reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A jaki laktator polecacie? Taki co sprawdzi się przy dużych piersiach i ściąganie nie trwa wieki? Ja przypadkowo przy córce kupiłam laktator ręczny nuka i okazał się jedynym który ogarniał moje piersi, szybko się nim ściągało, tylko że po blisko roku myślałam że mi ręka odpadnie... Testowałam też nuka elektryczny, medeli elektryczny ale w porównaniu z tym ręcznymi marnie wypadały. Chciałabym jakoś sobie ulżyć w tym ściąganiu, gdyby była konieczność... Córka jadła z piersi ale po kilku minutach kończyła i nie dojadala więc musiałam ruszyc z lakatotrem... Po karmieniu nawet nocnym siadałam i ciągnęłam aby miała na kolejny raz po cycku... Generalnie nie wiem co znaczy dziecko wiszące przy cycku🙄🤷‍♀️

reklama
Oilatum do kąpieli używałam przy córce i sie sprawdził teraz tez kupiłam, nie trzeba było potem smarować balsamami czy oliwkami. Teraz tez kupiłam. Do pupy na większe zaczerwienienia bepanthen a na codzień nivea. W sumie to tyle. Ciekawe czy taki zestaw sie teraz sprawdzi. Nivea poleciła mi położna i dobrze ze ja posłuchałam.

A ze złych wiadomości w szpitalu 15 km ode mnie leży kobieta Z wirusem. ..
Ale przyszło nam rodzic w okresie epidemii. Ale ...kobiety w wojne rodziły i dały rade... trzeba uzbroić sie w stalowe Nerwy i chyba tyle możemy zrobic.

A jaki laktator polecacie? Taki co sprawdzi się przy dużych piersiach i ściąganie nie trwa wieki? Ja przypadkowo przy córce kupiłam laktator ręczny nuka i okazał się jedynym który ogarniał moje piersi, szybko się nim ściągało, tylko że po blisko roku myślałam że mi ręka odpadnie... Testowałam też nuka elektryczny, medeli elektryczny ale w porównaniu z tym ręcznymi marnie wypadały. Chciałabym jakoś sobie ulżyć w tym ściąganiu, gdyby była konieczność... Córka jadła z piersi ale po kilku minutach kończyła i nie dojadala więc musiałam ruszyc z lakatotrem... Po karmieniu nawet nocnym siadałam i ciągnęłam aby miała na kolejny raz po cycku... Generalnie nie wiem co znaczy dziecko wiszące przy cycku🙄🤷‍♀️
Ja miałam philips avent ręczny, ale urzywalam moze z 10 razy tylko jak zastój mi sie robił. Faktycznie ręka boli od tego pompowania. W szpitalu widziałam ze mieli mendeli elektryczny na wyposażeniu. Zależy ile sie tego używa.

Ja pisałam wczoraj do swojego szpitala jak to jest z porodami i u mnie porody rodzinne odbywają się tak jak do tej pory z tym, że nie ma później odwiedzin...

Przy córce kupiłam używany elektryczny avent- na czarną godzinę, myślałam że się nie przyda. Przydał się już w szpitalu! Córka mnie pogryzła, nawał a ona słaba z żółtaczką pod lampką. Dostawała z butelki bo tak więcej jadła a my mieliśmy warunek wyjścia ze szpitala że przybierze na wadze 😁 W domu powoli przeszłam na pierś i tak karmiłam 2lata, laktator przydawał się przez pierwsze 6m. Zostawiłam w szufladzie bo nie miałam czasu sprzedać więc jest:) do aventu bardzo łatwo części zamiene kupić- kot przegryzł wężyk, zamówiłam z allegro i następnego dnia był.

Moim zdaniem lepszy nawet używany elektryk niż ręczny(dość frustracji z laktowaniem żeby jeszcze sobie dokładać). Jeśli chodzi o firmę to popatrz pod kątem butelek(i ich smoczków!), kubeczków/woreczków do przechowywania pokarmu. Bez sensu przelewać.
Smoczki aventu podobno nie wpływają na odruch ssania, nie znam się na tym ale córka bez problemu wróciła do piersi więc może coś w tym jest🤷‍♀️Kubeczków z aventu używałam potem do porcjowania obiadków a teraz po 3 latach do przekąsek.
Smoczki nuka mnie nie przekonują(butelku mają śluczne;) ), jeszcze chyba zastanawiałabym się nad medelą...

Przy córce kupiłam używany elektryczny avent- na czarną godzinę, myślałam że się nie przyda. Przydał się już w szpitalu! Córka mnie pogryzła, nawał a ona słaba z żółtaczką pod lampką. Dostawała z butelki bo tak więcej jadła a my mieliśmy warunek wyjścia ze szpitala że przybierze na wadze 😁 W domu powoli przeszłam na pierś i tak karmiłam 2lata, laktator przydawał się przez pierwsze 6m. Zostawiłam w szufladzie bo nie miałam czasu sprzedać więc jest:) do aventu bardzo łatwo części zamiene kupić- kot przegryzł wężyk, zamówiłam z allegro i następnego dnia był.

Moim zdaniem lepszy nawet używany elektryk niż ręczny(dość frustracji z laktowaniem żeby jeszcze sobie dokładać). Jeśli chodzi o firmę to popatrz pod kątem butelek(i ich smoczków!), kubeczków/woreczków do przechowywania pokarmu. Bez sensu przelewać.
Smoczki aventu podobno nie wpływają na odruch ssania, nie znam się na tym ale córka bez problemu wróciła do piersi więc może coś w tym jest🤷‍♀️Kubeczków z aventu używałam potem do porcjowania obiadków a teraz po 3 latach do przekąsek.
Smoczki nuka mnie nie przekonują(butelku mają śluczne;) ), jeszcze chyba zastanawiałabym się nad medelą...
No ja przelewałam do butelek tommee teepe, generalnie dużo zachodu... Też myślałam o avencie elektrycznym... 😏

Ja też chcę kupić używany laktator elektryczny, czatuje na jakąś dobrą ofertę na olx. Dużo osób poleca medele, ale ja jako pierworodka wypowiedzieć się w tej kwestii nie mogę :)

reklama
Do góry