz radę 😉 miałam podobnie z szyjką i jeszcze jestem w dwupaku. Spoko do 36tc dociągniesz albo jeszcze dalej 😜 w szpitalu mnie nawet ignorowali z tą szyjką bo dla nich patologia to poniżej 2cm 😉 mój ginekolog już przy 3cm kazał mi leżeć a przy 2cm i miękkiej to już mi poród zwiastował do końca czerwca a to było prawie dwa tygodnie temu.

reklama
Dasz radę 😉 miałam podobnie z szyjką i jeszcze jestem w dwupaku. Spoko do 36tc dociągniesz albo jeszcze dalej 😜 w szpitalu mnie nawet ignorowali z tą szyjką bo dla nich patologia to poniżej 2cm 😉 mój ginekolog już przy 3cm kazał mi leżeć a przy 2cm i miękkiej to już mi poród zwiastował do końca czerwca a to było prawie dwa tygodnie temu.
O to widzisz wytrzymasz może i dłużej 😁

Boli to trochę co tyle rzeczy nas ominęło i ominie. Ja próbuje sobie przetłumaczyć że może i dobrze że tak się stało, bardziej docenie życie i będę dziękować Bogu za każdy dzień.
Pomyśl o tym od drugiej strony - czym jest 4-5 miesięczne leżakowanie na wygodnej kanapie ze smakołykami, wobec dziesiątek lat życia w zdrowiu Twojego dziecka? Bo to mu właśnie z każdym dniem zapewniasz. Jakbyś zobaczyła swoje przedwcześnie urodzone dziecko ważące 1 kg w inkubatorze pokłute w każda rączkę i nóżkę i ledwo łapiące oddech i nawet podmuch powietrza, który sprawia my bol - to byś się oddała wszystko, nawet żeby Cię żywcem pocięli na 100 kawałków i również na żywca zszyli, żeby tylko temu maleństwu ulżyć. Wiec pomyśl wobec tego, ze leżenie i zajadanie die truskawkami to jest mały pryszcz i przyjemność, a chroni Twoje maleństwo. Może trochę brutalnie, ale to jest sama prawda. Nic nie tracisz - komuni i ślubów jeszcze zaliczysz w życiu i już pewnie trochę zaliczyłaś, kompletnie nie masz czego żałować, nic a nic!

Najbardziej brakuje mi seksu 😜 miesiąc celibatu 😳
Miesiąc, ja nic nie robię ponad 5 miesiacy , 3 miesiące zakaz a wcześniej ostro libido poleciało 🤨 A o snach od tygodnia to nie wspomnę aż dzwoniłam do lekarza czy nic mi się nie stanie po takich nocnych przygodach z tym pesserem. Powiedział ze to wina brania tych dużych ilości leków na podtrzymanie i że takie skorcze nie powinny wyrządzić szkody a ja się boję jak cholera!!! Pierwszy raz tak mam nigdy wcześniej tego nie doświadczyłam aż nieraz mi głupio. 🤭🤭🤭🤫

reklama
Miesiąc, ja nic nie robię ponad 5 miesiacy , 3 miesiące zakaz a wcześniej ostro libido poleciało 🤨 A o snach od tygodnia to nie wspomnę aż dzwoniłam do lekarza czy nic mi się nie stanie po takich nocnych przygodach z tym pesserem. Powiedział ze to wina brania tych dużych ilości leków na podtrzymanie i że takie skorcze nie powinny wyrządzić szkody a ja się boję jak cholera!!! Pierwszy raz tak mam nigdy wcześniej tego nie doświadczyłam aż nieraz mi głupio. 🤭🤭🤭🤫
Spokojnie ja raz na kilka dni też mam takie sny... masakra jakaś z nimi...ale często po takim śnie mam twardy brzuch...ale co poradzić 😁

Do góry