reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Witamy 😊 mamy tu kilka pań z sierpnia. Nie martw się. Wiadomo, że w domu lepiej niż w szpitalu ale tam jesteś bardziej bezpieczna. Z bliźniakami nie mamy doświadczenia, ale dolegliwości są nam znane. Wiesz, różne cuda tu były i nawet rozwarcie znikało po leżeniu i lejek znikał, a nawet szyjki się wydłużały także trzeba wierzyć, że będzie dobrze. Poza tym większąść z lejkiem i z rozwarciem jeszcze po 38tygodniu chodziła. Tylko tutaj mówię o ciążach pojedyńczych. Musisz być dobrej myśli. 😊
Super czyli jest nadzieja 😍 właśnie spytałam lekarza na obchodzie czy to się jeszcze może cofnąć i powiedział ze tak 😊 ze nie często ale się zdarza 😊 leżę grzecznie i czekam na badanie 😊

reklama
@Onka4419 na zgage jem migdały lub tabletki bianacid z aboca. Ale najwazniejsze to likwidacja zaparc, wtedy zgaga rzadko sie pojawia, przynajmniej u mnie.
@Ola2017 to chyba skurcze, ale to jest normalne, bo macica sie przygotowuje do porodu. Powinny krotko trwac i nie bolec. Ja mam tez czasem twardy brzuch przy pelnych jelitach. Tak, ze grunt to codzienne wizyty w wc.

Super czyli jest nadzieja 😍 właśnie spytałam lekarza na obchodzie czy to się jeszcze może cofnąć i powiedział ze tak 😊 ze nie często ale się zdarza 😊 leżę grzecznie i czekam na badanie 😊
Apropos pessaru w ciazy mnogiej, obok lezy dziewczyna z blizniakami. Jest w 34tc, ma pessar od ok. 4 tygodni.

A ja dzisiaj coś czuje nieprzespana noc. Brzuch twardnieje mi co parę minut. Do tefo kłuje w pochwie. Wzięłam hydroksyzyne na uspokojenie, ale jakoś nie działa. No już nie wiem jak się mam ułożyć:/

Apropos pessaru w ciazy mnogiej, obok lezy dziewczyna z blizniakami. Jest w 34tc, ma pessar od ok. 4 tygodni.
Dzień dobry 😊 no mi lekarz powiedział ze się od tego odchodzi bo w 50 % działa a w 50% wywołuje poród wiec tego nie zrobi.... tez się zdziwiłam ale skonsultowałam to z dwoma innymi lekarzami ze szpitala klinicznego i potwierdzili wiec się nie kłócę ...

@Onka4419 na zgage jem migdały lub tabletki bianacid z aboca. Ale najwazniejsze to likwidacja zaparc, wtedy zgaga rzadko sie pojawia, przynajmniej u mnie.
@Ola2017 to chyba skurcze, ale to jest normalne, bo macica sie przygotowuje do porodu. Powinny krotko trwac i nie bolec. Ja mam tez czasem twardy brzuch przy pelnych jelitach. Tak, ze grunt to codzienne wizyty w wc.
No na mnie działa mleko i migdały ale to na chwilę a zaraz znowu ogień 😞 zaparć nie mam w ogóle jestem jakimś wyjątkiem jak narazie.. Oby się nie zmieniło 🤦🏻‍♀️😁 a zgage mam od początku ciąży już w pierwszych miesiącach mi dokuczała... Chwilkę miałam przerwy i później od nowa 😭 a przed ciąża nie wiedziałam co to znaczy mieć zgage,... 🤷🏻‍♀️😫😫

No na mnie działa mleko i migdały ale to na chwilę a zaraz znowu ogień 😞 zaparć nie mam w ogóle jestem jakimś wyjątkiem jak narazie.. Oby się nie zmieniło 🤦🏻‍♀️😁 a zgage mam od początku ciąży już w pierwszych miesiącach mi dokuczała... Chwilkę miałam przerwy i później od nowa 😭 a przed ciąża nie wiedziałam co to znaczy mieć zgage,... 🤷🏻‍♀️😫😫
A próbowałaś migdały? Też pomagają na zgage.

reklama
Cześć dziewczyny 😊 pozwólcie ze się u was ugoszczę.... jestem w 29 tyg ciąży bliźniaczej i okazało się ze szyjka się skraca i zrobił się lejek 😭 zostawili mnie w szpitalu i mówią ze już do rozwiązania ... tragedia bo mam już dwójkę w domu 6 i 2 latke i emocjonalnie ciężko 😞 na szew już za późno a pessara się podobno nie zakłada w ciążach mnogich wiec pozostaje leżenie i leki ... sterydy na płucka podane ... myślicie ze sytuacja może się poprawić na tyle ze wypuścili by mnie do domu oczywiście z leżeniem ?? Miał ktoś taka sytuacje ?
Mnie w pierwszej ciąży zapakowali do szpitala i przy przyjęciu gadałam z położną podczas ktg. Najpierw odmawiała diagnoz ale potem cicho wspomniała że skurczów na ktg nie ma, w szpitalu będę tylko i wyłącznie leżeć a leży się lepiej w domu. No to poszłam do domu. Doleżałam plackiem do 36+6.
Zastanów się czy dasz radę z 2 latką. Z 3,5latką było mi ciężko kiedy przez wirusa zamknęli przedszkola...

Do góry