reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

No ja na swoją szyję nie mam słów, mam ochotę sobie ulżyć czasami i popłynąć z niecenzurowanymi słowami, ehhh. Daj znać po wizycie jak się sprawy mają... Który tydzień jesteś? Ja mam wizytę w czwartek, i już od wczoraj śni mi się mój lekarz, dodatkowo miałam sny ze puchną mi kostki, śnią mi się nawet skurcze😫😱

Chyba się polubię ze swoją szyjką. Trzyma fason. Nic a nic się nie skróciła 😍🤩 Ale ulga i szczęście za razem 😉
U mnie dziś 28+3. Za dwa tygodnie znowu mam wizytę, będzie usg, zobaczę swojego szkraba. Ach ❤️

Ja to dzis mialam kiepska noc.. Kregoslup mnie tak bolal nir moglam sie ulozyc, co chwile wizyty w toalecie 🙄 dzis mnie jakos serce boli i w ogole mam jakies dusznosci dziwne 🙄 na dodatek naczytalam sie o stanie przedrzucawkowym w ciazy i sobie cos wkrecam 🤦🏻😱 i sie boje od tego lezenia swiruje

Będzie dobrze, zobaczysz. Grunt to się nie nakręcać, bo organizm potrafi z nerwów różne objawy wywołać 😉

reklama
Ja to dzis mialam kiepska noc.. Kregoslup mnie tak bolal nir moglam sie ulozyc, co chwile wizyty w toalecie 🙄 dzis mnie jakos serce boli i w ogole mam jakies dusznosci dziwne 🙄 na dodatek naczytalam sie o stanie przedrzucawkowym w ciazy i sobie cos wkrecam 🤦🏻😱 i sie boje od tego lezenia swiruje
A ciśnienie masz ok? Mi też się źle oddycha i sobie wkręcam zakrzepice 🙃 grunt to coś sobie wymyślić żeby uzasadnić lęk o dziecko. Dzieci nam rosną, przeponę uciskają. Warto każdy ovjaw sprawdzić ale najpierw brać pod uwagę normalne ciążowe dolegliwości zanim sobie w głowach nabruzdzimy.

A ciśnienie masz ok? Mi też się źle oddycha i sobie wkręcam zakrzepice 🙃 grunt to coś sobie wymyślić żeby uzasadnić lęk o dziecko. Dzieci nam rosną, przeponę uciskają. Warto każdy ovjaw sprawdzić ale najpierw brać pod uwagę normalne ciążowe dolegliwości zanim sobie w głowach nabruzdzimy.
A mi póki co dobrze się oddycha ale to dlatego że ja brzuch mam bardzo nisko. Tak jak do porodu :/ a jak wstaje do wc to jeszcze bardziej mi opada ! Ogólnie dziecko czuję bardzo nisko jak mi tam grzebie. .. co za niemiłe uczucie.

@KundaKunda super dobre wiadomości, posłuszna ta szyją Twoja, oby tak dalej, wiek ciążowy też już ładny więc oby tak dalej💪
@KiniakB ja dzisiaj też miałam kiepską noc, problemy z ułożeniem się i zaśnięciem, mam wrażenie że nie spałam, ale to też może być po prostu pogoda, u mnie pada, wilgoc duża poza tym jakiś dziwny księżyc w nocy, ja jestem takim meteopata, często no w takie deszczowe pogody boli mnie kregoslup... Teraz po południu zrobiłam sobie drzemke i miałam zły sen, więc humor się od razu zepsuł... Nie żebym przypisywała snom jakieś wielkie znaczenie ale jakoś tak często się zdarza że one coś tam zwiastuja 😒czy już szaleje?
😥😱

U lekarza mam zazwyczah wyzszs a w domu teraz mierzylam to mialam 113/71 ale skacze mi cos widze bo wczesniej mialam 97/57 ale wszystko w normie, moze to od tej kiepskiej nocy bo mam jakies kolatania serca :/ albo juz od tego lezenia takie krazenie, wcale sie nie dziwie od tego lezenia to wszystko mozna sibie wkrecic.., ale pewnie co ma byc to bedzie...jak mi te bole i arytmia nie przejdzie to sie bede martwic, ale zawsze mialam serce zdrowe

@KundaKunda super dobre wiadomości, posłuszna ta szyją Twoja, oby tak dalej, wiek ciążowy też już ładny więc oby tak dalej💪
@KiniakB ja dzisiaj też miałam kiepską noc, problemy z ułożeniem się i zaśnięciem, mam wrażenie że nie spałam, ale to też może być po prostu pogoda, u mnie pada, wilgoc duża poza tym jakiś dziwny księżyc w nocy, ja jestem takim meteopata, często no w takie deszczowe pogody boli mnie kregoslup... Teraz po południu zrobiłam sobie drzemke i miałam zły sen, więc humor się od razu zepsuł... Nie żebym przypisywała snom jakieś wielkie znaczenie ale jakoś tak często się zdarza że one coś tam zwiastuja 😒czy już szaleje?
😥😱
Tez zle reaguje na pogode.. Wiec moze to od tego, a sny mialam takie ze lepiej nie mowic 🤣takze nie martw sie to na pewno nic zlego nie znaczy

A mi póki co dobrze się oddycha ale to dlatego że ja brzuch mam bardzo nisko. Tak jak do porodu :/ a jak wstaje do wc to jeszcze bardziej mi opada ! Ogólnie dziecko czuję bardzo nisko jak mi tam grzebie. .. co za niemiłe uczucie.
Oj znam to grzebanie, córci non stop paluszki chodziły i nawet mowilam do meza ze kiedyś ściągnę majtki i rękę zobaczę ;) nie za fajne uczucie. A chyba przez ta pogodę bo ja dzisiaj tez nie najlepiej sie czuje. Brzuch mnie rozbolał okresowo samym dołem i w pachwinie wiec juz oczywiście najgorsze myśli. A moze to tylko ścięgna sie rozciągają bo zaczęło bolec jak wstałam. Teraz juz lepiej. Na noc wezme 4-ta nospe

A mam jeszcze pytanie do was, pijecie moze herbatkę z melisy? Zapomnę zawsze zapytać lekarza a rano zawsze sobie robie.

reklama
Do góry