reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Melduję że urodziłam :) od rana prasowałam, wieszałam firanki, sprzątałam kuchnię, uwiodłam męża, głaskałam brzuch ciesząc się skurczami jak nienormalna. Jak skurcze się nasilily to wyciągnęłam rodzinę na spacer do lasu. Już wracając czułam że coś jest na rzeczy, w domu zmierzyłam skurcze i były co 3-5minut. Jeszcze się wachałam czy jechać🤦‍♀️ Pod szpitalem oczywiście skurczów brak z nerwów, lekarz mnie zbadał myśląc że mnie odeśle a tam 6cm rozwarcia. W ogóle nikt nie wierzył że rodzę bo podobno za bardzo się uśmiechałam 😆 o 21:20 byłam na porodówce i wtedy do mnie dotarło że znieczulenia to już nikt mi nie da przy tym rozwarciu. Ale spoko, chojrak byłam, chyba kilometr przeszłam po pokoju, poskakałam, nadal był uśmiech. O 23:30 zaczynałam podobno wyglądać jak ktoś kto rodzi, bolało kosmicznie, podłączyli ktg i o 23:50 położna przebiła pęcherz. Okazalo się że może boleć bardziej... o 00:15 Grześ był ze mną😊 Nie obyło się bez cięcia bo szedł z ręką nad głową. Biedny jest wymęczony... spałam godzinę ale mam tyle siły że mogłabym iść biegać 😊 co te hormony robią...

Teraz z faktów szyjkowych- na ip byli sceptyczni co do moich skurczów ale jak powiedziaĺam że od 26 tygodnia leże to szybciutko mnie wzięli na badania.
Rozwarcie błyskawiczne. Aż lekarka powiedziała że u nich się rzadko zdarza że w 3h pani z ulicy przychodzi urodzić.
...a było co rodzić. Z usg dr wyliczył 3200-3500. Grześ urodził się 3700. Jakbym wiedziała to bym jednak zadała znieczulenia😉. Cieszę się że zrobiłam akcję "wychodź synu" bo za tydzień klopsik dobijałby do 4 😉

Życzę wam conajmniej takich bezstresowych porodów!
Gratuluje narodzin syneczka! Niech zdrowo rosnie!

reklama
Dzieki, dziewczyny. Juz pomalu wariuje. To bedzie moj 4 pobyt w szpitalu w tej ciazy. A termin dopiero na 13 sierpnia😱

No ja to się poznaję z cukrzycą ciążową i mimo, że jeszcze nie wiem czy mam, to wolę wroga poznać już teraz heh. Uwierzcie mi, że gdyby nie ta szyjka w pierwszej ciąży, to żadnych chorób ciążowych bym nie znała, bo nie czytałabym tyle w internecie 😔

Dzieki, dziewczyny. Juz pomalu wariuje. To bedzie moj 4 pobyt w szpitalu w tej ciazy. A termin dopiero na 13 sierpnia😱
A co się dzieje, że trafiłaś do szpitala? Jak wcześniej pisałaś to sorry za pyt, ale nie nadążam z czytaniem wszystkiego co się tu pojawia.

Tak pół żartem pół serio.. 🙈😆
Mów że termin już 13 sierpnia... Maja już nie liczymy bo już trwa.. to jeszcze tylko czerwiec i lipiec 😁 a te 13 dni sierpnia to e tam równie dobrze może być poród końcówka lipca 😁

reklama
Do góry