reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

No i chyba wykrakałam sobie dentystę 😞 od popołudnia czuję jak nad jednym zębem spuchło mi dziąsło i nie wiem czemu 😔 chyba problemy w tej ciąży mnie kochają 😔
A weź nic nie mów. Ja przed ciąża miałam założony wkład tymczasowy przed założeniem korony i tu nagle ciąża wyszła. A w ciąży nie zakładają i muszę czekać z tym wkładem 😓

reklama
A weź nic nie mów. Ja przed ciąża miałam założony wkład tymczasowy przed założeniem korony i tu nagle ciąża wyszła. A w ciąży nie zakładają i muszę czekać z tym wkładem 😓
Kurcze to u Ciebie widzę też aktracja...ja to jutro muszę szukać na cito jakiegoś dentystę... Bo domowe sposoby nie pomagają...najgorsze że mam to nad zębem leczonym kanałowo przed ciążą i miało niby być ok ...😛...zejdę chyba na zawał że stachu u stomatologa...😖

Czy Wasze Maluchy też nie dają wam spać? Od trzech dni mój pomylił dzień z nocą. Chwaliłam go, że całą ciążę przesypiam noce. Zawsze bardzo kopie aż podnosi mi brzuch i to mocno. Wczoraj w nocy niestety jego ruchy spowodowały okropne twardnienie brzucha i lekkie skurcze na szczęście po nospie i Mg przeszło. Przestraszyłam się i to mocno. Jest po 6:00 właśnie wstał i znowu kopniaki. Całe dnie leżenia a ja jestem skrajnie niewyspana.

Chociaż atrakcje z dentystą są jeszcze gorsze.

Czy Wasze Maluchy też nie dają wam spać? Od trzech dni mój pomylił dzień z nocą. Chwaliłam go, że całą ciążę przesypiam noce. Zawsze bardzo kopie aż podnosi mi brzuch i to mocno. Wczoraj w nocy niestety jego ruchy spowodowały okropne twardnienie brzucha i lekkie skurcze na szczęście po nospie i Mg przeszło. Przestraszyłam się i to mocno. Jest po 6:00 właśnie wstał i znowu kopniaki. Całe dnie leżenia a ja jestem skrajnie niewyspana.

Mam dokładnie to samo, a dopiero 25 tydzień. Tak szaleje mi w brzuchu, tak kopie, wypina jakby chciała wyjść. Czasem aż mnie to boli, a brzuch wtedy twardnieje na kamień. Wczoraj to już szczyty osiągała, brzuch mi twardnial co 5 minut od każdego jej kopniaka. Tak mnie to przeraziło, ze telefon do gina ( do tego szew czułam jakby mi te tasiemki już na zewnątrz wystawały i myślałam ze się szykuje na poród), gin na grillu był, bo sobota wieczór, ale wyobraźcie sobie, ze przyjął mnie o 19, przyjechał do gabinetu w 15 minut, zbadał i wszystko Ok. Choć z teardnień nie był zadowolony, ;)

Mam dokładnie to samo, a dopiero 25 tydzień. Tak szaleje mi w brzuchu, tak kopie, wypina jakby chciała wyjść. Czasem aż mnie to boli, a brzuch wtedy twardnieje na kamień. Wczoraj to już szczyty osiągała, brzuch mi twardnial co 5 minut od każdego jej kopniaka. Tak mnie to przeraziło, ze telefon do gina ( do tego szew czułam jakby mi te tasiemki już na zewnątrz wystawały i myślałam ze się szykuje na poród), gin na grillu był, bo sobota wieczór, ale wyobraźcie sobie, ze przyjął mnie o 19, przyjechał do gabinetu w 15 minut, zbadał i wszystko Ok. Choć z teardnień nie był zadowolony, ;)
Też czujesz kucie od nacisku główki?
Mamy silne i niecierpliwe Dzieciaki.

Moja tak miała przez ponad tydzień całe dnie spala budziła się koło 20 i szalała do 5 rano. Po paru dniach płakałam już z tego niewyspana ponieważ nie potrafię spać w dzień😔 ruchy naprawdę nieraz bardzo bolesne potrafiłam aż krzyknąć i męża obudzić... teraz malutka zasypia razem że mną a w dzień baraszkuje ale wydaje mi się że ma już mało miejsca ponieważ te ruchy są dużo dużo słabsze i spokojniejsze😊 a i czkawka u nas to do 7 razy dziennie 🥰

Moja tak miała przez ponad tydzień całe dnie spala budziła się koło 20 i szalała do 5 rano. Po paru dniach płakałam już z tego niewyspana ponieważ nie potrafię spać w dzień😔 ruchy naprawdę nieraz bardzo bolesne potrafiłam aż krzyknąć i męża obudzić... teraz malutka zasypia razem że mną a w dzień baraszkuje ale wydaje mi się że ma już mało miejsca ponieważ te ruchy są dużo dużo słabsze i spokojniejsze😊 a i czkawka u nas to do 7 razy dziennie 🥰
U mnie już ponad dwa kilo mężczyzny i dalej fika jak fikał. We wtorek zobaczymy ile mniej więcej waży. Przyznam szczerze, że jego intensywne ruchy mnie martwiły. Koleżanki liczyły znacznie mniej ruchów i otwierały oczy ze zdumienia jak wysoko skacze mi brzuch. Niby lekarz mówi, że niektóre dzieci tak mają.
Mam nadzieję, że jutro się już wyśpię.

reklama
Będzie dobrze. Planują dać Ci sterydy czy już jesteś po pierwszej serii?
Tak, w 28-29 tygodniu mam się stawić w szpitalu na sterydy profilaktycznie. U mnie sytuacja ogólnie stabilna, bo szyjka 37-40 mm, ale lekarz twierdzi, ze czuć pod palcami niewydolność, czyli jak to określił końcówka szyjki taka lekko kapciowata :D trzymamy wiec rękę na pulsie

Do góry