reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Magdalenka16 u mnie była tylko gorączka. Mam nadzieję, że u Ciebie tylko to piersi. Mi sprawdzali, je co pierwsze i były ok.
Ale pamiętaj jak gorączka nie przejdzie dzwoń do lekarza.
Mnie nic oprócz tych piersi nie boli. Ale jak widać nie musi bolec nie innego. Cycki to jakby prąd przewodził takie mam odczucie i bol. Do tego mały pogryzł brodawki ze tez bol. Nie nadążam smarować maścią. Jak się dowiedziałam do cyca i ten pierwszy uchwyt kjest bolesny i najgorszy ze aż zaciskam zęby z bólu. Nie wiem co robię źle przy przystąpieniu go do piersi.

reklama
Miałaś dzień pełen wrazen:)
Spokojnie, szyjka nie skraca się w tak ekspresowym tempie. Jak raz na jakiś czas zrobisz sobie przerwę od ciągłego leżenia to nic takiego się nie stanie;)

Miałaś dzień pełen wrazen:)
Spokojnie, szyjka nie skraca się w tak ekspresowym tempie. Jak raz na jakiś czas zrobisz sobie przerwę od ciągłego leżenia to nic się nie stanie;)

Trzymam Cię za słowo 🙂
Powiem szczerze, że po wczorajszym dniu nie ruszam się dzisiaj ze swojego legowiska. Zauważyłam, że robię jak pies albo kot czyli najpierw ugniatam tu i tam by nie poprawiać już gdy się położę i dopiero daję nurka w wydeptany krąg. Ciekawe czy Wy też tak robicie hehe 😊

Ehh a mnie od 3 dni poł nicy męczą bóle jak na okres i skurcze brzucha. Dzisiaj w nocy to nawet myślałam że to może juz ale zanim obudziłam męża postanowiłam pochodzić po domu i przeszło. I siedzę jak na szpilkach w strachu co mnie czeka. Te bóle menstruacyjno-krzyżowe to całkiem konkretnie bolą a wiem że to pikuś w porównaniu do bólu w szpitalu. Chcę to już mieć za sobą ;)

Tak na początku się szyjce śpieszyło, a teraz puścić nie chce hehe ja w dniu w którym odeszły mi wody mogłabym lecieć na skrzydłach, bo tak bardzo chciałam już swoje dziecko i swoje ciało mieć już osobno, że w trakcie porodu rozmawiałam z położną o tym, jaką kieckę sobie kupię i wystroję się po porodzie. Szkoda, że już po wyjściu ze szpitala nadal tylko ciążowe ubrania na mnie pasowały, a i siły nie miałam na makijaż hehe

Ehh a mnie od 3 dni poł nicy męczą bóle jak na okres i skurcze brzucha. Dzisiaj w nocy to nawet myślałam że to może juz ale zanim obudziłam męża postanowiłam pochodzić po domu i przeszło. I siedzę jak na szpilkach w strachu co mnie czeka. Te bóle menstruacyjno-krzyżowe to całkiem konkretnie bolą a wiem że to pikuś w porównaniu do bólu w szpitalu. Chcę to już mieć za sobą ;)
Może coś się zaczyna... Będzie dobrze 💪

Tak na początku się szyjce śpieszyło, a teraz puścić nie chce hehe ja w dniu w którym odeszły mi wody mogłabym lecieć na skrzydłach, bo tak bardzo chciałam już swoje dziecko i swoje ciało mieć już osobno, że w trakcie porodu rozmawiałam z położną o tym, jaką kieckę sobie kupię i wystroję się po porodzie. Szkoda, że już po wyjściu ze szpitala nadal tylko ciążowe ubrania na mnie pasowały, a i siły nie miałam na makijaż hehe
He he ja też mam wielkie plany a coś czuję że trzeba będzie trochę poczekać na ich realizację...

Dziewczyny dostałam wynik glukozy i trochę mi się drugie pobranie nie podoba.
Na czczo: 94,7,
Po godzinie: 160,70 a zakres to 160,
Po dwóch godzinach 113,2.

Ten drugi jest odrobinę za wysoki ale z tego co czytałam, że chociaż jeden z wyników jest za wysoki, to już nie bardzo. Co o tym myślicie?

Dziewczyny dostałam wynik glukozy i trochę mi się drugie pobranie nie podoba.
Na czczo: 94,7,
Po godzinie: 160,70 a zakres to 160,
Po dwóch godzinach 113,2.

Ten drugi jest odrobinę za wysoki ale z tego co czytałam, że chociaż jeden z wyników jest za wysoki, to już nie bardzo. Co o tym myślicie?
Ja miałam na czczo 73
Po godzinie 114
Po dwóch 100

reklama
Do góry