reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
..w torbie szpitalnej spakowanej od 30 tygodnia mam wszystko dla wczesniaka 🤦‍♀️
Ja zaryzykowałam i spakowałam ubranka na 56,za to pełen zestaw do karmienia dla wczesniaka jakby coś... Laktator, woreczki, pojemniczki, żeby w razie czego podawać swoje mleko już od samego początku... Ale nic myślę że aż tyle nie dotrwam, ja uruchomiłam się wcześniej i jak za długo pochodzę po domu to jednak mam parcie w dole i wtedy szybciutko na kanapę wracam, ale podobno trochę szyjki mam plus szew, więc jakaś mala zapora jest. 16 maja jak oczywiście dociągnę mam umawiać się na cesarkę, i to na koniec maja jakoś. Wielki optymista się zrobił z mojego lekarza, no chyba że ciśnienie zwariuje, to jak powiedział,, będziemy działać na ostro,, tylko ja mam cały czas szew i boję się że jak będę miała jakieś mocne skurcze to zostanę bez szyjki...

Ja zaryzykowałam i spakowałam ubranka na 56,za to pełen zestaw do karmienia dla wczesniaka jakby coś... Laktator, woreczki, pojemniczki, żeby w razie czego podawać swoje mleko już od samego początku... Ale nic myślę że aż tyle nie dotrwam, ja uruchomiłam się wcześniej i jak za długo pochodzę po domu to jednak mam parcie w dole i wtedy szybciutko na kanapę wracam, ale podobno trochę szyjki mam plus szew, więc jakaś mala zapora jest. 16 maja jak oczywiście dociągnę mam umawiać się na cesarkę, i to na koniec maja jakoś. Wielki optymista się zrobił z mojego lekarza, no chyba że ciśnienie zwariuje, to jak powiedział,, będziemy działać na ostro,, tylko ja mam cały czas szew i boję się że jak będę miała jakieś mocne skurcze to zostanę bez szyjki...

A psychicznie jak się czujesz po tym całym leżeniu? Ciało robi się przez tyle tygodni leżenia bardzo wrażliwe i po pionizacji ciężar dziecka jest mocno odczuwalny. Moja Alicja tak mi w pierwszej ciąży kręciła głową po pęcherzu, że czasami gdy szłam nagle zginałam sié w pół z bólu i czasami miałam wrażenie, że drapie rączkami po łonie i tylko ja to słyszę hehe już tak niewiele drogi przed Tobą 😊

Mnie nic oprócz tych piersi nie boli. Ale jak widać nie musi bolec nie innego. Cycki to jakby prąd przewodził takie mam odczucie i bol. Do tego mały pogryzł brodawki ze tez bol. Nie nadążam smarować maścią. Jak się dowiedziałam do cyca i ten pierwszy uchwyt kjest bolesny i najgorszy ze aż zaciskam zęby z bólu. Nie wiem co robię źle przy przystąpieniu go do piersi.
Tez miałam pogryziona 1 aż oderwany dosłownie środkiem. Pomogły mi plastry Nursicare.

Tez miałam pogryziona 1 aż oderwany dosłownie środkiem. Pomogły mi plastry Nursicare.
Jak mnie moja mała pogryzla to położna poradziła smarować brodawki własnym mlekiem. Trochę wycisnąć na wacik i smarować jak akurat nie karmiłam. U mnie się sprawdzilo.

reklama
Kurde dziewczyny napiszcie coś bo oszaleje!!! Te nieszczesne wycieki uplawy czy jak to cholerstwo nazwac macie tego tak duzo dziś zluzylam chyba z 3 wkładki mam wrażenie że mi cały czas mokro !!!! Macie też tak a najgorzej jest po tym jak przychodzę z kibelka ... . ..........

Do góry