reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Wiem, z tym olx jest lipa, dlatego patrzę tylko oferty z mojego miasta z odbiorem osobistym.
Ja wyprawkę ciuszkową robiłam na vinted, odkryłam to miejsce miesiąc temu(nie mam tv a podobno są reklamy, ja zabłądziłam w internecie). Zachęcona łatwością zakupów zaczęłam wystawiać rzeczy, sprzedawały się błyskawicznie(na olx wisiały miesiącami...), potem straciłam trochę nerwów żeby oprócz wysyłania rzeczy odzyskać kasę ale teraz działa bosko. Dzisiaj mąż nadaje kolejne 2 paczki:) niech no mnie zwolnią z tego łóżkowego więzienia to powystawiam te wszystkie sukienki, buty, torebki co mi szafę zawalają... nie mogę się doczekać!

Dziewczyny podrzucam wam moją listę - fakt, że wszystko poprzekreślane ale chyba da rade odczytać ;) i zdjecie kosmetyków z rossmanna, ktore u nas sie sprawdzają od pierwszego dnia :)

Załączniki

• 20200311_112214.jpg
    20200311_112214.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 52
  • 20200311_112152.jpg
    20200311_112152.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 51
  • 20200311_112201.jpg
    20200311_112201.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 54
  • 20200311_112246.jpg
    20200311_112246.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 53
Ja z 4 latka, troszkę lepiej... Już dziś została w domu i gania mnie... Albo będzie jeździła do Babci albo babcia do nas, bo to nie jest leżenie przy dziecku, sporo już zrobi sama ale nie da się leżeć tak jak jest się samemu w domu🙄
U mnie też babcia się zajmuje i córka i mną. A premier na konferencji mówi ze dziecmi mają się zająć rodzice a nie dziadkowie. .... bo tylko wtedy zamkniecie ma sens :/jak oni to sobie wyobrażają. .. wiem ze to dla dobra wszystkich . Ale mogliby tez zamknąć miejsca pracy z prawem do wynagrodzenia.

Ja z 4 latka, troszkę lepiej... Już dziś została w domu i gania mnie... Albo będzie jeździła do Babci albo babcia do nas, bo to nie jest leżenie przy dziecku, sporo już zrobi sama ale nie da się leżeć tak jak jest się samemu w domu🙄
U nas babcia ktora jest blisko jest pracująca. Pomaga codziennie po pracy ale pech chce że w przyszłym tygodniu wyjeżdża😣
Już kombinuję co by tu zrobić przez te 10dni... mąż na pewno jednego dnia ma zaplanowany urlop, ma też możliwość brania kilka dni w miesiącu pracy z domu. Tyle że ma taki młyn w pracy że i tak pracę do domu przynosi😭
W sobotę mam kontrolę u lekarza, jak się pogorszyło to chociażby praca miała się zawalić to mąż musi wziąć wolne, jeśli nie to myślę że 4dni podejmę się zająć córką sama...

Martwię się strasznie jak ja na leżąco dam radę... ty też masz nakaz leżenia?

U nas babcia ktora jest blisko jest pracująca. Pomaga codziennie po pracy ale pech chce że w przyszłym tygodniu wyjeżdża😣
Już kombinuję co by tu zrobić przez te 10dni... mąż na pewno jednego dnia ma zaplanowany urlop, ma też możliwość brania kilka dni w miesiącu pracy z domu. Tyle że ma taki młyn w pracy że i tak pracę do domu przynosi😭
W sobotę mam kontrolę u lekarza, jak się pogorszyło to chociażby praca miała się zawalić to mąż musi wziąć wolne, jeśli nie to myślę że 4dni podejmę się zająć córką sama...

Martwię się strasznie jak ja na leżąco dam radę... ty też masz nakaz leżenia?
Generalnie nie muszę być przykuta do łóżka, mam siedzieć w domu na tyłku ale ja i tak leżę, bo efekty są i sam lekarz mi na ostatniej wizycie powiedział, że to już sukces, że po zabiegu nic złego z szyjka się nie stało, więc zasugerował abym jeszcze z miesiąc wylezala ta ciążę, więc leżę... Tylko WC, prysznic, herbata, podgrzanie posiłku. Ja się przeniosłam na kanape do salonu, na rozłożonym łóżku gramy, czytamy, oglądamy bajki, nudzimy się ale zazwyczaj ktoś jest, mąż lub mama więc jak coś córka chce to ogarniają ją. Dzisiaj musiałam zostać sama z nią bo nie poszła już do przedszkola... Źle nie jest ale drugie śniadanie musiałam zrobić z dokładka, później zupa, no później mąż już będzie... Dobrze ze ona jeszcze chce spać w ciągu dnia i potrafi pospać ze dwie godziny więc mam możliwość odpoczynku ale na dłuższą metę będzie ciężko, więc liczę na pomoc mamy. Najgorsze ze ona chce wyjść na dwór, na plac zabaw i musi kiblować aż mąż wróci 🤦‍♀️

Jakiej firmy kupujecie kosmetyki dla noworodka? Słyszałam że z rossmana są dobre? Tylko nie wiem które to są, .
Z Rossmanna to Babydream. Polecam też kosmetyki z Hipp sprawdzone u starszaka i u małej. Do nawilżania zamiast emolientow (często o agresywnym składzie) naturalny olejek migdałowy 😊
Z Babydream są świetne chusteczki do pupy z 99% wody w składzie.

No ja przelewałam do butelek tommee teepe, generalnie dużo zachodu... Też myślałam o avencie elektrycznym... 😏
Mam avent elektryczny na 2 piersi i polecam ratuje mnie często. Szybko i sprawnie odciąga a mleko odciągnięte zamrażam lub podaje w razie potrzeby. Butelek akurat używam z dr Browns, bo z Avent za duży wypływ (nawet najmniejszy smoczek) był.

reklama
Ja wyprawkę ciuszkową robiłam na vinted, odkryłam to miejsce miesiąc temu(nie mam tv a podobno są reklamy, ja zabłądziłam w internecie). Zachęcona łatwością zakupów zaczęłam wystawiać rzeczy, sprzedawały się błyskawicznie(na olx wisiały miesiącami...), potem straciłam trochę nerwów żeby oprócz wysyłania rzeczy odzyskać kasę ale teraz działa bosko. Dzisiaj mąż nadaje kolejne 2 paczki:) niech no mnie zwolnią z tego łóżkowego więzienia to powystawiam te wszystkie sukienki, buty, torebki co mi szafę zawalają... nie mogę się doczekać!
Ja zawsze do sprzedaży przez net podchodzilam sceptycznie. Wolalam komuś dać czy nawet wyrzucić :/ a mówisz ze ludzie tak kupują wszystko jak leci? Ja mam pełno ubrań które mam zamiar wyrzucić z szafy to może wystawie jak juz w końcu stanę na nogi. Mnie zniecheca ten czas który trzeba poświęcić na zrobienie zdjęcia wstawienie i opis i nadanie przesyłki. Jak nadajesz przesyłkę? P rzez kuriera czy poczte ?

Do góry