reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ehhh mam nadzieję że tak właśnie jest z tymi napięciami... Myślę że ktg by wyłapało skurcze nawet jak są odczuwalne w innym miejscu niż to ustrojstwo jest podłączone. Jak byłam w szpitalu po zabiegu to też miałam takie napinanie i ciągnięcia w dole brzucha a było ok po badaniu więc mam nadzieję że jest ok. Swoją drogą ja ne miałam na tamtym etapie dłuższych pomiarów ktg tylko przykładali mi do brzucha pelote i sprawdzali tętno ale to dla mnie było stresujące, bo czasami przyciszyly dźwięk i nic nie było słychać...

Położna mi tłumaczyła , ze skurcze rozpoznaje się jak są w miarę regularne i skurcz „ wybija” z niskiego poziomu do wysokiego czyli pojawia się spory pagórek . Ja normalnie mam na poziomie około 20 - chociaż jak leżałam w szpitalu w 33 tygodniu to pokazały się takie na 60 i dość regularnie . Położne sobie żarciki robiły - „ no żeby nam tu pani zaraz nie urodziła „ 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ takie profesjonalne podejście - szczególnie jak się człowiek boi i martwi 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

reklama
Mój lekarz i ci ze szpitala uważają że jak mam pessar to tylko podjezykowa luteina bo ta dopochwowa zwiększa infekcje.jak nie miałam jeszcze pessara to stosowałam tydzień dopochwowo i miałam uczucie swędzenia pieczenia itp. Ale ja ogólnie byłam przed ciążą podatna na infekcje .Nie mam też żadnych innych globu lek dopochwowych aby zapobiec ewentualnym infekcjom. Z forum wiem ze dużo z Was takie ma.

Jeśli chodzi o luteinę to brałam dotychczas to dopochwowa z przerwa na podjęzykowa na pobyt w szpitalu. Od ostatniej wizyty lekarz zamienił mi na podjęzykowa, twierdząc żebyśmy już nic nie ingerowali w środku, i nie zwiększali dodatkowo wydzieliny, która chyba dopochwowa może powodować. Zapytałam czy się tak samo wchłaniają i sam powiedział że lepsze papiery ma ta dopochwowa bo jest też lepiej przebadana, ale nie powinno być większego problemu z tą doustna. Mówił też że są lekarze którzy tylko doustna zalecaja🤷‍♀️ja czytałam różne opinie na ten temat. Większość uważa się nie ma jakiejś zasadniczej różnicy, znalazłam też opinie że dopochwowa zaczyna działać od razu ale krócej zaś doustna uwalnia się powoli ale działa dłużej...

Mój lekarz i ci ze szpitala uważają że jak mam pessar to tylko podjezykowa luteina bo ta dopochwowa zwiększa infekcje.jak nie miałam jeszcze pessara to stosowałam tydzień dopochwowo i miałam uczucie swędzenia pieczenia itp. Ale ja ogólnie byłam przed ciążą podatna na infekcje .Nie mam też żadnych innych globu lek dopochwowych aby zapobiec ewentualnym infekcjom. Z forum wiem ze dużo z Was takie ma.
Ja też nie biorę żadnych dopochwowych globulek ani przy szwie ani też przy pessar że nie brałam, stosowałam i nadal stosuje masc clotrimazol plus zaczęłam łykać właśnie ten provag, oprócz tego też kefiry.

Dziwne bo mi ginekolog mowil ze ta dopochwowa jest lepsza, szybciej sie wchlania i nie szkodzi tak na zoladek i inne organy jak dopochwowa..

Ps. Zgadnijcie komu sie zachcialo lodow ostatnio i teraz walczy z bolem migdala? 😂wszelkie porady mile widziane
Szałwia, woda z solą albo tantum verde, ja brałam jeszcze uniben Silver.

O jaka śliczna .
Masz jakąś instrukcje jak to zrobić ?

Mam, tylko robiłam metodą kombinowaną, głównie z filmików z internetu. Wyślę Ci materiały na skrzynkę, by nie zaśmiecać wątku 😉

Powiem ci, że.. przepadłaś po uszy! 😅🤗 witaj w gronie druto-/szydełkoholików 😅

A dziękuję, właśnie obczaiłam schematy na misia i kota, i królika i... I tak, przepadłam na amen 😜

Brawo! Tak trzymać. Samej sobie umieć uśmiech na cały dzień zrobić to dar 🙂

Uśmiech był, co prawda energia przepadła po badaniach i leżałam, jak kłoda przez 5 godzin nie mając siły się poruszyć, ale za to z jakim bananem a twarzy 😂😂😂

Ps. Zgadnijcie komu sie zachcialo lodow ostatnio i teraz walczy z bolem migdala? 😂wszelkie porady mile widziane

Ja jem lody przynajmniej raz w tygodniu czy to lato czy to zima. Jestem lodożercą😜 Gardło musiało się przystosować 😂

Plamię tylko na ciemno.
Więc mimo wszystko trochę lepiej? A samopoczucie jak? 😉Ściskam mocno 😘

reklama
Do góry