reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Pomyśl o tym od drugiej strony - czym jest 4-5 miesięczne leżakowanie na wygodnej kanapie ze smakołykami, wobec dziesiątek lat życia w zdrowiu Twojego dziecka? Bo to mu właśnie z każdym dniem zapewniasz. Jakbyś zobaczyła swoje przedwcześnie urodzone dziecko ważące 1 kg w inkubatorze pokłute w każda rączkę i nóżkę i ledwo łapiące oddech i nawet podmuch powietrza, który sprawia my bol - to byś się oddała wszystko, nawet żeby Cię żywcem pocięli na 100 kawałków i również na żywca zszyli, żeby tylko temu maleństwu ulżyć. Wiec pomyśl wobec tego, ze leżenie i zajadanie die truskawkami to jest mały pryszcz i przyjemność, a chroni Twoje maleństwo. Może trochę brutalnie, ale to jest sama prawda. Nic nie tracisz - komuni i ślubów jeszcze zaliczysz w życiu i już pewnie trochę zaliczyłaś, kompletnie nie masz czego żałować, nic a nic!
Ja nie żałuję tego leżenia wiem co robię i dla kogo. Tylko moja głowa bardzo się buntuje i tu jest największy problem. Gdybym nie miała głupich myśli i codziennego zamarwiania czy ten dzień to nie jest ostatni i czy dam rade, każdy bol brzucha każdy bol krocza jej dziwne ruchy to ja mało nie oszaleje. Tu niestety zawodzi psychika z którą i tak miałam lekkie problemy przed ciaza. 😔

reklama
Ja nie żałuję tego leżenia wiem co robię i dla kogo. Tylko moja głowa bardzo się buntuje i tu jest największy problem. Gdybym nie miała głupich myśli i codziennego zamarwiania czy ten dzień to nie jest ostatni i czy dam rade, każdy bol brzucha każdy bol krocza jej dziwne ruchy to ja mało nie oszaleje. Tu niestety zawodzi psychika z którą i tak miałam lekkie problemy przed ciaza. 😔
Tak to prawda. Psychika daje w kość. Mam świadomość, że nie tylko skrajne wcześniaki są w grupie zagrożenia, ale też późne. Z jakiegś powodu ciąża trwa 40 tygodni. Jednak każda z nas jest też człowiekiem z ambicjami, planami zawodowymi itp... u mnie z jednej strony ryzyko przedwczesnego porodu w 32tc a z drugiej egzamin na studia doktoranckie i rektor który mi sugerował, że nie dam sobie rady jako matka i doktorantka na umed. Pojechałam na egzamin leżąc na tylnej kanapie i czułam się jak wyrodna matka. Teraz nie wychodzę z domu i odliczam już dni do końca 37tc.

Cześć Dziewczyny 😊
Jestem po wizycie i nie mam sił już na nic...a kręgosłup boli koszmarnie...przez leżenie traci się formę 😂
Szyjka zeszła w ciągu 3 tygodni z 30 mm na 27,6 mm, ale lekarz jest dobrej myśli. Ja już mniej 😔
Ale mały jest zdrowy i waży 1391 g❤i dobiliśmy dzisiaj do 29+0❤😁 mam nadzieję że dotrwamy 😊
Najważniejsze, że Maleństwo jest zdrowe :) Jeszcze tylko 1/3 ciąży :)

Bylam dziś na połówkowym usg. Nie u mojego lekarza, ale zmierzył mi szyjkę i dalej 4 cm. Tylko powiedział, że to sie może w ciągu kilku godzin zmienić - także ten. I teraz brzuch mnie juz od badania bardzo boli, a minęło juz ponad 6 godzin. Za to potwierdzona Zosia ❤️ 383 g szczęścia :)

Wiecie, kiedy człowiek docenia możliwość leżenia bez końca? Jak przy noworodku nie ma jak do łazienki wysokoczyc na 30 sekund ;)

Bylam dziś na połówkowym usg. Nie u mojego lekarza, ale zmierzył mi szyjkę i dalej 4 cm. Tylko powiedział, że to sie może w ciągu kilku godzin zmienić - także ten. I teraz brzuch mnie juz od badania bardzo boli, a minęło juz ponad 6 godzin. Za to potwierdzona Zosia ❤️ 383 g szczęścia :)

Wiecie, kiedy człowiek docenia możliwość leżenia bez końca? Jak przy noworodku nie ma jak do łazienki wysokoczyc na 30 sekund ;)
Gratuluję córeczki 🥰 i piękne imię wybrałaś u mnie też będzie Zosia po babci mojego męża❤ która bardzo kochał 😊 a ja będę wybierać imię dla chłopczyka...

Bylam dziś na połówkowym usg. Nie u mojego lekarza, ale zmierzył mi szyjkę i dalej 4 cm. Tylko powiedział, że to sie może w ciągu kilku godzin zmienić - także ten. I teraz brzuch mnie juz od badania bardzo boli, a minęło juz ponad 6 godzin. Za to potwierdzona Zosia ❤ 383 g szczęścia :)

Córeczka 😍

Hejka , dziewczynki 😊 mam pytanko mierzycie sobie nieraz cisnienie ? Ja zazwyczaj mam 110-70 , 120-80 Więc bardzo dobre bardziej mi chodzi o puls. Który cały czas prawie jest koło 100 nieraz 103 , 105 ma któraś tak ??? Milego dnia życzę 😘
Tak, często mam puls koło sto. Przed ciąża zawwze było koło 80. Nieprzyjemne ale taki chyba ciążowy urok że tetno wyzsze :D

Dziewczyny jakoś mi dziś smutno , moja chrzesnica ma dziś komunię a ja nawet nie mogę uczestniczyć w tej uroczystości😔 mój mąż pojechał dać prezent oraz zrobić zdjęcia i poprosiłam go aby trochę posiedzial z rodzinką bo dawno się nie widzieli😥 za tydzień wesele na którym miałam być świadkowa i też nie pójdę kurczę chciałabym moc wyjść na chwilkę na dwór. Wiecie co lekarze powinni mówić nam konkrety to robisz tego nie robisz. Jest źle bądź jest trochę lepiej. Naprawdę głowa siada od tej samotności tych długich dni. Leżę już prawie 90dni !!!
Skąd ja to znam :/ Ja leżę od 9 tygodnia. Dziś 26+5. Siedzę sama, chłopak za granicą. Czasem mama przyjdzie z jedzeniem dla mnie albo cos sprzatnac.. Przed wczoraj byłam na krzywej cukrowej to czułam się jakbym z więzienia wyszła. Atrakcja roku. A tak się wymeczylam tym, że po powrocie poszłam od razu spać.

Skąd ja to znam :/ Ja leżę od 9 tygodnia. Dziś 26+5. Siedzę sama, chłopak za granicą. Czasem mama przyjdzie z jedzeniem dla mnie albo cos sprzatnac.. Przed wczoraj byłam na krzywej cukrowej to czułam się jakbym z więzienia wyszła. Atrakcja roku. A tak się wymeczylam tym, że po powrocie poszłam od razu spać.
W sumie to normalny objaw, że w pewnym momencie mamy dosyć... psychika rządzi się swoimi prawami...

Dla mnie dzisiejszy wyjazd do lekarza, to też była atrakcja. Ale plecy bolały potem i zero sił. Aż popołudniu musiałam pójść spać 😁

reklama
No i chyba wykrakałam sobie dentystę 😞 od popołudnia czuję jak nad jednym zębem spuchło mi dziąsło i nie wiem czemu 😔 chyba problemy w tej ciąży mnie kochają 😔

Do góry