reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
..w torbie szpitalnej spakowanej od 30 tygodnia mam wszystko dla wczesniaka 🤦‍♀️
Ja zaryzykowałam i spakowałam ubranka na 56,za to pełen zestaw do karmienia dla wczesniaka jakby coś... Laktator, woreczki, pojemniczki, żeby w razie czego podawać swoje mleko już od samego początku... Ale nic myślę że aż tyle nie dotrwam, ja uruchomiłam się wcześniej i jak za długo pochodzę po domu to jednak mam parcie w dole i wtedy szybciutko na kanapę wracam, ale podobno trochę szyjki mam plus szew, więc jakaś mala zapora jest. 16 maja jak oczywiście dociągnę mam umawiać się na cesarkę, i to na koniec maja jakoś. Wielki optymista się zrobił z mojego lekarza, no chyba że ciśnienie zwariuje, to jak powiedział,, będziemy działać na ostro,, tylko ja mam cały czas szew i boję się że jak będę miała jakieś mocne skurcze to zostanę bez szyjki...

Ja zaryzykowałam i spakowałam ubranka na 56,za to pełen zestaw do karmienia dla wczesniaka jakby coś... Laktator, woreczki, pojemniczki, żeby w razie czego podawać swoje mleko już od samego początku... Ale nic myślę że aż tyle nie dotrwam, ja uruchomiłam się wcześniej i jak za długo pochodzę po domu to jednak mam parcie w dole i wtedy szybciutko na kanapę wracam, ale podobno trochę szyjki mam plus szew, więc jakaś mala zapora jest. 16 maja jak oczywiście dociągnę mam umawiać się na cesarkę, i to na koniec maja jakoś. Wielki optymista się zrobił z mojego lekarza, no chyba że ciśnienie zwariuje, to jak powiedział,, będziemy działać na ostro,, tylko ja mam cały czas szew i boję się że jak będę miała jakieś mocne skurcze to zostanę bez szyjki...

A psychicznie jak się czujesz po tym całym leżeniu? Ciało robi się przez tyle tygodni leżenia bardzo wrażliwe i po pionizacji ciężar dziecka jest mocno odczuwalny. Moja Alicja tak mi w pierwszej ciąży kręciła głową po pęcherzu, że czasami gdy szłam nagle zginałam sié w pół z bólu i czasami miałam wrażenie, że drapie rączkami po łonie i tylko ja to słyszę hehe już tak niewiele drogi przed Tobą 😊

Mnie nic oprócz tych piersi nie boli. Ale jak widać nie musi bolec nie innego. Cycki to jakby prąd przewodził takie mam odczucie i bol. Do tego mały pogryzł brodawki ze tez bol. Nie nadążam smarować maścią. Jak się dowiedziałam do cyca i ten pierwszy uchwyt kjest bolesny i najgorszy ze aż zaciskam zęby z bólu. Nie wiem co robię źle przy przystąpieniu go do piersi.
Tez miałam pogryziona 1 aż oderwany dosłownie środkiem. Pomogły mi plastry Nursicare.

Tez miałam pogryziona 1 aż oderwany dosłownie środkiem. Pomogły mi plastry Nursicare.
Jak mnie moja mała pogryzla to położna poradziła smarować brodawki własnym mlekiem. Trochę wycisnąć na wacik i smarować jak akurat nie karmiłam. U mnie się sprawdzilo.

reklama
Kurde dziewczyny napiszcie coś bo oszaleje!!! Te nieszczesne wycieki uplawy czy jak to cholerstwo nazwac macie tego tak duzo dziś zluzylam chyba z 3 wkładki mam wrażenie że mi cały czas mokro !!!! Macie też tak a najgorzej jest po tym jak przychodzę z kibelka ... . ..........

Do góry