reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Co z tego że powie że pesser dobrze trzyma ! Jak mój to co drugi dzień próbuje się wydostać na zewnątrz 😱 każde wkładanie luteiny to nerwowka wolę jak siedzi wysoko !

No właśnie ja mam wrażenie, że przez nacięcie krocza w pierwszej ciąży mam problemy z wypróżnianiem, a jeszcze teraz gdy przychodzi ten moment i muszę iść do toalety na posiedzenie, a tu zaparcia, to ten pessar z góry ucieka do samego dołu. Chyba gdyby mi się zsunął albo spadł to byłoby to czuć prawda?

reklama
Jeżeli ponowne założenie szwu ma pomóc to niech działają. W którym tyg jesteś? Co do bólu brzucha mnie też czasami pobolewa albo coś kluje. Mam nadzieję, ze szyjka się nie skraca a wizyta dopiero za tydz
Kurcze u mnie dopiero 26+2, a to klucie to moze być napieranie dziecka na szew, tak mi powiedzial dzis lekarka na przyjeciu. Masz szew, bo przepraszam, ale nie pamietam. W ktorym tyg jestes?

Dziewczyny a lekarz mierzy wam szyjkę dopochwowo po założeniu pessara? Mój wczoraj mi powiedział że teraz już nie bd mierzyć tylko ręcznie sprawdzać jak trzyma itd... Jestem zszokowana bo tak naprawdę nie wiem na czym stoję
Jak lezalam w szpitalu z pessarem, to tez mi juz nie mierzyli, bo nie ma jak, tylko co tydzien sprawdzali na koziolku, czy sie trzyma

Cześć dziewczyny 🙂 mam takie pytanie jak to jest z tymi bólami brzucha? Które powinny zaniepokoić?

Przede wszystkim bóle, które są mocniejsze niż te, miesiączkowe. Tutaj chodzi mi o takie, które po zmianie pozycji, przejściu lub prysznicu nie przechodzą. Każda ciąża jest inna i każda ból odczuwa inaczej. Po porodzie zostałam przewieziona na salę gdzie pani mi opowiadała jak to przyjechała dzień wcześniej na porodówkę i miała takie lekkie bóle, a lekarz po zbadaniu był przerażony bo już główka była blisko i jak wjechała na salę porodową to miała parte. Jak mi opowiadała, że czuła tylko szczypanie , to się zastanawiałam z czego ma waginę 🤔 także każdy ból, który nam doskwiera bardziej niż zwykle lepiej konsultować z lekarzem 🙂

Jak pojawiło się nadciśnienie to lekarz mi zlecł właśnie próby wątrobowe i kwas moczowy oraz kreatyninę, aby wykluczuc stan przedrzucawkowy, próby wątrobowe wyszły nieznacznie podwyższone, reszta ok, więc po tygodniu kazał je powtórzyć plus kwasy żółciowe, a tu proszę alt i aspat znowu wzrosły, czekam na wynik kwasów zółciowych, właśnie boję się żeby to jakaś cholestaza nie była albo zapalenia wątroby ale nie mam żadnych objawów, mam nadzieję że będzie trzeba przez to wcześniej ciąży rozwiązać, bo to byłby paradoks w całej tej sytuacji...
No to by bylo nie fair!!! Duze masz te wzrosty?

Jak lezalam w szpitalu z pessarem, to tez mi juz nie mierzyli, bo nie ma jak, tylko co tydzien sprawdzali na koziolku, czy sie trzyma

No właśnie, to skąd wiadomo czy jest ok? Ja tak strasznie się boję, że on uciekł z szyjki, a mi się tylko wydaje, że jest ok 😲

Kurcze u mnie dopiero 26+2, a to klucie to moze być napieranie dziecka na szew, tak mi powiedzial dzis lekarka na przyjeciu. Masz szew, bo przepraszam, ale nie pamietam. W ktorym tyg jestes?
Dokładnie tak jak ty 26+2:) jedziemy prawie na tym samym wózku, tylko ja nie mam szwu, ale to chyba kwestia czasu, bo moja szyjka jest niby twarda i zamknięta, ale co wizyta to dowiaduje się, że jest krótsza o 1-2mm. Ostatnio miała 35mm, ale wiadomo dziecko coraz cięższe, napiera na szyjke. Mój lekarz czeka aż się znacznie skróci, bo mówi że zakładanie czegos na 35mm to zbyt duże ryzyko powikłań, tylko ja nie wiem czy to jest normalne, że szyjka niby długa i zamknięta skraca się przed 30tc. W poprzedniej ciazy szew miałam zakładany w 25tc na szyjke 20mm i lejek od wewnątrz. Boję się, że teraz nie mam szwu a potem w tydz skróci się do zera...
Co do klucia to może macica się rozciąga. Na tym etapie maluszek bardzo intensywnie rośnie.

Przede wszystkim bóle, które są mocniejsze niż te, miesiączkowe. Tutaj chodzi mi o takie, które po zmianie pozycji, przejściu lub prysznicu nie przechodzą. Każda ciąża jest inna i każda ból odczuwa inaczej. Po porodzie zostałam przewieziona na salę gdzie pani mi opowiadała jak to przyjechała dzień wcześniej na porodówkę i miała takie lekkie bóle, a lekarz po zbadaniu był przerażony bo już główka była blisko i jak wjechała na salę porodową to miała parte. Jak mi opowiadała, że czuła tylko szczypanie , to się zastanawiałam z czego ma waginę 🤔 także każdy ból, który nam doskwiera bardziej niż zwykle lepiej konsultować z lekarzem 🙂
O Boże nie strasz 😨 mnie pobolewa podbrzusze lekko ale co jakiś czas

reklama
Do góry