reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cześć Dziewczyny 😊
Jestem po wizycie i nie mam sił już na nic...a kręgosłup boli koszmarnie...przez leżenie traci się formę 😂
Szyjka zeszła w ciągu 3 tygodni z 30 mm na 27,6 mm, ale lekarz jest dobrej myśli. Ja już mniej 😔
Ale mały jest zdrowy i waży 1391 g❤i dobiliśmy dzisiaj do 29+0❤😁 mam nadzieję że dotrwamy 😊
Dasz radę 😉 miałam podobnie z szyjką i jeszcze jestem w dwupaku. Spoko do 36tc dociągniesz albo jeszcze dalej 😜 w szpitalu mnie nawet ignorowali z tą szyjką bo dla nich patologia to poniżej 2cm 😉 mój ginekolog już przy 3cm kazał mi leżeć a przy 2cm i miękkiej to już mi poród zwiastował do końca czerwca a to było prawie dwa tygodnie temu.

reklama
Dasz radę 😉 miałam podobnie z szyjką i jeszcze jestem w dwupaku. Spoko do 36tc dociągniesz albo jeszcze dalej 😜 w szpitalu mnie nawet ignorowali z tą szyjką bo dla nich patologia to poniżej 2cm 😉 mój ginekolog już przy 3cm kazał mi leżeć a przy 2cm i miękkiej to już mi poród zwiastował do końca czerwca a to było prawie dwa tygodnie temu.
O to widzisz wytrzymasz może i dłużej 😁

Boli to trochę co tyle rzeczy nas ominęło i ominie. Ja próbuje sobie przetłumaczyć że może i dobrze że tak się stało, bardziej docenie życie i będę dziękować Bogu za każdy dzień.
Pomyśl o tym od drugiej strony - czym jest 4-5 miesięczne leżakowanie na wygodnej kanapie ze smakołykami, wobec dziesiątek lat życia w zdrowiu Twojego dziecka? Bo to mu właśnie z każdym dniem zapewniasz. Jakbyś zobaczyła swoje przedwcześnie urodzone dziecko ważące 1 kg w inkubatorze pokłute w każda rączkę i nóżkę i ledwo łapiące oddech i nawet podmuch powietrza, który sprawia my bol - to byś się oddała wszystko, nawet żeby Cię żywcem pocięli na 100 kawałków i również na żywca zszyli, żeby tylko temu maleństwu ulżyć. Wiec pomyśl wobec tego, ze leżenie i zajadanie die truskawkami to jest mały pryszcz i przyjemność, a chroni Twoje maleństwo. Może trochę brutalnie, ale to jest sama prawda. Nic nie tracisz - komuni i ślubów jeszcze zaliczysz w życiu i już pewnie trochę zaliczyłaś, kompletnie nie masz czego żałować, nic a nic!

Najbardziej brakuje mi seksu 😜 miesiąc celibatu 😳
Miesiąc, ja nic nie robię ponad 5 miesiacy , 3 miesiące zakaz a wcześniej ostro libido poleciało 🤨 A o snach od tygodnia to nie wspomnę aż dzwoniłam do lekarza czy nic mi się nie stanie po takich nocnych przygodach z tym pesserem. Powiedział ze to wina brania tych dużych ilości leków na podtrzymanie i że takie skorcze nie powinny wyrządzić szkody a ja się boję jak cholera!!! Pierwszy raz tak mam nigdy wcześniej tego nie doświadczyłam aż nieraz mi głupio. 🤭🤭🤭🤫

reklama
Miesiąc, ja nic nie robię ponad 5 miesiacy , 3 miesiące zakaz a wcześniej ostro libido poleciało 🤨 A o snach od tygodnia to nie wspomnę aż dzwoniłam do lekarza czy nic mi się nie stanie po takich nocnych przygodach z tym pesserem. Powiedział ze to wina brania tych dużych ilości leków na podtrzymanie i że takie skorcze nie powinny wyrządzić szkody a ja się boję jak cholera!!! Pierwszy raz tak mam nigdy wcześniej tego nie doświadczyłam aż nieraz mi głupio. 🤭🤭🤭🤫
Spokojnie ja raz na kilka dni też mam takie sny... masakra jakaś z nimi...ale często po takim śnie mam twardy brzuch...ale co poradzić 😁

Do góry